Otomatik Şanzıman Sorunum ve Aydoğmuş Şanzıman Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cengizuzman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,251

cengizuzman

Herşeyi Bilmen Gerekmez Haddini Bil Yeter.!
Yer
Ankara
Benim 2007 Rav 4 üm var şanzıman yağını büyük bir hata olarak kabül ettiğim özel Ankara AYDOĞMUŞ ŞANZIMAN SERVİSİ serviste değiştirdim Ankarada . Değişimden sonra vuruntu başladı 2 den 3 e geçerken boşluk yaparak geçiş derken uzun yolda ustalarada kızıp arabayı fazla zorladım ve araç 70 km yi geçmemye başladı geriye taktım 3 metre gitti ondan sonra geride iptal , tabii cinler tepemde. servisi aradım getir dediler yavaş yavaş ankaraya ulaştım . şanzıman inecek dediler. iyi ! indirin dedik sonra 4 gün sonra tahminim aradılar şanzıman revizyon oldu arızanın nedeni aracın ECU su arızalı dediler servisten istemişler 2.200 Tlde ona verdik bu iş bana 5.500 Tl ye patladı 10 günde araçsız kaldım.

neyse araba çıktı ECU serviste değişti aracı servisten aldım gelirken dikkatimi çekti 2 den 3 e geçerken vuruntu var neyse yetkili servisten özel servise 10km kar geldik tekrar denedim bişey yok genel olarak vites geçişleri iyi . parayı birgüzel bayıldık . ertesi gün sabah işe gidiyorum araba gene 2 den 3 e geçerken vuruntulu geçiyor 15 km sonra düzeliyor. tekrar aradım getir dediler gittim bir tur attı ustacık bişey yok gayet güzel diye ya diyorum kardeşim motor soğukken yapıyor sen biraz kullan bişey olmaz dediler. Allah Allah bu nası iş biraz kullan geçer sabırla iyi peki dedim.
fakat düzeleceği yok usta bir gün önceden getir soğukken bakalım dedi ertesi gün bir sorun yok sen biraz bin dedi izliyorum karşısındaki sanki aptal bir b... tan anlamıyor test sürüşü yapıyoruz şanzımanı sert kullanıyor ısıtıyor bşey yok diyor yavaş yavaş hızlandık vuruntu yaptı . biraz bin bişey olmaz dedi yanındaki ustası bana selenoidlerden olabilir diyor HÜSEYİN usta bişey olmaz diyor tam bir zırvalık sabırla gene peki dedim eve geldim 10km sonra araba cort ladı 3 den yukarı çıkmıyor motor bağırıyor gitmiyor 2 den 4 de direk vites atıyor neyse ustacığa telefon açtım durum bu getir dedilet gidip gelmekten kafayı yiyecem araba gene 4-5 gün yattı gidiyorum adamlar pişmiş iyice gayeet rahaat dünya umurlarında değil 3 gün geçmiş daha arabayı açmamışlar usta ne zaman bakacaksın diyorum bir kere kuyruğu kaptırmışız adamın cevaba bakın ben o arada emanet bir araba buldum nasıl olsa araban var diyor . bende hata ordan anhtarı alıp kafasına geçirecende . neyse araba emanet falan dedik ertesi gün aradım tatma araba dediler gittim sigortamı atmış ne hallettik dediler. yaklaşık bir aydır biniyorum ve hala aynı sorun devam ediyor yetkili servise uğramıştım konuyu bahsettim ECU değişmesine gerek yok bizce dediler ama bana giren girdi

Aradım AYDOĞMUŞ ŞANZIMANI hüseyin usta arkaşı araba aynı böyle olmaz dedim ben bir istanbulu arayım alt şanzıman beyninden olabilir dedi ve ben bekliyorum arayacak diye bir hafta sonra ben aradım ne oldu diye arayamamış arkadaş neyse sonra konuştuk ellerinde yokmuşmu bulamamışmı neymiş. tabi benim şalter attı bu ne vurdum duymazlık beni sallıyosun deyinde arkaaşın zoruna gitmiş getir bu sefer ben bakacağım alt beyni söküp temizleyim dedi son durum bu

ne b... yapacağız bilmiyorum bu işin sonunda kesin birbirimize gireriz ya Allah Onlara verir ya bana Yağı kontrol ettim nor mal seviyenin LOW HOT sonrada SW yazısı var yağ çubuğunda önceden HOT kısmına kadardı orjinalinde yağ seviyesi Bunlar SW ye kadar yağ koymuşlar fazla yağ ne yapar bilmem ama servis kasıntı yapar olmaz dedi. Ayrıca daha 1500 km bile olmadı yağın rengi kavrengiye yaklaşmış ve bulanık yani kırmızılığı bayağı azalmış İstanbuldan bir şanzımancıyı aradım durumu anlattım adam güldü tam yerine gitmişsin bazı testlerden bahsetti hiçbiri yapılmadı arızadan bahsettim kesinlikle düzeltilmesi gerekir dedi ve sorularıma içtenlikle cevap verdiği için İstanbuldaki servise isminide vereyim ATTS servis çok teşekkür ederim.

Neyse daha fala uzatmayım işlerimi ayarlayıp tekrar götüreceğim durumu düzeltirlerse ne ala ama gelişmeler için bilgi vereceğim . Ya buş düzelir yada mahkemelik oluruz her kuruşu söke söke alırım cihazı aleme reklam olduklarıda yanlarına kalır. Avkatımla ve yargıdan birkaç tanıdığıma durumu anlattım sen haklısın bu seferde hallolmazsa dediler dava açarız bilirkişi tayin edilir sorunda bariz ortada faiziyle ve tüm masraflarla paranı geri alırsın dediler umarım bunlara gerek kalmaz bende kurtulurum bu işten
Bu arada konuyla ilgili bilgi verebilecek yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim

Etiketler
değerli kardeşim, şaşmaz oto sanayide 10. caddede federal motor arif usta var(topal arif) bu adam otomatik şanzımanda 1 numaradır,çoğu yetkili servisler şanzımanı arif ustaya toplatır ona mutlaka göster derim, sıkıntını mutlaka çözecektir.. selamlar geçmiş olsun

Öncelikle gecmiş olsun olan olmuş ilk hata baştan yapılmış Toyota şanzımanları yerinden sökülmeden önce şanzıman bilgileri kopyalanacak daha sonrada şanzıman yerine takıldıgındada sisteme aynı bilgilerle tanıtılacak eger ki bu işlem yapılmadan şanzıman tamir ediyse ecu yla şanzıman bir birini tanımadımı sürekli vites gecişleri bozuk olur yada arızaya girer bir secenekte aynı aractan bir tane bulup onun şanzıman bilgileri kopyalanıp sizin araca yüklene bilir sanırım sorununuz bundan kaynaklanıyor yeni nesil şanzımanları pek tanımıyor piyasa daki OTM ciler

Reis23 teşekkur ederim . Şanzıman takıldıktan sonra araci yetkili servise götürdüler orda zannedersem tanıtim yapildi iki gündür bışey dikkatimi çekti belkide havalar ısındıği için 2 den 3 e geçişte vuruntu azaldı zaten şanzıman soğukken yapiyordu fakat şimdide yavaşlarken durmaya yakin vitesi kültürken arac vuruntu yapmaya başladi . Bilginiz varmi yay olasi gerekenseden fazla olursa mesala 4 ltre yerine 5 litre koyarlarsa sınti yaratirmı

Hunter 06 abi tesekkur ederim evet gecen geçti bu şasmazda Aydoğmuş sanzımanda zaten oraya bir arkadaş yetkili servislerde şanzımani burada yaptıyorlar diye söylemişti açıkcasi ne yapacağız kime güveneceğiz bilemiyorum herkes 3 kuruş para için yapmadıklari hokkabazlık kalmiyor tabiki işini düzgün yapanlari Tenzih ederim.

Servisede götürmeyim diye bana onlar tamir i kısmi yapmaz komple şanzıman değistitrirler diye yalan söylediler . Servise sordum olurmu öyle şey dediler bizde kısmi tamirat yapiiyoruz sorun. Dediler Toyan da Reis otoda hepsi Yani insanlara güvenmenin bedeli bu inanmayacaksın gidip araştirip en kafan a yata yaptiracaksin

ArkAdaslar birde aklızda bulunsun yağ deişimini kesinlikle serviste yaptırın benim arabamın hiçbir sıkıntısi yoktu bunlar başıma geldi yağ degişiminde farklı bır ya koydular arabaya aradaki farksa sadece 50 TL idi usta dedim bak sorun olmasın yok bişey olmaz dedi ve hem yağı arabaya koydu hemse arabam yolda kaldı ariza yapti tabi ayak üstü bizede koymuş oldu dedimya adamlar pişkin arabani göturuyosun elinde telefon umurunda değil ilk geldiğimde tavır farkli sonra utanma olur biraz biz beceremdik denir müşteriyi 15 20 gun madur etmişsin işi becerememişsin deyip nasıl duzelteceğini uğraşsalar Elbette bizde sineye çekmiycez herkez bilsin. Benim düştugum duruma duşmesin

slm arkadaşlar otomatik araçlarda yağ insandaki kan ne işe yarıyosa aynı onun gibi can damarıdır kesinlikle en önemli konu yağ ve filtresi dir bu nedenle konulan yağ markası ve numarası çok önemlidir kesinlikle fabrikanın önerdiği yağ kullanılmalı.

Ynt: Otomatik Şanzıman Sorunum ve Aydoğmuş Şanzıman Hakkında

Mahkeme prosedürü için iş sözleşmesi (servis dökümanları) vs. gerekebilir, umarım yaptırdığınız işlemler için belge almışsınızdır.

Araçtaki teknik sıkıntı giderilir ama sizde açılmış yara mümkün değil. Mahkemeye verin ibreti aleme rezil edin.

Ynt: Otomatik Şanzıman Sorunum

EYYYYYYYYYYYYYYYYYYY ALLAHIM BUNLAR NASIILLL USTAAAA ÇILDIRMAMAK ELDE DEĞİL SİZİ USTA DİYE İŞE ALANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINN !!!!!!!!!

Arkadaşlar en yüksek vitesten sonra durmaya yakın yavaşladığımda viteste vuruntu oluyordu ve normal ilerlerken bazen özellikle soğukken sözde revizyondan sonra çıktı sorunlar ve adı usta olan sahtekar beceriksizlere sordum sorunu bulamadılar ve arabayı 1 hafta bize bırak iyice bakalım gibi bir zırvalık söylediler neyse geçelim bikere olur o.
Yetkili servise götürdüm şanzıman yağını yeniden değiştirttim sorunumun çoğu azaldı ama tamamen geçmedi. Servise tekrar gittim usta yanıma bindi yarım saat tur attık bana yeniden revizyona girecek araç dedi sorun iyice artsın ondan sonra getirin bir haftada şanzıman revizyonunu yaparız dediler EYYYYYYYYYYYYYYYYYYY ALLAHIM BUNLAR NASIILLL USTAAAA ÇILDIRMAMAK ELDE DEĞİL SİZİ USTA DİYE İŞE ALANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINN !!!!!!!!!

fiyatı sordum açalım öyle dedileer tahmin edin artık nasıl bir kazığı sivriltecekler sonra getiririm dedim

KASABA MİNNET EDENE KADAR KES ....... DEMİŞLER YA
KENDİM SORUNU BULDUM VE DÜZELTTİM ARKADAŞLAR
,

BU USTA DİYE GEÇİNEN DALLAMALAR VARYA TOPUNUN ALLAH BELASINI VERSİN YA PROBLEMİ BİLİYORLAR BİLE BİLE KAZIKLAMAYA KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR YADA BİR BOKTAN ANLAMIYORLARLAR BUNLAR MAL
İKİ TÜRLÜDE VAY Kİ NE VAY

NEYSE ÖBÜR TARAFA KALMAZ BU DÜNYADA BULSUNLAR BELASINI !!!!!

BEN SORUNU ÇÖZDÜM HEMDE 5 TL YE EVET SADECE BEŞ TL YE NASILMI ...................................?

aynı serviste aynı tepkilerle karşılaştım.
ben bişekilde paranın bi kısmını geri aldım
olayın peşini bırakmayın bence...

birde ne olursa kim olursa olsun verdiğiniz para karşılığı bi yazı alın sonradan lazım oluyor.
tarihiyle birlikte alırsanız geri dönüşte maliye ile bi köşeye sıkıştırabiliyosunuz.

ekmeği ekmekçiye verecen 5 kuruşta fazla verecen diye bir laf var.
ama ekmekçiye verecen ekmekciciklere(ustacıklara) değil

Ynt: Otomatik Şanzıman Sorunum

Sorunu nasil cozdunuz dostum. Ayni sorun bende de var

boğaz kelebeğini temizledim ve 5 tl ye wd40 aldım yağ ve boğaz kelebeğine sıktım kapattım ve sorun düzeldi yani bogaz kelebeğinden kaynaklanıyor sorun birde arabanızdaki hava filtresi açık veya kutu içi filtre ile değişti ise orjinalle deneyin unutmadan maf sensörüde temiz olmalı maf sensörünü kontak siprey le temizlenmesi gerekiyor sakın elinizi veya başka bir cismi değdirmeyin

Yag kismini anlamadim. Hangi yaga sıktınız wd40 i

HIRDAVATCILARDA VE KOÇTAŞ BAUHAUS VS. dE SATILIYOR WD40 DİYE SORARSANIZ BU DEDİĞİM YERLERDE VAR
GOOGLE GİRİN YAZIN ORDA GÖRÜRSÜNÜZ

[SIZE=78%]http://www.hepsiburada.com/liste/wd-40-cok-amacli-pas-sokucu-400-40-ml/productDetails.aspx?productId=hrwd40&categoryId=13003351[/SIZE]

BOLCA SIKABİLİRSİNİZ SIKTIKTAN SONRA BİR SÜRE BEKLEYİN 15 DAKİKA BU ARADA KELEBEĞİ ELİNİZLE HAREKET ETTİRİN HERYERİNE BULAŞSIN VE KİRİ KURUMU YUMUŞATSIN SONRA ARACI ÇALIŞTIRIN LPG Lİ İSE BENZİNDE ÇALIŞTIRIN GAZ VERİN BİRAZ ARKADAN DUMAN ATAR ÖNEMLİ DEĞİL SONRA STOP EDİP BALATA SİPREYİ İLE TEMİZLEYİN TABİ ELİNİZLE KELEBEĞİN ARKASINADA ULAŞIN BALATA SİPREYİNİNDEN VE YAĞDAN ARACA BİR ZARAR GELMEZ TEMİZLEDİKTEN SONRA TEKRAR WD40 SIKP KELEBEĞE KAPATIN .

SONRA ELEKTRONİK MALZEME TEMİZLİĞİNDE KULLANILAN KONTAK SİPREY BULABİLİRSENİZ ONUNLA BULAMAZSANIZ KALİTELİ BİR BALATA SİPREYİ İE MAF SENSÖRÜNÜ SÖKÜP AMA DİKKATLİ SÖKÜN SAKIN ELİNİZİ VEYA BAŞKA BİR CİSMİ DEĞDİRMEDEN DİREK İÇİNDEKİ DİYOTLARIN ÜZERİNE PÜSKÜRTÜN VE YERİNE TAKIN

SONRA HAVA FİLTRESİ EĞER KUTU İÇİ ORJİNAL HARİCİNDE BİR FİLTRE İSE ÇIKARIP WD 40 İLE ÇOK ABARTMADAN YAĞLAYIN İKİ TARAFINIDA VE YERİNE TAKIN
ARACIN ORJİNAL HAVA FİLTRESİ İSE TEMİZ BİR FİLTRE İLE DEĞİŞTİRİN

EN SON YAPACAĞINIZ ŞEY ARACIN STOP EDİP ÇALIŞMAZKEN BOĞAZ KELEBEĞİ FİŞİNİ MAF SENSÖRÜ FİŞİNİ ÇIKARIN VE 10 DAKİKA SONRA TEKRAR TAKIN KONTAGI AÇIN AMA ÇALIŞTIRMAYIN 60 SANİYE BEKLEYİN VE KONTAĞI KAPATIN 20 SANİYE SONRA ARACI ÇALIŞTIRIN SORUN DÜZELMİŞ OLMASI LAZIM

çok teşekkürler dostum. deniycem. sonucu bildiririm. selamlar.