Biraz geç olacak ama izin peşinde koşmadım. Yasak olmasına rağmen yola koyulup Eski Datça'dan Tekir Burnu'nundaki Knidos Antik Kenti'ne olan rotayı 4 günde solo yürüdüm. Bir-iki kampçı dışında kimseyle karşılaşmadım. Orman yangınlarının ölçeğinin ne derece büyük olduğunu gördüm. Karia Yolu, Likya Yolu'na kıyasla yabani ve ıssız diyebilirim. Yürümeyi düşünenler GPS bilgilerini ve rehber kitabını kesinlikle edinmeli. Yiyecek ve su temini bazı etaplarda büyük sorun. Telefon birçok yerde çekmiyor ya da yurtdışına geçip Yunanistan'a geçiyor. Kaplumbağa, yılan, domuz ve ayı gibi yabani hayvanlarla karşılaştım. Yaban arısı tarafından sokuldum
Rotada asla ateş yakmadım, çöp bırakmadım, hamak kampı yaptığım için iz bile bırakmadım diyebilirim. Çok keyifli bir deneyimdi. Bilinçli doğaseverler: yürüyüşçüler, kampçılar, dağcılar, bisikletçiler vb. orman yasaklarından kesinlikle muaf tutulmalı. İzin belgesi talep ederek ülkesinin bu güzelliklerini dilediğinde tecrübe edebilmeli. Sonuçta orman yangınlarının insan eliyle olanlarının büyük bir bölümü günübirlikçilerin, mesire, mangal müptelası, sorumsuz ve saygısız insanların eseri olduğu aşikar.