Orta Asya Ülkeleri İçin Seyahat Sigortası?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selcenustel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,263

selcenustel

Yeni Üye
Mesajlar
19
Tepkime Puanı
1
Yer
istanbul
Merhabaa,
Önümüzdeki ay 8 ay kadar sürücek bir orta asya gezisine çıkıyorum.Ancak bu kadar süreyi kapsayan
bir seyahat sağlık sigortası bulamadım.Çoğu şirket en fazla 90 gün için sigorta yapıyor.Bu sürenin sonunda
mutlaka ülkeye giriş çıkış yapmak gerekiyormuş.Yani görünüşe göre türkiyede 3 aydan fazla gezenler için
bir seyahat sigortası yok!!Gerçekten bu konuda yardıma ihtiyacım var,daha önce bukadar uzun süre gidenlerden
bilen olabilir diye düşündüm.Yada yurt dışından bir şirket bana sigorta yaparmı acaba?
Şimdiden çok teşekkürler
Selcen
 

Etiketler
Ynt: Orta Asya Ülkeleri İçin Seyahat Sigortası?

Şu şekilde yaptırabilirsiniz. 90 günlük bir poliçe yaptırırsınız. 90 günün bitim tarihinden itibaren başlamak üzere bir 90 günlük daha yaptırırsınız. İkinci 90 günün bitim tarihinden itibaren 60 günlük bir tane daha yaptırırsınız. Ben 5 ay için 90 gün, 90 günün bitiminden itibaren başlamak üzere de 60 günlük yaptırmıştım.
 

Ynt: Orta Asya Ülkeleri İçin Seyahat Sigortası?

Bazı ülkelerde sağlık hizmeti devlet tarafından ücretsiz karşılandığı gibi bu ülkelerin çoğunda özel hastane de bulunmayabilir. Gideceğiniz ülkelerde durumu araştırarak, yaptıracağınız sigortaların başlangıç ve bitiş zamanlamasını buna göre ayarlayabilirsiniz.

Emrah paşam, 5 aylık sigortayı İngiltere'ye giderken yaptırdıysan boşuna para ödemişsin. Kraliyet topraklarına ayak bastığın andan itibaren kraliçenin güvencesi altındasın :D Glasgow'da az kalsın ameliyat dahi oluyordum :smiley:
 


Ynt: Orta Asya Ülkeleri İçin Seyahat Sigortası?

Form bile doldurmadan iki vesikalıkla vizemi aldığım için istenen belgeleri bilmiyorum :D Ama ilginç... Belki iş için gittiğinden olabilir, riskini kendin yüklen öyle gel demişlerdir.
 



Ynt: Orta Asya Ülkeleri İçin Seyahat Sigortası?

Teşekkürler cevabın için emrah.Hangi sigorta şirketinden yaptırdığını hatırlıyormusun peki?
Çünkü benim sorduklarımın hiç biri o şekilde yapmıyordu.90 gün sonra tekrar ülkeye giriş yapman gerekiyormuş ille.Başka türlü üst üste yaptırılmıyomuş.
 

Ynt: Orta Asya Ülkeleri İçin Seyahat Sigortası?

Rica ederim.
Axa-Oyak'tı yanlış hatırlamıyorsam. Poliçe hala evde bir yerlerde duruyor olması lazım. Bakar tekrar dönerim.
Sigorta yaptırmaya gittiğimde bana da aynısını demişlerdi. Üç aydan fazla seyahat sigortası olmuyor diye. Biz de böyle bir çözüm bulmuştuk.
 

Ynt: Orta Asya Ülkeleri İçin Seyahat Sigortası?

Sabah sigorta yaptırdığım acenteyi aradım. Az önce bana döndüler. Maalesef üstüste sigorta yapamıyoruz ya bir yıllık ya da üç aylık olacak dediler.Tabi bir yıllık olunca üç ayda bir Türkiye'ye giriş çıkış yapmak gerek dediler. Vadeli sigorta yapamıyoruz sistem ileri tarihi kabul etmiyor dediler. E dedim, bana 3+2 aylık yaptınız ama. "Kem, küm, hık, mık, falan, filan" bir cevap veremediler. Acaba, eğer başıma bir şey gelseydi, böyle sigorta olmaz deyip iki aylık poliçeyi yok mu sayacaklardı. Ben mi kandırıldım diye düşündüm.
Selcen Hanım sizi de umutlandırdım ama kusura bakmayın. :(
 

Ynt: Orta Asya Ülkeleri İçin Seyahat Sigortası?

Himm evet tam tahmin ettiğim gibi,bana aradığım diğer yerlerdende aynen böyle demişlerdi.Ama genede bukadar
ilgilendiğiniz için çok çook teşekkür ederim.Bu durumda herhalde 3 aylık sigorta yaptırıp gerisi allaha emanet demekten başka çare kalmıyo:(
Gerçekten çok sinir bozucu bir durum..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,625
Mesajlar
1,521,266
Kayıtlı Üye Sayımız
172,271
Kaydolan Son Üyemiz
flfl112

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst