Ynt: Oruxmaps Harita Problemi
Tsey' Alıntı:
Merhabalar,
Önceleri Oruxmaps uygulması sayesinde GE veya Microsoft haritalarından indirip offline haldeyken arazide yolumuzu buluyorduk ancak telefonumun arıza yapması ve yeni versiyonu yüklememle bu haritaların oruxmaps'ten kaybolduğunu gördüm. Oruxmaps'e bu haritaları yüklemenin yada gideceğim yerin haritasını birşekilde google earth'ten ayırıp uygulamaya atma şansım var mı?
Yada bashettiğim şekilde kullanabileceğim başka bir uygulma var mı? Ne güzel rotamızı google earth'te çizip indirdiğimiz haritalar üzerinden yürüyorduk bi sıkıntı olduğunda alternatif yolları da görebiliyorduk...
Dün yeni bir yol izledim, size yardımcı olabilir.
MOBAC programının 1.8 versiyonunu buldum ve PC ye kurdum.
Mobac içinde ; Google Terrain harita modunda 15 zoom (bütün hücreler işaretli olmalıdır) belli bir bölgeyi (ben Ankaradan batısını taradım , 3GB oldu) ORUXMAPS formatında export ettim.
Mobac altındaki dizinde oluşan bu klasörü , kablo ile cep telefonumun oruxmap altındaki files klasörüne attım.
3 GB lık bu harita klasörü hiç problemsiz çalışıyor , yeryüzü yükseltileri , yollar , köyler , sokak isimleri hepsi var.
Arazi için çok güzel OFFLINE harita oluştu.
Şimdi de oruxmaps programının ( menüde sol üstte otoban simgesini tıklayınca çıkan menü) , sesli navigasyonunu çalıştırmaya uğraşıyorum.
1.8 veya 1.8.1 versiyonunu bulamayanlara , PM den yardımcı olayım.
Not: Mobac 1.8 de daha değişik harita kaynakları var, deneyip begendiğinizi kullanabilirsiniz. Ben Google Terrain kaynağını kullandım.