Parca ve Offroad bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan akyelmustafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,547

Etiketler
Ynt: Parca ve Offroad bilgi

araç diri görünüyor dediği gibi ise boya okadar önemli değil benim nazarımda önemli olan motor sağlam olsun
bende bu kasanın 1.6 otomatiği var ve çok memnunum yakıt olarak ortalama 30 ila 35 krş arası yakıyor (ölçümlerim doğru ise) parça sıkıntısı yok diye biliriz ama muhakkak bu araçlardan iyi anlayan birine gösterin

suzuki konfor itibariyle çoğu jip arasında sayılı araçlardır,yakıt olarakta ilk üç diyebilirim ama bana soracak olursanız otomatik vites almayın derim helede araziye girecekseniz.

Otomatik konusunda cekinceleriniz neler? Bugun l200 pajero yada land cruiser gibi araclarda manuel secenek bulmak bile zor ben otomatik secenegi varken otomatik alma taraftariyim ( sol dizde meniskus var ) ama vitara otomatik araziye gitmez diyorsaniz bilgilerinizi aktarir misiniz ,
Tesekkyrler

henüz araziye girmek kısmet olmadı ama kime sorduysam otomatiğin hiçbir sakıncası yok dedi kullanan arkadaşlar var ve hepsi memnun otomatik vitesle araziye çıkanlarda var ama hiç birinden olumsuz bir tepki görmedim

akyelmustafa' Alıntı:
Merhaba,

Aklimda hep 1987 defender vardi 110 fakat bacanak arabanin konforu hakkinda hic iyi yorumlar yapmadi bende biraz konforlu bir arac arastirirken karsima ilandaki arac cikti araci taniyan var mi ?
Bahçeşehirde oturuyosan eğer land al mustafa ;D

bizim toplumumuzda otomatik hakkında bir yargı var, bu yargı biraz da otomatik kullanımını bilmemekten kaynaklanıyor.şimdiye kadar hep manuel arazi aracı kullanmıştım.ancak ilk defa ootmatik kullandığımda, şimdiye kadar kendime vites geçişi ve debriyaj konusunda eziyet ettiğimi anladım. artık otomatik tercih ediyorum.otomatik arazide bir dezavantaj falan değildir.

erolsungur' Alıntı:
bizim toplumumuzda otomatik hakkında bir yargı var, bu yargı biraz da otomatik kullanımını bilmemekten kaynaklanıyor.şimdiye kadar hep manuel arazi aracı kullanmıştım.ancak ilk defa ootmatik kullandığımda, şimdiye kadar kendime vites geçişi ve debriyaj konusunda eziyet ettiğimi anladım. artık otomatik tercih ediyorum.otomatik arazide bir dezavantaj falan değildir.

konfor + rahatlık kötüdür yaramazdır..denilebilirmi..?
4L takılı hareket halinde iken hızlı kullanım sonucu ön tekerlekler..bir an havada kalıp ..sonrasında yere degince ne olur..????..dalgındınız yerden 10 cm havalandı..yada bilerek bir tepeden ucurdunuz 50-60 cm..ön tekerleri yerden kestiniz..ve kondunuz..?..>> sonuç..>> parcalanmış bir ön aliminyum defran siyel kovanınız olur.. ;) araziye dökülenleri toplaya bilirseniz saglam olanlarını tekrar takma şansınız olur.. ;)
başka bir deyişle uçmayı konmayı seven tipler..Döküm Ön Difransiyel Kovanı + ön karpuz kısmını alır ve takar
yada ucma anında debriyaja basıp konuncaya kadar debriyaj basılı kalırsa hiç bir şey olmaz.. ;) pedal yoksa..ne olur..? kırım olur..
ceherokede pajeroda land da vs..ortada 3. bir defransiyel..yada..şanzıman diyede adlandırılan parca vardır..bunun içinde ne var..? l.s.d. ..var..sınırlı kaydırmalı sistem defransiyel vardır..bu ön ve arka güç dagılımını ayarlar..gerektiğinde de bu tip aşırı yüklenmiş enerjiyi emerek sistemi korurlar..
>> http://www.youtube.com/watch?v=3m3mex425Ao
elemana 10 dakika dayanmıyor..v6 sonlara dogru yan yattıgında ön difin katledilişi gözüküyor.. ;) ;D
bu şekilde hiç kimse kendi parası ile aldığı aracı haşat etmez o da ayrı.. ::smiley: dakika 10,05-10,10 arasına dikkat derim.. ;) anlatmak istediğim olay orada belli..! bu olay ..manuel vitesde de olur debriyaja basmaz iseniz.. ;)

