Merhaba ben panelvan aracı motokaravana dönüştürmek ve işçiliğini kendim yapmak istiyorum fakat mühendislik firması eylül 2017 den sonra proje çizdirip ruhsat çıkarttıramaycakmışız sadece tip onay belgesi alan firmalardan yapabilecekmişiz dedi bu doğrumudur.
proje çizen mühendislik firmaları ile görüştüm. kanunun kaldırıldığını söylediler. kendimiz dönüşüm yapıp proje çizen yere götürünce dönüşüm için fatura falan ayarlayacaklarını bile söylediler. ben de karavanımı bitirmek üzereyim. işlerimin yoğunluğundan tamamlayamadım. emin olmasam çoktan ruhsat alacak hale getirirdim.
tse harçları dahil 1200 TL aldığım en düşük rakam. çantamın içi ıslandığı için firma bilgisini bulamadım. ama tam emin olmamakla birlikte aklımda "bilgen mühendislik" gibi birşey kaldı.
Gözünüz aydın,hayırlı olsun.tse de nelere dikkat ediyorlar? tuvalet ve duş koymak mecburi mi? Gaz alarmının yeri neresi olmalı ? Hangi malzemelerin faturalarını istiyorlar? vs.Biraz bilgi verebilirmisiniz?
Gözünüz aydın,hayırlı olsun.tse de nelere dikkat ediyorlar? tuvalet ve duş koymak mecburi mi? Gaz alarmının yeri neresi olmalı ? Hangi malzemelerin faturalarını istiyorlar? vs.Biraz bilgi verebilirmisiniz?
1 sabit veya katlanır yatak ( sabit olana asılıp bakıyorlar )
2 mutfak tezgahı (eyve ve ocak , ocak sabitlenmiş olacak , asılıp bakıyorlar)
3 sabit koltuk ve katlanır yemek masası
yönetmelik gereği mecburi olanlar
Bir projeciye verirsin , gerisini onlar halleder zaten , kafanı hiç yorma .
1 sabit veya katlanır yatak ( sabit olana asılıp bakıyorlar )
2 mutfak tezgahı (eyve ve ocak , ocak sabitlenmiş olacak , asılıp bakıyorlar)
3 sabit koltuk ve katlanır yemek masası
yönetmelik gereği mecburi olanlar
Bir projeciye verirsin , gerisini onlar halleder zaten , kafanı hiç yorma .
Yani tuvalet ve duş mecburiyeti yok(benim projeyi çizdirmeyi düşündüğüm mühendis zorunlu demişti)Gaz alarmı taktırmışmıydınız? Onun yeri neresi olmalı? tavan mı? yere yakın mı? Çok soru soruyorum ama bu işlemleri yeni yaptırdığınız için en doğru bilgiyi siz verebilirsiniz diye düşünüyorum.teşekkürler.
Yani tuvalet ve duş mecburiyeti yok(benim projeyi çizdirmeyi düşündüğüm mühendis zorunlu demişti)Gaz alarmı taktırmışmıydınız? Onun yeri neresi olmalı? tavan mı? yere yakın mı? Çok soru soruyorum ama bu işlemleri yeni yaptırdığınız için en doğru bilgiyi siz verebilirsiniz diye düşünüyorum.teşekkürler.
O proje mühendisinden acilen vazgeç , işi bilen , bu tür işleri çokça yapmış , daha deneyimli bir firma bul , gaz alarmı yerden yarım metre arası takılıyor .
O proje mühendisinden acilen vazgeç , işi bilen , bu tür işleri çokça yapmış , daha deneyimli bir firma bul , gaz alarmı yerden yarım metre arası takılıyor .