Ordu Vosvos Şenliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,072

erthem

Moderatör
Yer
Ordu
Hepimizin Hatırında Bir Yerlerde Duymuşluğu Vardır Orduda 9 Yıl Çeşitli Mücadelelerle Yapılan Ordu Wosvos Şenliğini. 10.sunu Yapmayı Hayal Ederken Maddi Sorunlardan 10 yılını Kutlayamadığımız Ordu Wosvos Şenliğine Ait Bir Videoyu Sizinle Paylaşmak İstedim

Not:Video'nun 4.10 cu Sanıyesıne Dikkat Elinde Çanla Yaylaları İnleten Bir Genç Var Orada O Genç Güzel Paylaşımların Olduğu Wosvos Şenliğini Çok Özlüyor

[flash=600,450]http://www.youtube.com/v/yAra69Bbquc[/flash]

Etiketler
Ynt: Ordu Vosvos Şenliği

Photo-0115.jpg

Bilirim Ordu'da ki vosvos senliklerini. Ordu merkezde Ayisigi diye bi cafe vardir, onun onunde rols royce modeli beyaz bi vosvos dururdu hep, cok severdim o araci, sahibi de uzun beyaz sacli yasli sayilabilecek biriydi hep tuhafima giderdi adamcagiz, senlikler onun sayesinde ayakta duruyodu demek ki o da care olamamis, yazik olmus. biz gezenbilir olarak bisey yapabilir miyiz bilmiyorum... belki de yeni uyemiz volksder yardimci olabilir.??

O Hep Oyle Bilinir Uzun Beyaz Saclı Dev Olarakta adlandırılır.Asıl Adı Enis Ayar,Şenlik Onun Bir Eseriydi Yılarcada O Organize Ettii. Birşeylere El Attı Her Türlü Zorluğa karşı Her Türlüü Engellemeye Karşı Yüzlerce Woswoscuyu Orduda Toplamayı Başardıı. Beyaz Rols Royca de Onun Eserlerinden Bir Tanesi 2 Hasar Görmüş Wosvosu Kullanarak birazda Şaseyi Uzatarak Harika Bir Limuzin Woswos Yarattı Yeni Hayata.

Gezenbilir Olarak Neler Yapılır Bilmiyorum Şenlikle Alakalı Ama Yıllarca Şenlikte Kamp Sorumlulugu Yapmış Biri Olarak Her Türlü Yola Başvurmaya Hazırım,Şenliğin 10. Yılını görememiş Olması Gercekten Çok Üzücü En Son 2005 Yazında 9.sunu Gerceklestırmıstık.

Evet simdi hatirladim ismi Enis Ayar'di. bence Enis beyle temasa gecilmeli ve neler yapilmasi gerektigi sorulmali, o bize yol gosterecektir. Gerekirse devlet kademeleriyle de temas kurulmali, Ordu'da bircok zengin findikci var, ellerini ceplerine atma zamani geldi.

1.jpg

İkidere Wosvos Kampı

2.jpg

İkidere Wosvos Kampı

3.jpg

Konser Alanı ( Konserler İçin Derenin Üstüne Kurulmuş Devasa Konser Platformu )

vosvos_kampi.jpg

Gezenbilirciler merhaba, şehir dışı seyahatlerimden dolayı forumdan uzak kaldım.
Ordu denilince, Vosvos denilince akla gelen ilk isim Enis Ayar'dır. 2005 yılında 3.Uluslararası Sanat Festivali ile ilgili Ordu Valiliğinden derneğimize bir davet gelmişti. Benzin giderleri karşılanmak üzere, diğer giderler kişilere ait olacak şekilde. Dernek olarak 130 üyemizi Ordu'ya götürmeden önce yerince inceleme ve genel anlamda bilgi alma adına Ordu yollarına dört Yönetim Kurulu üyesi arkadaş gittik.
Enis Ayar değil bu defa Öner Yavuz üstlenmişti bu etkinliğin organizatörlüğüne, kısaca geçmek istiyorum. 3.UIuslararası Sanat Festivalini, yerel bir etkinliğe " Fındık Festivali" ne dönüştürme karar alınmış ve iyi ki gitmişiz, sponsorluğuda iptal etmişler. Yerel tv.ler de basın açıklamamızı yaptık ve orada deklere ederek "Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği - Volksder" olarak katkı sunamayacağımızı bildirdik ve Ordu'dan ayrıldık.
Dernek olarak bir daha Ordu'ya gitmeme kararı alındı.

Derneğimiz olarak Genel Kurul Toplantısını yeni yaptık. Yıllık etkinlik planımızı sizlerle paylaşacağım ve o tarihlerde müsait olan arkadaşlarımız bizlere katılabilirler.
Görüşmek üzere.

Halbuki ayrı bir "Fındık Festivali" yapılabilirdi, çok üzüldüm... Vosvos Şenliği dendiği zaman akla hemen Ordu gelirdi... Sizin programlarınızı dört gözle bekliyoruz...

volksder' Alıntı:
Gezenbilirciler merhaba, şehir dışı seyahatlerimden dolayı forumdan uzak kaldım.
Ordu denilince, Vosvos denilince akla gelen ilk isim Enis Ayar'dır.  2005 yılında 3.Uluslararası Sanat Festivali ile ilgili Ordu Valiliğinden derneğimize bir davet gelmişti. Benzin giderleri karşılanmak üzere, diğer giderler kişilere ait olacak şekilde. Dernek olarak 130 üyemizi Ordu'ya götürmeden önce yerince inceleme ve genel anlamda bilgi alma adına Ordu yollarına dört Yönetim Kurulu üyesi arkadaş gittik.
Enis Ayar değil bu defa Öner Yavuz üstlenmişti bu etkinliğin organizatörlüğüne, kısaca geçmek istiyorum. 3.UIuslararası Sanat Festivalini, yerel bir etkinliğe " Fındık Festivali" ne dönüştürme karar alınmış ve iyi ki gitmişiz, sponsorluğuda iptal etmişler. Yerel tv.ler de basın açıklamamızı yaptık ve orada deklere ederek "Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği - Volksder" olarak katkı sunamayacağımızı bildirdik ve Ordu'dan ayrıldık.
Dernek olarak bir daha Ordu'ya gitmeme kararı alındı.

Derneğimiz olarak Genel Kurul Toplantısını yeni yaptık. Yıllık etkinlik planımızı sizlerle paylaşacağım ve o tarihlerde müsait olan arkadaşlarımız bizlere katılabilirler.
Görüşmek üzere.

Tahsin bey,3.UIuslararası Doğa ve Sanat Festivali, 2 yıldır düzenlenen Ordu Uluslararasi Gitar Festivalinin  Geniş Kapsamlı Bir Hali Olarak Düşünülmekteydi.  ki Çapta Sadece Vosvos severler Değil, Bünyesinde Bir Çok Doğa Sporcuları Ve Farklı Alanda Sanat Aktivitelerini Barındıracak Bir Etkinlik Olarak Düşünülmekteydi. ki Dönemin Yerel Yönetiminin Başta Tam Desteği ve İsteği Doğrultusunda  Gerçekleşmekteydi. Vosvoscuları da Bu Etkinlik İçersinde Yer Alması Gerektiği Fikrini İleri Sunanda Bendim Ve Derneğinizin O Dönemdeki Başkanını Olgun Şensoy Abimi Festival Organizatörü İle Tanıştıran da Bendim (ki vosvoscuların festıvale katılımı konusunda bılgı alışverişi yapılması adına )

Sizinde İzah Ettiğiniz gibi Yerel Yönetimin bir Anda Ulusal Çapta Ve Geniş Katılımlı Planlanılan Bir Doğa ve Sanat Festivalini Küçülterek Yerel Bir Karnaval Havasında Gecen fındık Festıvali İçerisne Sıkıştırılması Fıkrı İleri Sürüldü ki Bu Düşünülen Festivale Tamamen Bir Saygısızlık Olaçağı İçin Bütün Planlar Bütün Katılımcılar bütün Sanatcılarımız Bütün Sporcularımızla Görüşülerek Olay İzah Edilerek Doğa Ve Sanat Festivali İptal Edilmişti

Siz Volksder Üyeleride Böylesine Görkemli Bir Kültürel Ve profesyonel bir Çapta hazırlanan Festıvalde  İyi ve kötü günümüzde Bizlerle Olacağınızı Duyurark Orduya gelmiş ve yerel Yönetimin Takındığı Tavırı protesto Etmiştiniz.Tabii Bu Tepki Volksder  ruhuna Yakışır Bir Olgunluktay Olmuştur.

Velakin Doğa Ve Sanat  Festivalin İptal Olması  2 yıldır Süregelen ve Ulusal Sanat Çevreçesinde Her Sene Gelişen Ve Ses Getiren Ordu Gitar Festivali 'nin de Sonu Olmamalıydı. Çünki Gitar Festivali Kendi Çeplerimizden Ortaya Koyduğumuz Bütçeyle İlk yıl 12 Kişiyle Başlanan ve 2 yıl 22 yerli yapancı gitaristle süre gelen ve Doğa Sanat Festivalinin bunyesınde yer alaçak 42 Sanatcıyla Devamı Getirilmeliydi Ve Öyle Oldu.

En Son Geçtiğimiz Temmuz  Ayında yıne Yerli Ve Yapancı Gitaristlerin Yer aldiği Ve ordululara güzel Bir Sanat Şöleni Sunduğu bir Program Olmuştu.

Şimdi yukarıda bir Çok Farklı Organızasyondan Bahsetmiş Oldum Ama Bütün Bu Organızasyonların Tek Bir Ortak Noktası Vardı KARADENİZ  ve ORDU 

bu Yazımda Bahsedilen hiç Bir Konu ORDU VOSVOS  ŞENLİĞİ ve ENİS AYAR ile alakası yoktur zaten 3. Gitar Festivalini n gerçekleştiği ve sizinde katılımınızın olduğu yıl festivalin hemen arkasından bizler ORDU VOSVOS ŞENLİĞİ nin 9. sunu gercekleştirmiştik

Derneğiniz Olarak Orduya Bir Daha Gitmeme Kararı na neden Olan hususlar konusunda hıc bır fikrim yok. ama eski bir vosvoscu olarak böyle keskin bir karar almanıza ve karadenize küsmenizi gercekten cok üzüldüm

saygılarımla

Sevgili Erdem Karadeniz'e küsmedik ama böyle bir etkinlik davetini kabul etmeme kararı aldık, bu kararda Ordu'lu olan o dönemin Volksder başkanı Olgun Şensoy'unda imzası vardır.
Haklısın cümleyi yanlış kurdum özür dilerim.
Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği, Volksder üyeleri olarak yine Ordu'ya gidildi ama Fındık festivali başlamadan oradan ayrıldık. Bizim tepkimiz organizatör Öner Yavuz'a değil bizleri davet eden Valiliğe olmuştur. Bir takım kararlardan çark etmelerinden kaynaklıdır.
Karadeniz'i çok seviyor ve her defasında bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz.

Saygılarımla

İşte Bu Mesajınız Beni Çok Sevindirdi. Yoksa Gercekten Cok Üzülmüştüm . Umarım Hersey Zamanla Dahada Güzelleşir

erthem' Alıntı:
O Hep Oyle Bilinir Uzun Beyaz Saclı Dev Olarakta adlandırılır.Asıl Adı Enis Ayar,Şenlik Onun Bir Eseriydi Yılarcada O Organize Ettii. Birşeylere El Attı Her Türlü Zorluğa karşı Her Türlüü Engellemeye Karşı Yüzlerce Woswoscuyu Orduda Toplamayı Başardıı. Beyaz Rols Royca de Onun Eserlerinden Bir Tanesi 2 Hasar Görmüş Wosvosu Kullanarak birazda Şaseyi Uzatarak Harika Bir Limuzin Woswos Yarattı Yeni Hayata.

Gezenbilir Olarak Neler Yapılır Bilmiyorum Şenlikle Alakalı Ama Yıllarca Şenlikte Kamp Sorumlulugu Yapmış Biri Olarak Her Türlü Yola Başvurmaya Hazırım,Şenliğin 10. Yılını görememiş Olması Gercekten Çok Üzücü En Son 2005 Yazında 9.sunu Gerceklestırmıstık.

Evet arkadaşlar belki geç oldu ama o yaylalar hep aklımızdaydı ve hiç vazgeçmedik sonunda 10.Ordu Vosvos şenliği için Ordu yaylalarına gidiyoruz. Gerekli bilgilere http://www.vkod.org.tr/forum/index.php?topic=727.0 linkinden ulaşabilirsiniz.

Türkiyenin dört bir yanından gelecek olan vosvoslarla Ordu'da buluşuyoruz. Gelmek isteyenleri bekleriz.

yol' Alıntı:
Halbuki ayrı bir "Fındık Festivali" yapılabilirdi, çok üzüldüm... Vosvos Şenliği dendiği zaman akla hemen Ordu gelirdi... Sizin programlarınızı dört gözle bekliyoruz...

Ahh Ahhhh çekesim geliyor sedat abi o güzelim Ordu Altın Fındık şenliği organizasyonlarını mahvettiler bitirdiler abi, peşindende Wosvos şenliği gelirdi CNN e bile konu olmuştu sabah gazetesi zamanında orta manşet olarak vermişti hatırlayanlar bilir şimdiki Ordu belediyesi yönetiminden allah razı olsun bu konuları bitirdiler, geçenlerde sadece bir uçurtma şenliği ile olayı kapattılar Ordulu olarak utanıyorum ama onlar utanmazlar biraz kırıcı konuşuyorum ama kusura bakmayın yazıkkk yazıkkk,

O eski şenliklerde ordu bir hafta panayır yerine dönerdi abi, her akşam konser, her akşam bir aktivite muhteşemdi o günler abi bee....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,615
Kayıtlı Üye Sayımız
166,910
Kaydolan Son Üyemiz
hatay mehmet

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.