ülkemizde yag + filitre degiştirmenin adı yetkili servislerde bakım parasıdır..2 filitre ve tıpa sökme takma parası arac markasına göre degişmekle beraber..500-1000 tl aralığıdır..ilk 2 sene aman garantisi kacmasın diye sahiplerince verilir genelde..
sonrası benzincide beleş degiştirilir..ilk tanıdık ahmet ustaya sonra bildiği mehmet ustaya gider..tatılde ..köyde..yolda vs..her yerde yag degişimi olur sonraki yıllarda kim ne yaptı ise kart acıp cetele tutacaklarıda yok..bu arada..
periyodik olarak her 40 bin de şanzıman ..ve aşagıda ne varsa yagı degişmesi gerekir..(ön+arka dif.+arazi şan.)
cahil ve bilğisiz ustalarda şöyle der..şanzıman yagı degişmez..ve ellemez..ne den öyle der..egerki aşınmış bir şanzımanın yagını tortuları ile beraber eski yagı boşaltıp yeni yagı koyarsa ..arac yürümez..ve şanzıman tamircisine cekiçi ile gitmek zorundadır..başınada böyle bir vaka geldiyse ..sahibide şanzımanı sen bozdun muhabbetlerine girer..kesin.ve filim kopar..

vitara şanzımanı asian motor markadır vites geçişlerini selonoid valf lerle elektronik olarak yapar ..yani beyni mekanik degildir..yan sanayii markasız parcalarla revizyon kabul etmez..tirbün + şanzımanı 0 sandık gerektirebilir..
aynı marka şanzımanı volvo ,saab opel vs gibi lüx + spor araclarda kullanır..ayrıca..
amarikan zf , getrag olanlar daha problemsiz..+ daha uzun ömürlüdür..(alman üretimi de vardır..markanın)

15-20 yaşndaki vitaraların ilk gün den beri bakımı yapılmış periyodik her 40 binde yağı degişmişine denk gelebilirseniz..otomatik den sorun yaşamazsınız.. ;)

kum,kar,camurda patinaj yapmaz +rahattır.
+ %20-30 arası fazla tüketimide rahatlığına deger..yerine göre.. :smiley:

Arac hala satmamis demekki benim nasibimmis :smiley: bazi nedenlerden dolayi arac alimini ertelemistim simdi gene patlak verdi suzuki ilanlarina bakinirken birde gorim offroad yapmis kardeslerin araclarini cherokee 4.0 ile takas dusunduklerini gordum araci inceledim 4.0 olmasina ragmen lpg 16 lt yakiyor ee suziki 13-14 lt ben anlam veremedim cherokee daha hosuma gitti xj tabiki ne dersiniz suziki v6 dan devam mi etmeliyim yakiti gectim ama yedek parca maliyetleri benim icin onemli

>>Bu İlan Yayında Değildir<<

satılmış..demektir.. ;)

bahsi gecen tüm araclar 15 yaş üstü ve askere gitmek üzereler.. ;) sanayide tüm sorunlarınızı cözdürebilecek kapasite iseniz..herarac olur.. ;)

arabsabununla yıkanmış en temizide olsa illa ihtiyarlıktan birşey cıkarabılırler.. ;D

xj 190 beygir güzel makine..1500kg agırlıkda..agırlık güç orantısı iyidir..derim.. ;)
5,2 lerde şu aralar..arz-talep meselesinden fiyatları xj den ucuz hale geldi.. ;)
sadece 98 modeli olan 5,9 larda aynı durumda..motorun sesini dinle yeter ..hesabı.. ;) insanı mutlu etmeye yeter.. :smiley:

bunlar parcası ustası offroad ekipmanı zor bulnabilir çinsten..hepsii..misal koltukları ile motorla ileri geri gidiyor..suya girince ise ne oluyor..?..onuda sahıplerine sorun..derim.. ::smiley:
lux+konforuna hiç bir suzi yanaşamaz..
suzilerin hurdası cıkması bol..yan sanayıı parcası kıyamet..yetkili serviste orjinal parcası mevcut..4xfourart da hertürlü offroad ekipman var sürüsüne bereket.. ;) motorları basittir..v6 hariç..>> o yag + usatayı secer derim..sadece.. ;)

1350kg >>136 eşektir buyuna göre kilosu en mükemmel suzidr derim..v6 için 7 senedir manuelini kullanıyorum..güçü bana yetiyor istediğimi yapıyor..gözüm hiçde motoru güçlü araclara kaymıyor..derim..
v6 dan xj ye gecen yok herhalde.. ;D
1.6 dan aynı şeyi söyliyemiyecem ..siz zaten bir şeyler araştırmışınız.. :smiley:
temizini bulursanız..demirbaşa yazarsınız..tek kelime. ;)
şu ara piyasadakiler kel eden çinsten baktırmadan almayın derim.. ;) cevrenizden bilinen bir aracı sahibini kandırıp alma durumunuz olursa mükemmel olur.. :smiley:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-cherokee-4-0-88-kare-kasa-cok-temiz-orjinal-gazli-96373174/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-benzeri-yok-cherokee-kare-kasa-arazi-canavari-lpg-98160722/detay

Derya bunlar sana olmadi vitara

>> akyelmustafa arkadaşım..senin başın karışmış.. ::smiley:..yanlışlıklada olsa suzuki vitara bölümünü beraber karıştırmaya başladık.. ;)

Müslüman mahallesinde salyanyoz satma işine cevirdik.. ;D ;D

cipler için çipcilerin sayfasında aradığın bilgiyi bulursun ..derim..

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=455.0

bizler'i atmak zorunda bırakacan.. ;D atıp tutcaz sonrası yanlış araca yazılıp bize saydıracan.. ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR