Power Boost for Diesel !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan concrete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,937

concrete

Erisir menzil-i maksuda, aheste giden
Yer
İstanbul
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=72027.new

Tüm detaylar için;

www.akislpg.com dan iletişim bilgilerimize ulaşabilirsiniz.

Etiketler
Ynt: Power Boost for Diesel !!!

Dünyada dizel motorlarda 2 farklı yöntemle LPG dönüşümü yapılıyor.

1- Dizel motor bir distribütör ve bildiğimiz bujilerin eklenmesi ile tadil ediliyor. Sonra LPG dönüşümü yapılıyor. Bu sistemle tadil edilen motor artık mazotla çalışmıyor ve sadece LPG tüketiyor. Bu sistemin tek amacı tasarruf ve ülkemizdeki mevzuatlarla pek oluru olmayacak bir sistem.

2- Motorda hiç bir tadilat yapılmadan, mazotla birlikte yakıta LPG de ekleniyor.

Bu sistemlerden üzerinde durduğumuz 2. si tabii ki.

Dizel motorlar yapıları gereği sadece LPG de çalıştıklarında ciddi zarara görüyorlar. Özellikle İngiltere ve Avustralya'da yapılan denemelerde aracın tükettiği mazotun %10-30 kadar LPG verilmesi ile motorun zarara görmesi engelleniyor.

Bu sistemin mantığı, %75-80 mertebesinde olan mazotun yanma oranını, yakıta az bir miktar LPG ekleyerel %98 ler mertebesine yükseltmek. Netice olarak şunlar elde ediliyor;

1- Kullanılan LPG nin fiyatının ucuzluğundan kaynaklanan tasarruf,

2- Mazotun %98 oranında yanmasnı sağlayarak elde edilen ciddi bir güç artışı. (%20 civarında)

3- Güç artışından kaynaklanan tasarruf.

Biz arazide gezenler için, motorun kazandığı ilave gücü kullanacak olmamız nedeniyle, bu sistem özellikle sağladığı güç artışı ile öne çıkıyor.

İlk takip yazını ben yazmak istiyorum Güven Bey.

İnanın buluşmayı sabırsızlıkla bekliyorum, yakından incelemek istiyorum.

Diğer paylaşımda yakında maliyet çıkaracağım dediğiniz fiyat bu mudur yoksa daha başka maliyet fiyatınız olacak mı?

Başarılarınızın devamını diliyorum.

sertem41' Alıntı:
İlk takip yazını ben yazmak istiyorum Güven Bey.
İnanın buluşmayı sabırsızlıkla bekliyorum, yakından incelemek istiyorum.
Diğer paylaşımda yakında maliyet çıkaracağım dediğiniz fiyat bu mudur yoksa daha başka maliyet fiyatınız olacak mı?
Başarılarınızın devamını diliyorum.

Sistem çok sıradışı değil. Farklılığı on/off düğmesi olması ve ayar hassaslığının önemi. Motora hiç bir müdahale yok.

Ama getirisinin çok cezbedici olduğunu söylüyor şu anda kullanan dostum. ;)

concrete' Alıntı:
Sistem çok sıradışı değil. Farklılığı on/off düğmesi olması ve ayar hassaslığının önemi. Motora hiç bir müdahale yok.

Ama getirisinin çok cezbedici olduğunu söylüyor şu anda kullanan dostum. ;)

Merhaba Güven Bey, inanın söyledikleriniz den çok etkilendim, sizin bu forumdaki arkadaşlara işyerinizi de açtığınızı biliyorum. Sizi takip eden bir kişi olarak tanışmayı çok istiyorum, 16 sında mutlaka görüşmek ve tanışmak istiyorum.

Bu yapılmış aracı da orada göreceğiz ve tüm detayları da öğrenmiş olacağız.

Saygılar.

Ben araç sahibinin deneyimlerini, sık sık telefonda alıyorum. Kampta birlikte daha detaylı olarak alırız bu deneyimleri.
Öyle görünüyor ki; gayet iyi bir şey yaptık. :smiley:

Aynı araçta, özellikle soğuk havalarda, dizel motorlarda mazotun kolay yanmasını sağlayarak tasarruf sağlayan bir başka ürünümüz de mevcut. 9 derecede yaptığımız yol testinde %5 tasarruf ölçmüştük. Ama mozotun yanması soğukla birlikte exponasiyel olarak zorlaştığından, 0 ve negatif derecelerde bu tasarrufun %10 u bulacağına inanıyoruz. Özellikle büyük ticari araçlarda bu tasarruf oranı oldukça yüksek bir oran olarak dikkat çekebilir diye düşünüyorum.

Sürekli araştırma/geliştirme yapıyoruz yani :smiley:

Umarım yaptıklarınız olumlu olarak etrafa yansır, zira biliyorsunuz bizim ülkemizde başarılar herzaman kıskanılmıştır ve yadırganmıştır.

Tekrar tebrik ediyorum.

dagciark28' Alıntı:
Takip ediyoruz. Lpg deposu kaç lt konuluyor minimum ve kaç km yapıyor ortalama ( 1.6 dizel mesela )

32 lt lik küçük tank koyuyoruz. Hem yer kaybı minimum oluyor, hem de zaten LPG tüketimi çok düşük olduğundan fazlasına gerek yok.

mazotun %10-15 i kadar LPG tüketimi hesaplayabilirsiniz. 10 lt mazot tüketiyorsanız 100 km de, 1-1.5 lt LPG tüketeceğinizi düşünün. Bu durumda 31 lt lik LPG tankı 26 lt LPG alacağından 170-260 km idare eder en az, hem de yapılacak yakıt tasarrufu dikkate alınmadan.

Konunun detayları için;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=72027.new

hmmmm
öncelikle depoyu ağzına kadar doldurup normalde şartlarda ne yakıyor, ne kadar gidiyor sağlıklı şekilde bir gözlemliym, ardından bu konuyu düşünmek lazım:smiley:

vallahi sarfiyatta da azalma varsa, süper

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON KONULAR

Geri