Portatif Vinç Yapımı ve Arazide Kullanımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 194
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,504
Ynt: Portatif Vinç Yapımı ve Arazide Kullanımı

ha bu arada benim çizimimde çekilmeye çalışılan batmış bir araçtır dolayısı ile başka bir yere kütük saplamak pek faydalı olmayabilir...

Etiketler

Valla helal olsun çizimler falan iş iyce ciddileşiyor yakında inşallah kendi milli 4*4 de çizimlerini görürüz. Açıkcası türk insanın çabasını da gururla izlemekteyim. eldeki sınırlı imkanlarla basit çözümlerle bazı ihtiyaçlara ışık tutan arkadaşlarımızı bir kez daha tebrik ederim .
CÜMLETEN HAYIRLI CUMALAR

Off-road cunun en büyük dostu çizme kürek ve hi-jack kriko yalnız takılanlar için bagajın tabanına,da dört parça tahta en büyük yardımcı bunlar

s.forester' Alıntı:
sayın nhcteam sizin çiziminize zaten değinmiyorum komple hatalı

bence yanlış olan birşey yok sayın s.forester, ha olabilir de olmayabilir de hata... benim çizimim olması gereken değil mevcut vincin aldığı görünümdür.. yani normalde böyle olmalı demiyorum.. hazır ki portatif vinç bu şekilde durur değişik şekiller de dedim.. önemli olan çizime bakış açısı, çizimde ki objelerin neler olduğu ve ne görevde bulundukları.. ama sizin öyle biir tavrınız var ki uzun süredir takip ediyorum sanki bu konular da tek uzman sizsiniz herşeyi siz biliyorsunuz havanız var.. neyse amacım polemik değil ama biraz daha yapıcı olmalısınız.. "komple hatalı" diyene kadar "bence hatalı yanları var" diyebilirsiniz.. fizik mühendisi gibi komple hatalı diyip işin içinden sıyrılmak pek hoş değil

bende aynı vinçten yaptım ... benim vincime göre aldığı şekilleri çizdim.. tekrar söylüyorum olması gereken bu demiyorum.. olan bu

+1

dopamin' Alıntı:
Off-road cunun en büyük dostu çizme kürek ve hi-jack kriko yalnız takılanlar için bagajın tabanına,da dört parça tahta en büyük yardımcı bunlar
Bide vinc olsa nolur Ömer bey. Yer bile kaplamıyor. En azından destek

sayın nhcteam , sizi kırdıysam özür dilerim.

siz bence tüm mesajlarımı okumamışsınız , bu vinç işinde emeği geçenlere gerçekten bravo yazdığımı unutmuşsunuz ya da görmemişsiniz.

ayrıca benim eleştirilerim , çizimlerim sadece portatif vincin kendini iyice geliştirip profesyonel kullanıma hazır hale getilmesidir hatta kit olarak satışa sunulmasıdır.

mühendislik ve fikir sizlerden.
geliştirmeye yönelik fikirler ve ticari yönü benden olsun.

bu kadar ciddiye alıp böyle kızmayın. özellikle vinç konusunda hiçbir zaman ben biliyorum havasında yazmadım yazmam da çünkü vinç konusunda sizlerden tecrübesizim. ama emin o kadar serbest oynayan çekme noktasına bağlantı sağlayan aparat sıkıntı yaratır... oynayan kafadan değil , araca tam bağlandığı noktadan bahsediyorum.

tekrar kırdıysam özür dilerim

Sevgili nhcteam, belki forester'ın eski araçlarında vinç vardı, offroad tecrübesi ve vinç tecrübesi olan bir kardeşimiz olabilir istifade etmek lazım.

ümiterkan' Alıntı:
Sevgili nhcteam, belki forester'ın eski araçlarında vinç vardı, offroad tecrübesi ve vinç tecrübesi olan bir kardeşimiz olabilir istifade etmek lazım.

kimsenin tecrübelerine birşey demiyorum ümit abi diyemem de zaten.. sadece hoşuma gimeyen sayın s.forester ın üslubu.. hepimiz dostuz arkadaşız kardeşiz.. burada birşeyler paylaşıyoruz.. kimse kimseyi ne forumdan ne de kendinden uzaklaştırsın.. tek dediğim "komple hatalı" sözü yerine "kardeş bence suraları hatalı gibi şöyle olsa bence daha iyi olur" demesini beklerdim.. yoksa bilgi doğruluğu yanlışlığı değil benim kafama takılan.. beni rahatsız eden sey sadece üslup..

önemli değil sayın s.forester.. herkesin sinirli veya agresif anları olabilir.. belki bana ileti yazdığınız anda canınız başka birşeye sıkkındı siz onu bana yansıttınız.. ama yazı dili bu ne mimik ne ses tonu hiçbirşey anlaşılmıyor.. o yüzden bence biraz daha dikkatli olunmalı üsluplar da.. tek ricam bu sadece.. yoksa yok benim çizim hatalı yok sizin düşünceler mantıklı veya doğru vs.. bunları bir şekilde çözer ortak nokta buluruz.. sadece birbirimize üslubumuza dikkat edelim yeter

Uzlaşacak birşey yok aynı şeyi söylüyoruz zaten

arkadaşlar ümüt çok güzel bi çalışma yapmış.eline saglık.konu ile hiç ilgisi yok ama bişey soracagım ümit beye.lastiklerinizin ölçüsü kaç bf goodrich almayı düşünüyorum ama kar çamur asfal performansını bilmiyorum .bana bilgi verebilirmisiniz bir kullanıcı olarak.teşekkürler

Ölçü 215-70-16 BFG AT, AT lastikler içerisinde oldukça tercih edilen ve tavsiye edilen performanslı bir lastiktir. Özellikle karda çok iyidir, ben de tavsiye ederim. MT çamur lastiği kadar olmasa da çamurda da iyidir. Standart 4 mevsim lastiklerden ise kat be kat üstündür.
http://www.youtube.com/watch?v=YQ1IauA4QDM

peki asfaltta sürat yapılabiliyor mu mesela 160 gibi .ve ses durumu ne oluyor.bi de 65 yanak yerine 70 yanak sürtme yapmıyor demekki.

JUNİOR' Alıntı:
peki asfaltta sürat yapılabiliyor mu mesela 160 gibi .ve ses durumu ne oluyor.bi de 65 yanak yerine 70 yanak sürtme yapmıyor demekki.
bu lastiklerle 160'lara kadar çıkmadım ama 120-130'a kadar bir sorun olmadı. Ben de port bagaj olduğu için 80'lerden sonra rüzgar sesi oldukça çıkıyor lastiğin ses çıkarıp çıkarmadığını anlamak zor ama 80 öncesi hızlarda gayet sıkıntısız. Ses konusunu aynı lastiği kullanan herhangi bir aksesuarı olmayan araç sahibine sormak lazım. 65 yanak bizim ebatta olmadığı için 70 yanak BF aldım, sürtme yapmıyor.

teşekkür ederim ümit bey.ben de bu lastigi alacagım.

SON KONULAR - FORUM