Ramzey QM 200 GY ( NASILDIR ? )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JOSHUA9 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,728

JOSHUA9

Kamp I
Arkadaslar; sizden ricaam,Bu motor hakkinda bilgi almak, hafta sonlari cross seklinde kullanmak istiyorum ve daha onceden bu motoıru kullanan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum (Olumlu -olumsuz ) Henuz almadim 2700 tl 2007 model.
Sizlerin gorusleri almamda etken olacak.
Simdiden tesekkurler,
Sevgiler.

imagesCAMBHGVP.jpg

Etiketler
Ynt: Ramzey QM 200 GY ( NASILDIR ? )

Ramzey QM Cross motor değildir o yüzden Bizim Special olarak isimlendirdiğimiz Cross'ların tadını vermez ama sizi her türlü dap bayır dere tepe gezdirir, çamurlardan çıkartır, tepelerden zıplatır. Motor kısmı iyidir ama diğer taraflarının malzeme kalitesi japon motorlarını aratır. hard Enduroya pek gelmez. Düşmelerde mesnet ve jantlar çabuk yamulabilir.

Hafta sonu gezileri için idealdir. hard cross yapmayacaksanız işinizi görür derim.

verdiginiz bilgiler icin tesekkurler. hafta sonlar dag tepe icin iyi o vakit,fazla hirpalamazsak :smiley:

iyidir iyi.. Önde, alüminyum karter muhafazasına birkaç tane delik delerseniz motor daha iyi soğur. Karter muhafazası alt bloğun soğumasını biraz engelliyor. Özellikle arazi şartlarında yüksek devirde kullanımlarda oluyor bu.

ben HondaXL200 kullanıyorum. Belki ramzey'le karşılaştırılmaz ama aynı sınıftan makinalar. gayet te memnunum.

ilk enduro motorumdu problemsiz uzun yıllar kullanılacak bakım masrafı ve yakıt sarfiyatı çok düşük olan gayet de başarılı bir motor. Keşke üretimine devam edilseydi. En çok tercih edilen çinli...

Fiyat performans oranı en iyi olan cross motorlardan birisi,belki de ilki.Etrafta çok sık görüyorum ve kullananlar hep memnun.

Ben , sıfırını 2006 yılında aldım. Yedek parça sıkıntısı var. Zaten üretici firma ithalatını durdurdu Tavsiye etmem. Satarken 1500 tl zararla sattım

Yedek parça sorunu olduğu doğrudur. Ama çabalanırsa bulunabilir..
0 motorsiklete anahtarı taktığınız an zarardasınız zaten bu işin kuralı bu.
Motorsiklet nasıl derseniz Enduro için uygun hızlanması güzel.. arka disk olsa herşey daha güzel olabilirdi.. ama frenleme crossa uygun.. Cross içinse bu makine ile çok düşmeyi önermem granajlar sizi üzer.. manetler sizi üzer.. Ön amortisör sizi üzer. Bunlar bir şekilde halledilir tabi..
Üretimi Ramzey adı altında durmuştur. Aynı motor aynı aksan aynı şasi başka marka altında devam etmekte.. Bu yıl fuara gidenler görmüştür..
Tekeriniz bol bol çamurlansın sağlıcakla kalın

Ozanaydin' Alıntı:
Üretimi Ramzey adı altında durmuştur. Aynı motor aynı aksan aynı şasi başka marka altında devam etmekte.. Bu yıl fuara gidenler görmüştür..
Tekeriniz bol bol çamurlansın sağlıcakla kalın

Merhaba, dediğiniz marka şu anda nedir Bilgi verebilirmisiniz.

Ne yazık ki fuara gitme şansım olmadı.. Fotoğraflardan gördüm Fotoğrafı incelerseniz ön ters çatal olmuş.Arka disk olmuş. Kafada simetrik oynanmış ve egsoz... Karbüratörden herşeyine kadar ramzey grenajar herşey.. Araştırırsanız bulabilirsiniz eminim.. Bulamazsanız haber verin ben soruştururum sizin için..
Saygılar

424322_10150669859399241_687559240_8888454_1090407819_n.jpg

eger itecekli cubuklu eksantrikse hiç bulaşma zincirli olanlardan al misal ut150 ben 3 yıldır kullanıyorumhiçbir şikayetim olmadı ut150 den

bnde aynı motordan almayı dusunuyorum sen aldınmı kullanıyomusun memnunmusun

Arkadaşlar,
RKS ve KUBA markaları aynı şahsa ait,
Ankara Bayisi ile görüştüm. İkna olmadım. Ben olsam almam, Fabrikaya bazı sorular sordum. Yanıt vermediler.
Köy bakkalı gibi çalışıyorlar.
Bayileride genelde Bisikletci:smiley:

Sevgili arkadaşlar bu motoru halen kullanmakta olan biri olarak yorumlarımı paylaşayım. Öncelikle Ramzey 200 cross un farkı motorudur. motoru suzuki dr200 motorudur ki bu çok mühimdir. İkincisi hiç bir parça sıkıntıtısı yoktur (üçerler motor -tuzla Ramzey etkili servisir, parça sipaşlerinizi size ulaştırır) Ben her parçasını alabiliyorum. Motor kısmı hariç, çamurluk vs aksamlarda kalitesi düşüktür, doğrudur ancak parçası ucuz ve boldur. Bu motor ithal edilmemiştir arkadaşlar, Ramzey'in tuzla fabrikasında (Türk firmasıdır) motor suzuki firmasından alınarak üretilmiştir. Çok başarılı bir makina olmasına rağmen maliyet artışı nedeni ile üretimi sonlandırılmıştır. Cross için çok iyi bir antrenman motorudur. Spesial motor değildir. Ama sürekli olark söylediğim gibi motorununuzun teknik özelliklerinden daha önemlisi "pilotaj"dır, yani sürüş tekniği. Ben, motor özelliklerinden önce pilot sürüş tekniğinin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Buna rağmen şayet " Taddy Balazusiak'a haddini bildirmek" gibi bir amacınız yoksa :smiley:))) ramzey 200 cross en iyi seçimdir. 2009 yılından itibaren üretilmediğinden alacağınız motoru iyi çok iyi inceletin. Sorularınız olursa cevaplamaya ve yardımcı olaya çalışırım.

http://www.youtube.com/watch?v=sWlqu1SKGpM&feature=related

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR