Ynt: Ordu Vosvos Şenliği
volksder' Alıntı:
Gezenbilirciler merhaba, şehir dışı seyahatlerimden dolayı forumdan uzak kaldım.
Ordu denilince, Vosvos denilince akla gelen ilk isim Enis Ayar'dır. 2005 yılında 3.Uluslararası Sanat Festivali ile ilgili Ordu Valiliğinden derneğimize bir davet gelmişti. Benzin giderleri karşılanmak üzere, diğer giderler kişilere ait olacak şekilde. Dernek olarak 130 üyemizi Ordu'ya götürmeden önce yerince inceleme ve genel anlamda bilgi alma adına Ordu yollarına dört Yönetim Kurulu üyesi arkadaş gittik.
Enis Ayar değil bu defa Öner Yavuz üstlenmişti bu etkinliğin organizatörlüğüne, kısaca geçmek istiyorum. 3.UIuslararası Sanat Festivalini, yerel bir etkinliğe " Fındık Festivali" ne dönüştürme karar alınmış ve iyi ki gitmişiz, sponsorluğuda iptal etmişler. Yerel tv.ler de basın açıklamamızı yaptık ve orada deklere ederek "Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği - Volksder" olarak katkı sunamayacağımızı bildirdik ve Ordu'dan ayrıldık.
Dernek olarak bir daha Ordu'ya gitmeme kararı alındı.
Derneğimiz olarak Genel Kurul Toplantısını yeni yaptık. Yıllık etkinlik planımızı sizlerle paylaşacağım ve o tarihlerde müsait olan arkadaşlarımız bizlere katılabilirler.
Görüşmek üzere.
Tahsin bey,3.UIuslararası Doğa ve Sanat Festivali, 2 yıldır düzenlenen Ordu Uluslararasi Gitar Festivalinin Geniş Kapsamlı Bir Hali Olarak Düşünülmekteydi. ki Çapta Sadece Vosvos severler Değil, Bünyesinde Bir Çok Doğa Sporcuları Ve Farklı Alanda Sanat Aktivitelerini Barındıracak Bir Etkinlik Olarak Düşünülmekteydi. ki Dönemin Yerel Yönetiminin Başta Tam Desteği ve İsteği Doğrultusunda Gerçekleşmekteydi. Vosvoscuları da Bu Etkinlik İçersinde Yer Alması Gerektiği Fikrini İleri Sunanda Bendim Ve Derneğinizin O Dönemdeki Başkanını Olgun Şensoy Abimi Festival Organizatörü İle Tanıştıran da Bendim (ki vosvoscuların festıvale katılımı konusunda bılgı alışverişi yapılması adına )
Sizinde İzah Ettiğiniz gibi Yerel Yönetimin bir Anda Ulusal Çapta Ve Geniş Katılımlı Planlanılan Bir Doğa ve Sanat Festivalini Küçülterek Yerel Bir Karnaval Havasında Gecen fındık Festıvali İçerisne Sıkıştırılması Fıkrı İleri Sürüldü ki Bu Düşünülen Festivale Tamamen Bir Saygısızlık Olaçağı İçin Bütün Planlar Bütün Katılımcılar bütün Sanatcılarımız Bütün Sporcularımızla Görüşülerek Olay İzah Edilerek Doğa Ve Sanat Festivali İptal Edilmişti
Siz Volksder Üyeleride Böylesine Görkemli Bir Kültürel Ve profesyonel bir Çapta hazırlanan Festıvalde İyi ve kötü günümüzde Bizlerle Olacağınızı Duyurark Orduya gelmiş ve yerel Yönetimin Takındığı Tavırı protesto Etmiştiniz.Tabii Bu Tepki Volksder ruhuna Yakışır Bir Olgunluktay Olmuştur.
Velakin Doğa Ve Sanat Festivalin İptal Olması 2 yıldır Süregelen ve Ulusal Sanat Çevreçesinde Her Sene Gelişen Ve Ses Getiren Ordu Gitar Festivali 'nin de Sonu Olmamalıydı. Çünki Gitar Festivali Kendi Çeplerimizden Ortaya Koyduğumuz Bütçeyle İlk yıl 12 Kişiyle Başlanan ve 2 yıl 22 yerli yapancı gitaristle süre gelen ve Doğa Sanat Festivalinin bunyesınde yer alaçak 42 Sanatcıyla Devamı Getirilmeliydi Ve Öyle Oldu.
En Son Geçtiğimiz Temmuz Ayında yıne Yerli Ve Yapancı Gitaristlerin Yer aldiği Ve ordululara güzel Bir Sanat Şöleni Sunduğu bir Program Olmuştu.
Şimdi yukarıda bir Çok Farklı Organızasyondan Bahsetmiş Oldum Ama Bütün Bu Organızasyonların Tek Bir Ortak Noktası Vardı KARADENİZ ve ORDU
bu Yazımda Bahsedilen hiç Bir Konu ORDU VOSVOS ŞENLİĞİ ve ENİS AYAR ile alakası yoktur zaten 3. Gitar Festivalini n gerçekleştiği ve sizinde katılımınızın olduğu yıl festivalin hemen arkasından bizler ORDU VOSVOS ŞENLİĞİ nin 9. sunu gercekleştirmiştik
Derneğiniz Olarak Orduya Bir Daha Gitmeme Kararı na neden Olan hususlar konusunda hıc bır fikrim yok. ama eski bir vosvoscu olarak böyle keskin bir karar almanıza ve karadenize küsmenizi gercekten cok üzüldüm
saygılarımla