Ynt: Paraşüt İpi (paracord 550)'ni Nereden Bulabilirim?
bende var. ancak biz ona paracord demeyiz doğrudan, özingilizcesi ile, paraşüt ipi deriz. paracord denilen ipin evsaflarını bilmiyorum. paraşüt ipi, esasında, satatik paraşütler gibi ülkemde üretilir.
T-10, T-10B ve T-16 gibi statik paraşütler ile MTX ve DRAKKAR gibi serbest paraşütlerde kullanılır. statik olanlarda kullanılanlar beyaz ve genelde haki renkte olup diğer renklilerden evsaf farkı yoktur.
bunlar sekiz damarlı olup damarlardan biri kılavuz görevindedir. damarlarında ve kılıfında kopuk veya yirilme yoksa bu ipin 12-16 m. boyunda olanı "ŞOK ANINDA" 900 (dokuzyüz) kg yük çeker. bunlardan, statik paraşütte, 16 tanesi bir kolonda, diğer 16 tanesi de diğer kolonda olmak üzere 32 adet bulunur. taşıyacağı yükü siz hesaplayın. güneşi ve nemi sevmez. serin ve kuru ortamda kurutulmalıdır tıpkı paraşütler gibi.
damarları çıkarıldıktan sonra bot bağı, çamaşır ipi
gibi işlerde kullanabilirsiniz. damarlarını ise tuzaklamadan tutun da misina gibi kullanmaya kadar bir çok alanda değerlendirebilirsiniz.
bende ayrıca paraşüt kumaşı da var. bunları kullanarak, düşkünü olduğum kuyruksuz uçurtmalardan yapacağım ama maalesef dikiş makinesi kullanamıyorum
elimde değişik modellerde HOLLANDA tarzı uçurtmalar var ama soru sormadan, sızlanmadan, yorum yapmadan benzerlerini dikecek ve benim de ona katlanabileceğim birini bulamadım
var mı öyle birisi anakarada?