Radyo Amatörlüğü Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enderon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,370

enderon

Ana Kamp
Ben Adana'dan yazıyorum,
ve radyo amatörlüğüne olan ve gelişen merağım üzerine bir süredir konu hakkında netde araştırmalar yapıyorum. Bilgi alabileceğim forumlara ve sitelere bakmaya çalışıyorum.
Ve olması gereken şeyin bu hobi ile ilgilenmek için öncelikle lisans belgesi alınması gerektiği ortak kararı dikkatimi çekti.
İllerde radyo amatörlüğü adına dernek ve kuruluşlar mevcutmuş. Sizlerden ricam tecrübelerinize dayanarak beni yönlendirmeniz hususunda olacak. Bu belge alımı için yılda iki kez sınav yapılıyor ve bu sınavlardan biri bu Ekim ayı içindeymiş (kaçırdımmı bilmiyorum).
Bu sınav içeriği hakkında kendimi gerek teknik gerek pratik olarak geliştirebilmek için gerekenleri yapmak istiyorum.
Açıkçası teknik olarak hiçbir bilgim yok ama umarım öğrenmek zor olmaz.
Nasıl bir yol izleyip nelere dikkat etmem gerektiği konusunda yardımcı olursanız memnun olurum. Dernek veya kuruluşlara üye olunması veya seçimi nasıl yapmalı kendimi nasıl geliştirmeli ?
Tüm Radyo Amatörleri arkadaşlara saygılarımla.

Etiketler
Ynt: Radyo Amatörlüğü Hakkında Yardım

merhaba,
adana radyo amatörlüğü acısından oldukca faal bir yöredir. Cok kolay bir sekilde bilgi ve kişilere ulaşabiirsiniz.
http://www.adanatrac.org.tr/index.php veya http://www.arad.org.tr/ dan yeterli bilgi alabilirsiniz.
kolay gelsin

Evet Adanaki Derneklere gidin tanışlın , görüşün . Emin olsun sizi amatörlere yakışır biçimde dostca karşılayacaklardır . Teknik konuda TRAC ın Sınav Kitabından ve Antrak El kitabından yararlanabilrsiniz . www.trac.org.tr ve www.antrak.org.tr sitelerine göz atmanızı öneririm .

İyi çalışmalar ...

eyvallah ssbman, umarım pratik yaşamdada bu sıcaklık ve samimiyeti bulabilirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri