Plakalık Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolgameltem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,788

tolgameltem

Doğayı sev, ki o da sana cömert davransın.
Yer
ANKARA
Arkadaşlar bir konuda tecrübelerinizi paylaşmanızı isteyeceğim.Aracım ile geçen gün yaptığımız bir gezide çamura batmıştım büyük ihtimalle de plakamı o çamurda bıraktım.Neyse soruma gelince araçlarınızda çamur ve su geçişlerinde plakaların düşmemesi için nasıl bir işlem yapıyorsunuz? Eğer resimli ve ayrıntılı açıklarsanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler

Ynt: Plakalık Tavsiyesi

tolgameltem' Alıntı:
Arkadaşlar bir konuda tecrübelerinizi paylaşmanızı isteyeceğim.Aracım ile geçen gün yaptığımız bir gezide çamura batmıştım büyük ihtimalle de plakamı o çamurda bıraktım.Neyse soruma gelince araçlarınızda çamur ve su geçişlerinde plakaların düşmemesi için nasıl bir işlem yapıyorsunuz? Eğer resimli ve ayrıntılı açıklarsanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkür ederim.

tolga cım ,arabandaki o plastik çerçeceyi çıkartıyorsun öncelikle ,sonra plakanı tampondaki yerine 3 noktadan sabitliyorsun ,arkaya civataları somunluyarak ve kafalara birer tane pul geçirerek işlem bu kadar kolay ,tecrübelerle sabittir ,

cihanülker' Alıntı:
tolga cım ,arabandaki o plastik çerçeceyi çıkartıyorsun öncelikle ,sonra plakanı tampondaki yerine 3 noktadan sabitliyorsun ,arkaya civataları somunluyarak ve kafalara birer tane pul geçirerek işlem bu kadar kolay ,tecrübelerle sabittir ,

Yada Cihan abi'nin küreğini yanında taşıyorsun ;D ;D ;D

Bu arada kürek için tekrar teşekkür ederim.

Plaka işini halleden bir arkadaşım var.Lazım olursa haber verin.

ben genelde araclarıma plakayı cift taraflı bant ve oto camlarını yapıştırmakta kulanılan silikonla yapıştırıyorum hem plaka delinmiyor hemde kesinlikle düşmüyor

Bende Silikon artı Somunlu civatayı tavsşye ederim . İstenirse plakaya gelen tatrındaki balı beyaz boyanabilir de ... Hem çalınmaya karşı hem düşmeye karşı birebir :D

Benim ön plaka çift taraflı bant ile demir tampona yapıştırılmış ve 3 noktadan vida ile sabitlenmiş olarak duruyor. Vidaya rağmen bantlamanın faydası plaka yerinden çok fazla oynamıyor ve vidaların tuttuğu yerden yırtılma riski azalıyor.

Çift taraflı bant ve silikon çok çok yeterli oluyor. Vidalamaya kesinlikle gerek olmuyor. ZJ nin eski plakaları da bant ve silikon ile monte edilmişti ve bunları sökerken neredeyse tampondan bir parça kopup gelecek gibi oluyordu. Yani Sonax servisinde söktürdüğüm halde çok zor çıkarmışlardı. Boyaları kavlayacak diye tedirgin olmuştum.

Selamlar,

uzun bir süre böyle kullandım...
[attachment=1]

4-5 aydır da böyle kullanıyorum, kimse bişi demedi ;D
[attachment=2]

CIMG0822.jpg

CIMG1348.jpg

çift taraflı bantla bantladıktan sonra dört köşeden bantlı yerlerden akıllı vida ile delersen bir daha sorun kalmaz ben öyle yaptım plaka sesi tamamen kesildi. ;)

Çift taraflı bant ve silikon takviyesi gerçekten çok güzel bir uygulama , reklam kokan plastik plakalıklar gerçekten kullanışsız hem ses yapıyor hem de bir bakmışsınız plaka yerinde yok.Eğer arabayı birgün satarsanız ve yeni alan kişi plakayı değiştirmek isterse sadece biraz kulaklarınız çınlar o kadar ... ;D :D ???

Selamlar,plakanın ebatlarından 1,5 cm (her iki tarafından) daha büyük 1veya 1.2mm alüminyum levha kestirin ve dört kenarından 7mm preste büktürün,plakayı içine koyun .Bükülmüş kenarları tokmak ile plakanın üzerine kıvırın,uygun yerlerinden iki delik delin(tampondaki deliklere göre olabilir)2 vida vasıtası ile tampona sabitleyin.hem plaka çok direnc kazanmış olur hemde kolay kolay yırtılmaz.Saygılar.

henc288' Alıntı:
Selamlar,plakanın ebatlarından 1,5 cm (her iki tarafından) daha büyük 1veya 1.2mm alüminyum levha kestirin ve dört kenarından 7mm preste büktürün,plakayı içine koyun .Bükülmüş kenarları tokmak ile plakanın üzerine kıvırın,uygun yerlerinden iki delik delin(tampondaki deliklere göre olabilir)2 vida vasıtası ile tampona sabitleyin.hem plaka çok direnc kazanmış olur hemde kolay kolay yırtılmaz.Saygılar.

Plaka yırtılmıyor ki, tampondan kopuyor vidalar genelde su geçişlerinde veya benzeri durumlarda...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri