Ynt: Ramazan Bayramı Sonrası Trabzon Da Bir Etkinlik Düzenlense...
Aslında o bölgede Amasya itibari ile Batum'a kadar gittim.
Bazı şehirlerde 1 gece konaklamalı olarak kaldık.
Yeterli olmadı bana göre...
Ara noktalarda,daha çok bilmediğimiz yaylalar var;
Ovit,Palovit Deresi,Hazindak yaylası,Pokut,Elevit vs.vs.Bunlara çıkabilmek istiyorum.
GUL-06' Alıntı:
Aslında o bölgede Amasya itibari ile Batum'a kadar gittim.
Bazı şehirlerde 1 gece konaklamalı olarak kaldık.
Yeterli olmadı bana göre...
Ara noktalarda,daha çok bilmediğimiz yaylalar var;
Ovit,Palovit Deresi,Hazindak yaylası,Pokut,Elevit vs.vs.Bunlara çıkabilmek istiyorum.
Bizim ailecek amacımız zaten şehir turu değil.
Zamanımızın büyük bir bölümünü, ikmal süreleri hariç yaylalarda geçirmek.
merhabalar . eşimle birlikte bayram sonrası doğukaradeniz gezisi planımız var . 12-13 gün kadar düşünüyoruz . sivas- ordu -artvin ana güzergah olmak üzere ve iç kısımlardaki yaylaları gezmek istiyoruz.konaklama otel ,pansiyon,çadır ve arabada kalmak şeklinde düşünüyoruz ...
hasandivriği' Alıntı:
merhabalar . eşimle birlikte bayram sonrası doğukaradeniz gezisi planımız var . 12-13 gün kadar düşünüyoruz . sivas- ordu -artvin ana güzergah olmak üzere ve iç kısımlardaki yaylaları gezmek istiyoruz.konaklama otel ,pansiyon,çadır ve arabada kalmak şeklinde düşünüyoruz ...
barbecue' Alıntı:
Bizim açımızdan plan netleşmiş durumda. Hangi tarihte nerede olacağız, bugün itibari ile kesinleşmiş durumda.
Kalacağımız yerler konusunda kendimizi açık bıraktık. Uygun yer bulursak, mesela pansiyon kalabiliriz, olmadı, çadırımız ve uyku tulumlarımız arabada...
Burak Bey,
Ancak bizim yola çıkışımız bayram sonu 31 Temmuz olabilir.
Fakat yanımda gelecek kişilerde biraz sıkıntı var.
Çadırla konaklama konusunda ve dağda kalma konusunda tamamen tecrübesiz olmakla birlikte,
tüm Karadenizi baştan başa normal binek araçla kendim ve yalnız olacağımı düşündüğüm için vazgeçmek durumundayım.
Umarım çok güzel bir tatil yapar ve resimlerinizi bizlerlede paylaşırsınız.
Selamlar.
GUL-06' Alıntı:
Burak Bey,
Ancak bizim yola çıkışımız bayram sonu 31 Temmuz olabilir.
Fakat yanımda gelecek kişilerde biraz sıkıntı var.
Çadırla konaklama konusunda ve dağda kalma konusunda tamamen tecrübesiz olmakla birlikte,
tüm Karadenizi baştan başa normal binek araçla kendim ve yalnız olacağımı düşündüğüm için vazgeçmek durumundayım.
Umarım çok güzel bir tatil yapar ve resimlerinizi bizlerlede paylaşırsınız.
Selamlar.
Bizim de tecrübemiz yok, ama denemeden ve yaşamadan da tecrübe elde edilmiyor.
Tek başımıza olacağımız için, ne doğru ne yanlış yaşayarak öğreneceğiz... Bunun başka çaresi yok...
Mümkün mertebe, elimizden geldiğince fotoğraflamaya ve günlük olarakta paylaşmaya gayret ederim.
Bu tur için Karadeniz başlığı altında zaten sene başında benim açmış olduğum bir başlık var. Muhtemelen oradan fotoğrafları yüklemeye devam ederiz.
Arkadaşlar merhaba. Başlığı açmamdaki sebep nasıl olsa Trabzon a gideceğim. Gitmişken birkaç yayla gezili hafif çamur banyolu bir etkinliğe denk gelirsem fena olmaz düşüncesindeydim. Artık yayla yolları eskisi gibi değil. Normal binek araçları da rahatlıkla gidebiliyor. Ben Trabzonluyum benim bildiğim birkaç Trabzon yaylası var yolları gayet güzel. Eğer böyle bir gezi düşünen ama arazi aracı değil de binek aracı olan arkadaşlar varsa bir program yapılabilir. Okuduğum paylaşımlarda genelde bayram çıkışlı geziler düşünülüyor. Herkese uygun bir tarih belirliyerek Samsunda buluşulur ve Karadeniz gezisi başlar. Bu arada benim bildiğim ve doğup büyüdüğüm bir kaç yaylanın rehberliği bana ait olur. Hatta benim bu yılki programımda olan Kazıkbeli yaylasını beraber gezebiliriz. Sis dağı zaten kendi yaylamız. Sis dağından Kazıkbeli yaylasına dağlardan nefis manzaralı yollardan gidiliyor. Kazıkeli yaylası 2700 metre rakımlı. Hele bir doğal kaynak maden suyu var harika. 2800 rakımlı tepede krater gölü var. Çoşkun akan buz gibi dereleri var Yani doğa severler için harika yerler. Derelerinde alabalık var ama yakalamak biraz maharet ister. V.S.
Düşünelim eğer karar verilirse bir program yaparız. Ben emekliyim tarih konusunda sıkıntım yok size uyarım.
Saygılarımla...
Hasan kardeş, bu sene benim niyetim de Kazıkbeli, Alaca, birde Akılbaba yaylası. Akılbaba Tirebolu yaylası zirve bizim evin yanından görünüyor. Rahmetli Şener abimin küçük kızı Tirebolu da Orman İşletme şefiyken onun bölgesiydi çok demişti fakat gidememiştim. 11 ağustos günü kısmetse yola çıkıyorum.
29 Temmuz günü Ankara'dan Samsun'a doğru yola çıkıyoruz ailecek. Bütün gün Samsun'dayız.
30 Temmuz sabahı Samsun-Trabzon - Uzungöl
31 Temmuz- Uzungöl-Ayder, sonrasında Ağustos 5'i ne kadar Rize yaylalardayız.
5, 6 Ağustos Macahal'deyiz.
Burak bey bende allahın izni ile 26 sı cumartesi sabaha dogru çıkacagım yola akşamına allah kaza bela vermezse köyümde olurum
Sİz 30'u Samsun 'dan Trabzon' a giderken mecburen bulancaktan geçeceksiniz ve mümkünse bir çayımı içmeden geçmemenizi rica ederim
Sabah kahvaltısını yapar gene yola koyulursunuz