Önemli Duyuru !!!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 219
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,315

mogzilla

Toys4BigBoys
Mesajlar
3,791
Tepkime Puanı
11
Yaş
68
Yer
Istanbul
Web
www.canpeyzaj.com
Kıymetli Arkadaşlar

22.03.2011 tarihli ISOFF merkezinde İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Bahçeköy Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Orman Mühendisi Sn. Ahmet Yaşar Yıldız ile birlikte yapılan toplantıda. , bundan böyle özellikle Belgrad Ormanı sahalarına 4x4 araçlar ile girilmemesi yönünde telkinler yapılmıştır.Yetkili tabii kendi sınırları çerçevesinde konuşmuştur , ancak sınırlama yaban hayatının korunması ile ilgili olunca bu tüm orman varlığını kapsamaktadır.Bu da Tuzladan Silivriye kadar sahilde Karacaköyden Ağvaya kadar İstanbul il orman sınırları içinde ormana girilmemesi demektir.Bize önerilen sadece orman içlerinde asfalt ve stabilize yolları takip etmemiz , bunların dışına çıkmamamızdır.
Bu da offroad değil , onroad anlamına gelmektedir.
Kırmızı çizgiler yaban hayvanlarının kızışma , çiftleşme ve doğurma terminlerine göre konmuştur.Ormandaki yaban türlerin çeşitlerine göre bu sıklayı yaydığımız zaman ise, bunun hemen hemen 12 ayı kapsadığını söyleyebilirim.
Benim önerim kıymetli üyelerimizin ve offroad severlerin bir müddet orman içi yerlerden uzak durmasıdır.Bize dün akşam kesin olarak şuraya girmeyin , şuraya girebilirsiniz şeklinde bir şey net olarak söylenmedi.Ancak yetkililer tarafından bağlanan bazı Motokros ve ATV'ler örnek gösterildi.Aynı durum bizim araçlarımız için de geçerli.Ekosisteme ve doğal yaşama verilen zarar ile ilgili kesilen en ufak cezanın 26.000 TL olduğunu düşünürsek , konunun önemini daha iyi anlarız.
Gelişmeler oldukça Siz sayın üyelerimize bildirilecekir.

Nadir Uğurlular
Orman Mühendisi
 

Etiketler



Ynt: Önemli Duyuru !!!

TABİAT PARKLARı

POLONEZKÖY TABİAT PARKI
Çavuşbaşı beldesine 9 km.Reşadiye köyüne 10 km.M.Şevket Paşa köyüne 10 km.Cumhuriyet köyüne 7 km.Alemdağ Orman İşletme Müdürlüğüne 25 km.mesafededir
TÜRKMENBAŞI TABİAT PARKI
Maslak-Bahçeköy-Sarıyer yol ayırımının Hacıosman mevkiinde kalmakta olup, Maslak mevkiine 3 km.uzaklıktadır.
FATİH ORMANI TABİAT PARKI
İstanbul İli, Şişli ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır

Milli Parklar Şefi ,yüzeysel olarak doğal yaşam,yaban hayatının korunması,verilen zararlar hakkında bilgilendirme yaptı,net olarak haritadan şuralara girin yada girmeyin demedi ,orman içlerinde asfalt ve stabilize yolları takip etmemiz söylendi,cezai uygulama ve araçların bağlanma olasılıgını anlattı,ilerki günlerde daha detaylı anlatım yapılıp sınırlar belirlenecek denildi, peki neredeyapcağız sorularına cevap olarak , boş maden ocakları ve cevres,sahil kısmında yapmanızda sıkıntı yoktur dendi, bu bilğilendirmeden sonra orman içlerine girmek sıkıntı yaratacak,geişmeleri takip edip burdan iletmeye çaışacağız.
 





Ynt: Önemli Duyuru !!!

bilgilendirme için teşekkürler. hepimiz doğayı seven insanlarız yaban hayatını ve ekosistemi korumak için bu kurala uyacağız.

orman içi offroad OUT, maden ocağı offroad İN ;D
hadi bakalım yeni trend bu ;)
 





Ynt: Önemli Duyuru !!!

Nasıl olacak bu off road işi bu saaten sonra zor :( artik rüyalrda buluşuruz :(
 







Ynt: Önemli Duyuru !!!

pancarmotorcu' Alıntı:
Bizlerin ekip olarak gezdiğimiz yerlerde sıkıntı yok,ormanın derinliklerine girmeden,çiftalan,kısırkaya,imrahor,balaban tarafları müsait.

Selam Hasan abi

İnşallah sorun olmaz, belki gezenbilir olarak bir orman kiralabilir. orada rahat rahat oynarız.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,248
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst