Rav4 Hangi Lastik.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dreamhits Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,305

dreamhits

Ana Kamp
Merhabalar,
2008 Rav4 için %70 asfalt için hangi lastiği önerirsiniz
michelin latitude cross
bridgestone H/T687
Ebat 225/65/17
şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Rav4 Hangi Lastik.

%70 asfalt tabiri pek birşey ifade etmiyor ama aracı benim gibi hafta sonları piknik gezinti vs için yayla yollarında kullanacaksanız yazlık lastiğin ne olduğu pek fark etmiyor. Bu mantıkla AT tipi (sizin listedeki lat.cross) lastikleri boşverip bir takım normal yazlık bir takım da kışlık lastik bakmanız mantıklı olur.
Ha ayda yılda bir kazara dağ yollarında kaybolursanız belki kendinizi çamur deryasının ortasında bulduğunuz gün keşke öteki lastiği alsaydım dediğiniz olabilir ama işin aslı onun da çok büyük bir farkının olmayacağı, öyle bir yerde MT tipi lastiğin üzerine bile rahatça çamur dolanabileceği ve direksiyonu tamamen işlevsiz hale getirebileceğidir. %70 asfalt kullanımından bahseden birine MT lastik al denemeyeceğine göre bence seçenek açık bridgestone ht 687'leri alın ve kışın doğada dolaşmak gibi alışkanlıklarınız varsa kışlık lastikleri de ihmal etmeyin. Yok ben iki takım lastik almak istemiyorum derseniz belki lat.cross daha iyi bir "4 mevsim" lastiktir üzerinde kışlık lastik deseni var gibi, ama kışlık lastik hamuru olmadığı için kışlık lastik yerini tutacağını sanmıyorum. Öyle her aradığınız zaman bulamadığınız bir lastik olması da cabası, patlarsa yedeğini bulamayabilirsiniz (yani onu alırsanız 5 tane alın!). Ben vakti zamanında çok aramıştım ama aradığım ebatta bulamadım. Bulamadığıma çok ta pişman olduğum da söylenemez. :D

ayni lastik olculerine sahip Grand Vitara aracimda kullandigim (orjinal) Bridgestone H/T 687 lastikler gayet basariliydilar. 50bin km sonunda buz uzerinde bile guzel performans sergiledigini net olarak soyleyebilirim. bunlardan sonra Michelin Latitude Tour HP taktim ve bunlar icin de ayni sekilde memnuniyetimi bildirebilirim. ozetle bu iki lastigi size tavsiye edebilirim fakat Cross icin birsey soyleyemem.

Merhaba,imalatçıların verilerine bakarsanız H/T lastikler asfalt kullanımı için dizayn edilmişlerdir.
Gerçekten asfalttaki başarıları göz ardı edilemez.Ayda yılda bir arazide de sizi üzmezler.

A/T lastikler üretici firmaya göre değişiklik gösterir.Elbette yol tutunmaları da farklılık gösterir
Örneğin BF Goodrich %50-50 asfalt arazi değeri verirken,Bridgestone %70-30 asfalt arazi değeri verir.

M/T ise çamura uygun dizayn edilmiştir.Asfaltta pek konfor ve tutunma beklemek doğru olmaz.
Bu lastiklerde de 70-30 arazi asfalt yada 80-20 arazi asfalt gibi firmalara göre farklar vardır.

Sizin durumunuzda tavsiyem A/T tipi olacaktır.Sayın sakyüz'ün kışlık konusundaki hassasiyeti önemlidir.
Bulunduğunuz bölgede kış koşulları sert ise hamur farkından dolayı emniyetiniz için kışlık lastik şarttır.
Fakat bir çok A/T lastikte S+M işareti olduğundan değiştirme zorunluluğuna gidilmemektedir.

Burada tercihi size bırakmak lazımdır.Bridgestone'un H/T ve A/T lerini kullandım çok memnun kaldım.
A/T ler ile çok az araziye çıkarak 66.000 km yapıp değiştirdim,sattım.Alan arkadaş her zaman istiyor.
En az 25-30.000 km daha kullanırım dedi.H/T ler ise 90.000 km de artık iyice eskidiğinde değişti.
Farklı araçlar tabii ki.BF leri ise başka aracımda 40.000 km dir kullanıyorum.Her türlü şartta hem de.
Asfaltta dikkatli gitmem gerekiyor,bazen kayabiliyor.Arazide kayada da,çamurda da şimdilik üzmedi.
Karda buzda da hızlı dört çeker konumunda 2-3000 km yol yaptım sorun yok.

Lastiğiniz ne olursa olsun pilotajınız ve lastiğinizin ortama göre havasının da çok önemi vardır.
Onbeşgünde bir mutlaka ve ayrıca hava ve yol durumuna göre de lastiklerinizin havasını kontrol ediniz.
Araziye girip çıktıktan sonra lastiğin dış ve iç yüzeylerine çamur yapışmışsa güzelce yıkatınız.
Yani siz onlara bakarsanız onlarda sizi yolda bırakmaz.Faydalı olmasını umarım.

Bu arada vakti zamanında AT lastik bulamamamın en önemli sebebi araziye pek te uygun olmayan bir ebatta (235/60/16) arıyor olmam imiş. 215/70/16 arasaydım daha kolay bulurdum belki de. Bunlar 1. nesil rav4'ün lastik opsiyonları yeni nesil rav4 17" jant oldugu icin uymazlar ama aynı mantıkla ona uygun opsiyonlar da vardır, kullanma klavuzunu biraz karıştırırsanız orda biryerlerde yazıyor olması lazım. Tabi ebat değişince aynı ebatta bir de yedek lastik almanız gerekir işin hoş olmayan tarafı da bu. Özellikle yazlık-kışlık farklı ebatta olursa değiştirmek için lastikçiye giderken 5 adet lastik taşımaya çalışmak pek hoş olmaz sanırım.

Yanıt veren arkadaşlara çok teşekkür ederim büyük ihtimal Bridgestone 687 alacağım kışında BF alırım.

sakyuz' Alıntı:
Kışın kullananlar olmakla beraber o bir kışlık lastik değil.
yaz kış kullanan görüyorum sıkıntı yok demekki kullanıyorlar bende eski aracımda buna benzer bir lastik kullanıyordum yaz-kış

İyi günler

225/65/17 106 H XL Nokian lastiklerini incelemenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla

yaz kış kullanan görüyorum sıkıntı yok demekki kullanıyorlar

Mevsime, hava sıcaklığına vs göre değişiyor.
Bundan 3-4 sene önce ankara'da kışın öyle bir lastikle dolaşmayı hayal bile edemezdim.
Bu aralar ise kışlık lastikler şehir içinde pek bir işe yaramıyor, kış uğramadı zaten hiç. Hafta sonu dolaştığım yerlerde ise hala lazım.
Bir aralar karadenizli arkadaşlar BF'lerin kış şartlarında ne kadar işe yaradığına dair videolar yollarlardı foruma.
Onları görünce 'orda kar var ama kış yok (yani sıcaklık pek düşük değıl) herhalde' diye düşünmüşümdür hep.

İyi günler
İncelemenizi istediğim lastik yaz lastiğidir.
Saygılarımla

Batuhan

225/65/17 106 H XL Nokian
Nokian Lastikleri / SUV / 4x4 Lastikleri / Yaz Lastikleri / HT SUV

İyi günler

Yaz lastikleri için İnternet adresi
http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?URUNID=21

İyi günler

Kış lastik için İnternet adresi
http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?URUNID=40

Bu lastik için bilgisi olan var mı ? Pirelli Scorpion Verde All Season 340 tl fiyat verdiler
http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/suv/sheet/scorpion_verde_all_season.html

Bu lastik için bilgisi olan var mı ? Pirelli Scorpion Verde All Season 340 tl fiyat verdiler
http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/suv/sheet/scorpion_verde_all_season.html

Bahsettiginiz bridgestone ht687'nin made-in-italy versiyonu.. kısaca tarif etmek gerekirse "yerde kar var ama hava çok soğuk değil, bir iki buz parçası da gördüm ama üzerinden benden önce 100 tane araç geçmişti yüzeyi bol pürüzlüydü kesinlikle cam gibi düz değil alakası bile yok, eh bizim buralara da pek kış uğramaz aslında" şeklinde düşünenler için "4 mevsim" lik lastik yani.

yerde o cam gibi buzlardan olacaksa=> çivili kışlık lastik lazım
hava soğuk olacaksa ama cam gibi buz olmayacaksa=> normal kışlık lastik yeter
kar var ama kış yok ise=>4 mevsimlik lastik iş görür.

bir de o buzlu yollar için bridgestone'nun çivi gerektirmeyen bir malzemeden yapılmış lastikleri var ama fiyatları biraz tuzlu... üzerinde "strudless blizzak" gibisinden birşey yazıyor ama emin olmak için açıklamaları dikkatli okumanız lazım (örnek: http://www.bridgestone.com.tr/Lastik/E21/01/DMZ3/ bunu 4-5 sene önce almıştım artık piyasada benim kullandığım ebatta yok artık getirmiyorlar sanırım. güncel muadili bu herhalde: http://www.bridgestone.com.tr/Lastik/IP7/01/DMV1/ fiyatlarını da iyice şişirmişler muhtemelen ben artık lassa snowera falan bakarım:smiley: )

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR