Römork Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,154

evedilaz

cj hayatdır
Yer
büyükçekmece / ist
arkadaşlar bir kamp römörkü purojem var 130x130 2 tekerlekli amörtüsörlü içinde mangal , ocak,hamak , çadır, uykutulumu,olta mazemelerim vs barındırabilecek kapalı kutu bi römörk olmalı
bitane nette buldum hollanda malı çok orjinal bir romörk orjinal bişekilde yapılmış bıraz degişiklik yapmayı onu almayı pilanlıyorum saybinin bilgisi yok 5 yıl evvel oda evraksız almış bi evragı yok olmalımı acaba ? karavan deyil sonuçda bir yük römörkü konuyla ilgili bilgisi olan ark paylaşımlarını bekliyorum .
bu arada aracımın ruhsatında araçda çeki demiri mevcutdur ibaresi var römörk için ayrı bi işlem olması gerekirmi??

Etiketler
abi çeki demiri ayrı römork ayrı oluyo.. römorkta işlenmesi gerek. bizim arabadada çeki demiri var yazıyor. ayrıca 750 kg römork takabilir ibaresi var.

Römork işine bende bir zamanlar merak sarmıştım. Ankara hurdacılar sitesinde bir kaç tane bulmuştum. Bak istersen hoşuna giden olursa sorarız.. Ama ruhsata kesin işlenmesi gerekiyor.
DSC02282.jpg

Photo-0028.jpg

Photo-0029.jpg

Ynt: Römork Sorunu

arkadaşlar bu olay karışık bişey anlaşılan
bu arada alıcagım römörk 1 resimdekinin benzeri ama daha orjinal bişey
işletmek için belli bi römörkmü gerek alırken neye dikkat etmek gerek römörke ait evrak ayriyeten gereklimi ? pilaka gereklimi römörke?
detaylı bilgi sahibi tecrübesi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum

ben plaka gerekmiyo diye biliyorum.. bizim taktığımızda plaka ve elektirk tesisatı yok.. 750 kg ye kadar takabiliyoruz. Aracı aldığımızda ruhsatta işlenmişti. Önceki sahibi ne şekilde ayarladı bilemicem.

afe arkadaşım sagolasın karışık bi iş sanırım alsammı almasammı bilmiyom kafam karışdı işletmesen cezası nedir acaba ?
ama banada lazım aslında araç cj5 olunca sıgmak çok zor bilirsin

abi ismi yalnış yazdın :smiley:
abi ben deFendere sığamıyorum senin cj 5 e sığmaman gayet normal.. römork büyük kolaylık.. işletmemenin cezası eminim büyüktür.

abi maslak sanyide offroad römorku hazırlayan atilla abi var bildiğim kadarıyla boru kısmı uzun tutulmalı ve topuz kısmı burmaya karşı oynar olmalı aynı zamanda değişik yaklaşma ve uzaklaşma açılarına sahip olmalıki aracı arazide engellemesin daha detaylı bilgi için 02122769295 ten atillla özel e ulaşa bilirisiniz bende inter scout var ona düşünüyorum ama kafamdaki şöyle birşey

scout-trailer.jpg

GaryBillingsTrailer.jpg

bende bunu cj de uygulamayı düşünüyorum ama önemli olan purusedür nedir bilmek gerek
bunu nasıl yasal olarak çekebiliriz???
ruhsata işletilse ... römörke fatura isterlermi? karışık bi iş yaww

merhaba aracınızda çeki demiri işlenmiş ise başka biş şeye ihtiyacınız yok yani ruhsatınızda römork takabilir onaylı ise hangi römorku takacağınız önemli değil. römork takarken de bir adet plaka bastırabilirseniz vede elektrik aksamı sağlıklı çalışıyorsa istediğiniz römorku takabilirsiniz

Kanuna göre ağırlığı üzerindeki yükü ile birlikte 750 kg. ı geçmeyen römorklar ruhsata işletmeden takılabilir ancak en büyük sorun polis o römorkun 750kg. ı geçmediğini nasıl anlayacak? :smiley: sonuçta kantar ile kontrol yapmıyorlar :smiley: çok ufak römorklar sorun teşkil etmeyebilir belki ama genelde polis problem çıkartıyor diye duydum

bunu öğrendiğim iyi oldu. ben römork 750 kg 'yi geçmicek diye biliyordum.. römork + yük 750 kg olcaksa dikkat etmek gerek.. bizim römork zaten 500 kg

Bauhaus'ta satılan römorklar 750kg. lık diye geçer, çoğunlukla onlar satılır zaten, atıyorum römork 400kg. dır ve yükleme kapasitesi 350kg. dır, toplamda 750kg. olur ve römork üzerinde de yazılıdır 750 lik olduğu, faturasıyla gezerseniz polis kontrolünde sorun yaşanmaz ancak kendiniz yaptırırsanız bu mevzuat nasıl hallolur bilemiyorum

biz hurdacıdan aldık. 500 kg geliyor. askeriyede defendere takılan römork. orjinal diyebilirim.. ya askeriyede ya hava alanında takılıyormuş.. fren ve ışık tertibatı yok. ruhsatta 750 kg römork çekebilir ibaresi var. hurdacıda dün faturasını yolladı.. sorun yaşamıcaz inşallah. gerçi bu ara polislerle çok uğraşıyoruz. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR