Pajero Kitaro Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lazona Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,707

lazona

Yeni Üye
Yer
Ankara
..Arkadaşlar merhaba;
Aranıza henüz yeni katıldım ve ilkez bi arazi aracı almayı düşündüğüm için tecrübeleriniz doğrultusunda yardımlarınıza ihtiyacım var, desteğinizi esirgemezseniz umarım..
1996 model pajero kitaro 2.8 TD GLX dusunuyorum.. almayı duşündüm ilgili araç 300000 küsür km otomatik dif. kilitli manuel vites, degişensiz ve boyasiz.. 27.000 civarı gibi bir fiyat dusunuyoruz.. Merak ettigim arazi aracların icerisinde 'kitaro modeli' nasıldır, km bana biraz yüksek geldi bu modelde bu km sorun çıkartabilirmi daha sonra bana? malum karadenizde yasadigimiz icin arazi yonunden yuksek bir performansa sahip olmasını ve aynı zamanda aile arabası olmasını istiyorum buna istinaden ilgili arac beklentilerimi karşılayabilirmi? Son olarak otomatik diff kilidi manuel diff kilidine gore nasıldır.. Fiyat - performans - km - model goz onune alınırsa bu araç alınabilirmi..? bu arada aracı henuz yakından gorme fırsatım olmadı bana yaklasık 1300km uzaklıkta su an, onerileriniz dogrultusunda almaya karar verirsem expertiz raporuda almayı dusunuyorum.. Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.. temsili resim http://img828.imageshack.us/img828/3852/caryc.jpg

Etiketler
Ynt: Pajero Kitaro Yardım

alıcağınız pajero 4m40 kodlu 2800 cc turbo dizel makina vardır gayet sağlıklı bir motordur yeni model kamyonlarında aynı motorun turbosuz unu kullanıyorlar.
defransiyel LSD tabir ettiğimiz 100 % 50 kilitle çalışır.
balatalı tip kilittir patinaja düşme esnasında kendisi kilitler.
motorun km yüksek kontrol ettirip öyle alın piyasada temsanın haricinde yan sanayi parçalarınıda bulabilirsiniz.
şimdiden hayırlı olsun.

Serkan Bey ilginize çok teşekkür ederim. Sizinde belirtmiş olduğunuz LSD nin otomatik olması viraj yolda olası savrulma/yatma veya sollamada kontrol kaybına sebep olabilirmi..? Yoksa belirli bir hızda sadece patinaja düştüğünde mi devreye girmektedir.. 4 tekerin tümü için LSD çalışırmı..? Bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi daha önce hiç arazi aracı kullanmadığım için ister istemez tereddüt etmekteyim, offroad için değilse bile karadeniz de yaşadığımdan oldukça güçlü bir arazi ve aile arabasına ihtiyacım olduğu için bu aracı düşünüyorum bu sebeple '96 model Pajero kitaro 2.8 GLX ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bir araçmıdır, diğer arazi araçlarına istinaden en belirgin artı ve eksi yönleri nelerdir.. Aracı henüz yakından görme fırsatım olmadı sizin değerlendirmeleriniz doğrultusunda bir kaç güne kadar yetkili servisde expertiz raporuyla almayı düşünüyorum ancak öncesinde kendim aracın olmazsa olmazlarından nelerine dikkat etmem ve araştırmam gerekir..? 27.000 / 28.000TL fiyat bu özellik ve modelde bir araç için nasıl değerlendirilebilir..? Teşekkürler..

valla tam aile ve karadeniz iklimine uygun aracı bulmuşsun, fiyatıda baya iyi ,fakat yetkili servistekiler pek fazla anlıyacaklarını zannetmem çünkü istanbuldaki servislerdede pek anlayan ustası yok genelde ticari araç yaptıklarından o tür araçlar pek servise gitmez, birde servis fiyatları fahiştir mesela bir takım conta sorarsanız 1500 tl gibi fiyat verirler lakin piyasada 200-350 tl arasında temin edebilirsiniz.
LSD sistemli defransiyel kilidinde asfaltta giderken hiç bir sorun yaşamazsınız, 100%100 kiltlerde dediğiniz sorun olur oda içerden kumandalıdır araziye girdiğinizde devreye alabilirsiniz asvaltta kulanılmaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,610
Kayıtlı Üye Sayımız
166,907
Kaydolan Son Üyemiz
cipag89769

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR