hayırlı uğurlu olsun.
güzel gezileriniz olsun inşallah.
çekirdek aile için biraz büyük bir karavan ancak misafir de alacaksınız sanırım
karavanın fotoğraflarını bekliyoruz.
aracınızın çekiş kabiliyeti konusunda bilenler yorum yapacaktır.
forumda kullanan vardı. bir arama yapın forumda..
çekme karavanda çekmek değil durmak ya da daha doğrusu güvenli mesafede durabilmek daha önemlidir.
karavanın frenleme kabiliyetine, karavanınızın dengeli yüklenmesine (çeki demirine 70 kg yük binmeli), hız limitlerine (römork çeken araçlar için 80 km) uyarsanız sıkıntı yaşamazsınız.
fren yaptığınız zaman aracınızla birlikte karavanın da (özellikle sizin karavan ağır bir model olduğu için) frenleme yapması lazım.
bunu sürüş esnasında hissedersiniz.
ya da daha doğrusu karavanın aracınıza fren anında fazla yük bindirmediğini hissetmeniz lazım.
aracınız dizel olduğu için çekme konusunda benzinli araçlara göre çok daha avantajlıdır ancak önden çekişli bir araç arkadan itişliye göre veya 4 çeker bir araca göre daha az tercih edilir. özellikle yokuşlarda ve ıslak zeminde.
römork çekerken geri manevra özellikle biraz zordur. tecrübeniz yoksa zamanla edinirsiniz
geri çıkmakta zorlanacağınız dar yollara girerken temkinli olun ve ilk başlarda geri manevra için acele etmeyin. hatta ben karavanı ayırıp, aracı çevirip, karavanı çevirip, sonra ikisini tekrar bağlayıp yoluma öyle devam etmiştim ilk seferinde
boş bir alanda çalışırsanız manevra mantığını kaparsınız.
uzun oldu kusura bakmayın. ben kendim almışım gibi heyecan duydum.
tekrar hayırlı olsun.