Plexiglass Cam Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan karagöz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,559

serkan karagöz

Euromobil Mercedes / CBF 1000
Yer
bursa
Merhaba
Balkan ülkeleri seyehatim sırasında karavanımın sol yan plexiglass camını çarpma sonucu kırdım.
60x150 cm ebatlarında çiftkat plexiglass cam arıyorum. Fiyatlar malesef çok yüksek geliyor. Uygun fiyatlı sorunumu çözebileceğim bir üretici,satıcı vs. gibi yardım alabileceğim tanıkları olan varmıdır.
Teşekkürler

Etiketler
Ynt: Plexiglass Cam Yardım

Sahibinden sitesinde bazı ikinci el tek plexiglass camlar görmüştüm.oraları dolaşmanızı tavsiye ederim.

İnternet üzerinden istediğiniz ebatta kestirip alabileceğiniz yerler mevcut.
Bursa sanayide de kesin vardır.

SN Serkan karagöz öncelikle geçmiş olsun derim ,karavan camını sayın Erdoğan ağırbaş abimizden temin edebilirsin..bizim im cam ihtiyacımızı halletti. cep tel 0 542 534 24 58 kolay gelsin , İzmir kamp karavan derneği üyesi salih güranç bizden size kolay gelsin..

Istanbul daysanız ikitelli org san böl. De pleksici var. Ben aracımın yan camlarını 6 mm pleksiglas ile değiştim. Metrekaresi 30$ 6mm nin. İncelince fiyat düşer.

Sent from my iPhone using Tapatalk

burakuysal' Alıntı:
Istanbul daysanız ikitelli org san böl. De pleksici var. Ben aracımın yan camlarını 6 mm pleksiglas ile değiştim. Metrekaresi 30$ 6mm nin. İncelince fiyat düşer.

Burak bey
Adres veya tel no alabilirmiyiz birde her araca uygulayabiliyorlarmı

ilker bey telefonumu size msj atıyorum.
firma pleksiglass ı karavan yada arabaya uygulamıyor. Sadece istenilen ölçüde ( bombeli değilse ) kesiyor kenarlarını rodajlayıp veriyor.
Series III ün camları düz olduğu için ben ölçümü aldım cam fitillerimideğiştirdim rodajını yaptırıp kendim taktım...
Eğer firma araç uygulamasına girerse her hobimizde olduğumuz gibi bu işte de kazıklanırız maalesef...
Eğer camınızın kenarları yuvarlak hatlıysa şablon çıkarın getirin aynı şekilde kenarlarını yuvarlatarak kestirirsiniz.
Hoşçakalın...

merhaba
metrekaresi 30 dolar olunca zaten oldukça yüksek bir fiyat oluyor,
açıkçası bende formlayıp cam haline geldikten sonra bu fiyat oluyor sanmıştım ???

6mm kalınlıktaki pleksiden söz ediyorum farkındamısınız? Aslında bence size 4mm yeter de artar. Yinede sizin bileceğiniz iş.

Burak bey merhaba,
eğer bana farkındamısınız diye soruyorsanız şöyle cevaplayayım:
otomotiv sektörü için thermoform ile plastik formlama işindeyim,
haliyle işimin hammaddesi plastik ve türevleri,
karavan camı olarak eğer pleksiglas denilen "PMMA" hammaddesi ise (polikarbonat ise onu bilemem ama o zaman pleksi denmemesi gerekirdi, ama piyasada ikisini bir tutuyor kimi yerler);
bunun antişok özellikli ve renklisini aynı zamanda otomotiv sektörü gereksinimlerini karşılayan bir yığın diğer özelliklerini karşılayan türünün kilosunu (asıl imalatçıları metrekare veya kalınlık olarak değil kilogram üzerinden fiyat verir) 4 euroya alıyorum...
6mm nin metrekaresi bu durumda 29 dolar gibi bir rakama karşılık geliyor, ama bu dediğim özellik ve testlerden geçmiş hali, eğer sıradan bir PMMA alıncaksa bu fiyat neredeyse 20 dolara düşüyor...

tabi en son alıcının alış maliyetleri üst üste-üst üste binince bu fiyat da olabilir ...
umarım anlatabilmişimdir
selamlar

Size demiştim Mehmet bey. Çok güzel anlatmış cevabınızı da kendiniz vermişsiniz. Ben piyasada perakende 6mm pleksiglass ı 30$ a hiç göremedim. Onu da geçtim Zaten böyle parça kesip satan yok. Sanırım fire kesim ve rodajlama için de metrekare de aldıkları para 10$ ise bence hiçbirşey değil.
Benim yan camlarım 1,2 metrekare civarıydı. Helalihoş olsun o 10$ da. Bu adam da taş yemeyecek tabiki.

Mehmet bey aslında offroad araçlarında ve karavanlarda pleksiglass cam gereklilik bence. Mümkünse forumdaki isteyen arkadaşlara bu konuda yardımcı olsanız?
Ben de çok aramıştım en son burnumun dibinde bulmuştum... Bulmak bir dert kestirmek ayrı dert...

eğer düz levhadan kesmekse olay tabiki yardım ederim
ama karavan camı hakkında bir bilgim yok, neye dikkat etmek gerekir, contası kilidi ne kullanılır, anca tariflerle hobi olarak bana karavan yaşamı hakkında bilgi verilmesi karşılığında yapabilirim ;)

örneğin elimde 6mm den 233x66 cm renksiz 1 adet levha kalmış,
formlu isterseniz formun bilgilerine ihtiyacım olur iş biraz uzar,
ama bu düz levhadan çıkabilecek bir ölçünüz varsa kesip yollayabilirim, plaka bir işe yarasın.
fakat forumda bu işin üstüne eğilmiş işin ticaretini yapan bir arkadaş var sanırım:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=101968.msg1351574;topicseen#msg1351574

Mehmet bey siz bu işin kaynağısınız anladık kaynağında almak varken araya sokmayalım kimseyi. Benim işim görüldü ama en azından bundan sonra ihtiyacı olan arkadaşlar size başvurur artık.
Ilginize teşekkürler.

kaynak demeyelimde ticaret anlamında yapıyormuşum gibi olmasın,
ortak hobimize çözüm ortağı denilebilir, tabi elimden geliyorsa,
dediğim gibi karavanla ilgili bunca üstad varken işin detayını benim bilmem gibi bir durum sözkonusu olamaz.
bende şu karavan dünyasına bi adım atabilsem,
hala kiralık bir karavan bulup eşimle birlikte durumu tartma aşamasındayım,
haliyle ateş sönmediği sürece her türlü yardıma hazırım :D
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR