Pratik Duş Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,819

Etiketler

Ynt: Pratik Duş Sistemi

Bu sistem soğuk duş almak için iyi de sıcak ya da banyo için ılıştırılmış su için de uygunmu diye bakmak gerekir.
Bir zamanlar ben böyle bir sistem yapmıştım ama sıcak suda pompa fazla ömürlü olmamıştı. :-[
Umarım bu satılan sistem uygundur.

Ben coleman 'ın bir ürününü yıllardır kullanıyorum, çokta memnunum . Hesaplı almak isteyenler için ebay da da benzer ürünler var.

http://cgi.ebay.com/12V-DC-CAMPING-SHOWER-CAR-TRAVEL-CLEANER-VACUUM-CHARGER-/360354238139?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item53e6c94ebb

Evet kullanabiliyorum ,bu pratik duşları uzun süre problemsiz kullanabilmek için tek dikkat edilmesi gereken şey ;1)Kullandıktan sonra hortum ve dalgıç pompa içinde su kalmaması için ters çevirerek suyu boşaltmanız ( uzun süre kullanılmayacaksa) 2) Susuz çalıştırmamanız gerekli .

Ben herşeyi geçici kullanıyordum ama uzun gezilerde bir şeyler yıkamak için basit de olsa bir su sistemi yapmaya karar verdim. Buzdolabı üzerine ocaklı evye koyup , yapacağım dolabın kenarlarına da 15-20 litre arası dar bidonlardan koyacağım. Temiz su hattına da bir T koyup istediğim zaman duş bağlayabileceğim. Temiz su sisteminde olan pompayı ayrıca duş için de kullanacağım. Bulduğum en pratik duş sistemi bana bu geldi.
Sıcak su için suyu ocakta ısıtıp bidona dökeceğim :smiley:

Sayın Bartek'in yazısını okurken aklıma geldi buzdolabının iki yanına su tankı ;),şimdi şöyleki biz dolapların fazlaca ısınmasından söz ediyoruz bu ısınan dolabın sağlıklı soğutma yapmadığı da söyleniyor aklıma gelen dolabın her iki yanı olabilir tek tarafı olabilir dolaba sıfır bir depo yapsak dolaba yaslasak tabi tezgah altında içeride görünmeyecek şekilde bu dolaba koyacağımız su hem dolabı soğutacak hemde dolabın ısısından al ver yaparak biraz ısınmış olacak deniz sonrası tuzdan arınmada ılık su işe yarayacak ;) dengeyi sağlamak için karşı tarafa akü vs. koyulması gerekiyor tabi.

Ne bileyim aklıma geldi zihni sinir belki birilerinin işine yarar yada geliştirilip farklı bir sistem çıkar ortaya.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR