Park Sulaması Yüzünden Motorcular Ölmesin

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lee33 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,254

lee33

Kamp I
Yer
kuşadası
Web
www.atlihotel.com
Son zamanlarda belediyelerin kavşaklarda döner adalarda gece damlama sistemi ile suları açık bıraktığını görüyorum.Dolayısıyla yollarada anlamsız bir ıslanma ve su birikintisi meydana geliyor.Aslında bu durum sadece motor sürücüleri için değil ,araçlar için bile ciddi tehlike oluşturuyor.Yeşillik tabiki güzel ,kimse karşı değil ama her işi yapmanın bir usulü ve şekli olmalı.Bu sene 9 motor sürücü bu bilinçsizce bir kaçmetre alan sulanacak diye hayatını bıraktı.
Belediyeler bu konuda çok duyarsız,bence herkes elinden geldiği kadar bu konuya yaşadığı yerdeki belediyerli uyarmalı ve şikayetlerde bulunmalı.
Aslında kanunen trafik akışı olan yolları hiç kimse kafasına göre ıslatamaz.Evinizin önündeki yolda arabanızı yıkayıp yola akan sudan bir kazaya sebeb olsanız ,
suçlu olursunuz.Umarım bu konuyla ilgili gerekli girişimler daha ciddi boyutlarda atılır.

Etiketler
Ynt: Park Sulaması Yüzünden Motorcular Ölmesin

kesınlıkle yazılanlara katılıyorum bilinçsizce yapılan sulamalardan dolayı birçok defa kaza atlattım yolun ne taradından gittiğiniz hiç önemli değil arkadaşlar özellikle biz motor sürücüleri için ölümlü kazalara yol açabiliyor (bu konuyu burada açtığınız içinde teşekkür ederım )

oldukça ciddi ve önemli bir hatırlatma ... umarım bu konuda ilgili ve yetkili birilerinin dikkatini çeker ....

Tamamen katılıyorum.

(Antalya'da sadece bu yüzden kavşakta kayıp düşen motora şahit oldum. Kim bilir görmediğimiz ne kazalar yaşanıyor....)

SÜVARİ' Alıntı:
Tamamen katılıyorum.

(Antalya'da sadece bu yüzden kavşakta kayıp düşen motora şahit oldum. Kim bilir görmediğimiz ne kazalar yaşanıyor....)

evet Antalya bu konuda ciddi tehlikeler içeriyor bu konuda muhakkak dikkat çekilmesi lazım

Bahsettiğieniz konu gelişmiş ülkelerde ciddi suç, ve yapanlar ciddi şekilde cezalandırılır.Ancak burası malesef Türkiye.Ve bizi yönetenler ve toplumun büyük kısmının kafa yapısı ve görgüsü buna yetmemekte.
Kimi kime şikayet edeceğiz.İnşallah o güzel günleri görürüm. (yaş 39)

yavuz-çelikel' Alıntı:
Bahsettiğieniz konu gelişmiş ülkelerde ciddi suç, ve yapanlar ciddi şekilde cezalandırılır.Ancak burası malesef Türkiye.Ve bizi yönetenler ve toplumun büyük kısmının kafa yapısı ve görgüsü buna yetmemekte.
aminnn ;D ;D ;D

Aynı düşme nedeni ne yazık ki sadece sulama sisteminden olmuyor. Daha vahim olanı ise (Pek çoğunuz şahit olmuşsunuzdur.) çöp toplama kamyonlarından trafikte giderken
özellikle dönemeçlerde araçlardan boşalan atık sular...

Bunların arkasından sabah saatlerinde sıkışık trafikte seyreden motorlu vatandaşlarımız, o trafiğin içinde tam dönemeçte savrulup gidiyor. Bu dökülen atık sular aynı zamanda çok kaygan bir zemin oluşturuyor. Özellikle sıcak aylarda asfalt zaten eriyip cam gibi düm-düz oluyor.

Kendimde bir motor tutkunu olduğumdan beni korkutan en büyük tehlikelerden biridir bu çöp kamyonlarından boşalan sular.

Motor ve bisiklet kullanımı Antalya gibi yoğun olan diğer illerimizde de durum aynı. Çöp araçları gece boyunca toplama yapıyor tam sabah iş saatlerinde bütün trafik ana-baba günü olunca bunlarda yük boşaltmaya gidiyorlar... Sonrası malum.

en son geçtiğimiz günlerde Murat abimizi böyle sudan sebeplerle kaybettik , aman dikkat !!!

yavuz-çelikel' Alıntı:
hay ağzınıza sağlık

yavuz-çelikel' Alıntı:

Rüyaların olmasa.
Ahhh Rüyaların olmasa.
;D

Yollarda bizleri bekliyen tuzakların o kadar çok çeşitleri varki, bunların arasında parkları sularken etrafa yayılan su birikintileri,çöp arabalarından dökülen atık sular,araçlardan sızan yağ damlacıkları,Yakıt tankerlerinin akıttığı fuel oil ve benzeri sızıntılar,vs,vs,saymakla bitiremeyiz.Her tarafımız potansiyel tehlike,her geçen gün bu tehlikelere maruz kalan arkadaşlarımızın taziye haberlerini duyuyoruz veya yayınlıyoruz.haykırıyoruz ama yetkililere sesimizi duyuramıyoruz.
Gelin bu tip tehlikeleri önceden görüp mümkün olduğu kadar tedbirimizi arttırarak bertaraf etmeye çalışalım.Nelermi yapabiliriz? mesela..
Süratimizi limitlerin altıda tutarak durma mesafesini daha emniyetli bir şekilde kısaltabiliriz.
Mümkün olduğu kadar geceleri sürüş yapmayabiliriz.Çünkü hava karardıktın sonra görüş mesafesi daralıyor..
Bunlar şimdilik benim aklıma gelenler.Sizlerinde muhakkak tecrübeleriyle sahip olduğu öneriler vardır.Gelin bunları burada paylaşalım. İnanıyorum ki ortaya bir şeyler çıkacaktır.
Hepimize kazasız belasız sürüşler diliyorum..

İşim nedeniyle zaman zaman yurt dışına çıkıyorum. Orada gördüğüm bir durum da şu; Fransa da en sol şerit ile yanındaki şeridin arası motosikletlere aittir ve araçlar mümküm olduğu kadar arayı açık bırakırlar. Arayı daraltırsanızda motorlular çok kızar, çünki orası onların hakkıdır. Biz daha nelerle uğraşıyoruz. Ayrıca motorsiklet bir ulaşım aracıdır. Düşünsenize tek kişi araba yerine motorsiklet kullansa trafik ne kadar rahatlar, daha az benzin harcanır, doğa daha az kirlenir, çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakılır. bunları şunun için yazıyorum; bu konuları etrafımıza ne kadar iyi anlatırsak en azından gelecek için büyük avantaj sağlarız. belki bizde motorsikletin zibidi aracı olarak görülmediği, otomobil ve diğer araçların saygı gösterdiği günleri görürüz...

iyi hoş anlatılan güzelde motor kulananlarada bakmak lazım ani cıkışlar arada dalmalar özelliklede ufak yaşda motor kullananlar bu arada kuryeleri pizzacıları s aymıyorum bile o ufak defek bakımsız motorlarda trafiği alt üst ediyolar tamam sulama ve bunun gibi konularada dikkat etsinler ama bakımsız ehliyetsiz sürücülerede pirim verilmesin ve motor kullanırken hızlıdır ufakdır gibi akrobasi hareketleri yapmasınlar mümkünse

Böyle bir yorumun geleceğini tahmin ediyordum, konuya değinmek istemiştim ama yazı uzun olmasın diye sonraya bırakmıştım. Çok haklısınız konu bir bütün. Motorcuların en büyük problemi zaten bahsettiğiniz eğitimsiz sözde motorcularla karıştırılmaktır.

özellikle denetımler çok yetersiz herkes kafasına gore bi çin malı motor bulup alıyor benim oturduğum cadde trafiğe kapalı ve insanlar her gece yuruyüs yapıyorlar sürücü belges bile olmayan kişiler hatta çocuklar (15-17) yasındakıler vızı vızır insanların aralarından geçiyorlar tehikenın boyutu bellı ne belediye zabıtaları nede polısler bişey demıyorlar sanki olay olsun birisiinin canı yansın sonra mudahale ederiz gibi havalardalar ......

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR