ön z rotları değiştirdik ama ses kesilmedi???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vethek37 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,308

vethek37

Ana Kamp
bugün aracımın yağlarını suyunu kontrol ettirdim ikisine de ustam yarım litre ilave etti 3000km önce yağı değiştirmiştik filitre değişmemişti.sonra önden gelen tokurtunun kaynağı olarak ustam z rot lar değişecek dedi bende getirttirdim ama yan sanayi(ön çifti 38,00tl orijinali 150,00tl )malzeme aldım.neyse rotlar takıldı yağ su tamam ,şanzuman yağınıda kontrol ettirdim dişliler arasında boşluk varmı baktırdım oda iyi,biraz dolaştık tokurtu bariz azalmıştı ama hala vardı ustaya ne olacak dedim önceden daha çoktu dedi ;D ;D ;D ...amortisörlerden olabilir dedi.dedi.dedi.SERVİS UZAK İYİ USTA ARIYORUZ.bu arkadaşımızda iyi usta ama hergün bir frelander ile uğraşmıyor ne yapsın.neyse bu ön z rotların değişmesinde dikkat edilecek püf noktalar varmıdır?? amortisörlerim kesinlikle sağlam başka önden tokurtu şeklinde ses yapabilecek neler vardır?ARACIM 2000 1.8 HSE LPG Lİ.NOT 3000 KM YOLU KARDA KÖY YOLLARINDA YAPTIM 3-4 DEFADA ARACIMI EPEY ZORLADIM FAKAT HARARET SIKINTISI FİLAN OLMADI.ikinci sorum eksilen yağ ve su normalmidir??

Etiketler
Ynt: ön z rotları değiştirdik ama ses kesilmedi???

Genelde rotbaşları,Z rotlar,virj demiri lastikleri ses yapar.Bir de arka difransiyel takozu kopar araç kalkarken takırtı yaptırır.Bir ihtimal salıncak takozları da olabilir.

Allah razı olsun anladığım kadarıyla bunları kontrol edin diyorsunuz.YAĞ VE SU EKSİLMESİ normal midir yani 3000kmde yarım litre kadar?

3000 km de yarım litre çok değil fakat,yine de kontrol gerekir.Kalörifer peteği(göğüslük altında pedal kısmından bakılırsa görülebilir.)Genelde kaçırır bir de lpg su t (te) lerinden yapabilir.Yada motor yakıyor olabilir de fakat son söylediğim ihtimal zor ihtimaldir.
Bir ustaya su basınç testi yaptırınız belki belli olur.

gerçekten çok faydalı bilgiler veriyorsunuz uzakta olmasanız kapınızı epey aşındırırdım.bence önemli olan şey masrafın fazla olması değil arızanın tespit edilemesi ve de yapılan kelalaka işlerden dolayı vakit ve nakit kaybı....üstelik sorununuzda çözülmüyor.bakın arkadaşın biri immo yüzünden arabayı kızıp satmış.SİZE TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM.

değerli arkadaşlarım yazınızı okudum bnm de aracımla ilgili bir sorunum var servise gitmeden size bir sormak istedim yanıtlarsanız sevinirim 2011 2.2 td4 araç sahibiyim henüz arac 20000 de aama hafif bozuk yola girdiğimde ön lastiklerden tiz sesli bi tıkırtı daha doğrusu yoğun gıcırtı sesi gelio normalmidir yoksa bi sorunla karsıkarsıyamıyım saygılarımla ayhan çapar

Araç 20 000 km de ise ön aks körüklerinin (dış aks körükleri)Silikon spreyi ile yağlayıp deneyin böyle çıtırtı yaptırabiliyor.Daha yüksek km lerde ise bozuk tekerlek rulmanı bu sesi yaptırabiliyor.

Land_Rover_Freelander_Axle_Assembly_B.jpg

muhakkak deneyeceğim fakat garantisi dolmadan bi servise götüreyim baksınlar düşüncesindeyim fakat garantisi bitince sanırım sizlere daha cok ihtiyacım olacak gibi yardımlarınız için teşekkürler ..

değerli arkadaşım aracım yazlıkta babam kullanıyor bayramda alıp geleceğim bu sorun un sonucnu en kısa sürede size bildireceğim saygılarımla şimdiden hayırlı bayramlar ......

değerli arkadaşım enis tecrübene dayanarak bir konu hakkında daha fikrini almak isterim
eşime ait hyundai getz marka otomatik 2006 model 40000 de bir araba almıştım bnm freelanderi yazlıkta bıraktığım için hyundaiyi kullanıyordum sabah motor soğukken rolantide çık çık çık çık diye bi ses geldi ustaya götürdüğümde motor yağının çok tortulu olduğunu ve yağ iticilerin tıkanıp ses çıkardışını söyledi ( ben bu arabayı ilk aldığımda hemen motor yağını değiştirmek istediğimde bnde motor yağ kapagını acınca tortu oldugunu gördüm 2 sene önce ozaman usta eski yağın içine inceltici adında bi sıvı atıp 15 dakika calıstırıp daha sonrasında yağı deiştirdi şimdi ki ustada aynı seyi söyledi bnde o sıvı dan alıp şöyle yapmayı planlıyorum sizce uygunmudur danışmak istedim ; bnde kirli yağın içine bu sıvıyı koyup yarım saat calıştırıp filtreyle beraber yeni yağ koyacağım fakat anlasılan bunu kısa aralıklarla tekrarlamam gerektiğine kanaat getirdim onun için yeni yağı kaliteli deilde acık yağ koyacağım ve bunu 3 ay sonra km ye bakmaksızın tekrarlayacagım bir nevi mototr yıkama gibi bişi olcak anlayacağınız bu durum uygunmudur saaygılarımla

Merhaba.Hyundai ile ilgili çok fazla teknik bilgiye sahip olmamamla beraber genel motor karakteristiklerinden yola çıkarak,motorunuzda kronik olarak bir problem olabilir ve bu problemi de en iyi Hyundai de ihtisas sahibi ustaların anlayacağı kanaatindeyim.Ses söylendiği gibi yağ kirlenmesi kaynaklı ise yağ ve filitre değişimi durumda düzeltme yapabilir.Motor yağı temizlik ürünleri de eğer iyi marka olursa iş görebilir.(Berner - Würth)Size tavsiyem üreticinin belirttiği özelliklerde yağ kullanmanız,ve eğer ki her yağdeğişimi zamanından önce bu sesler meydana çıkıyorsa değişim km sini duruma göre 1000 -2000 km öne çekmenizdir.

Merhaba...
seslere takıntılı bir ruh hastası olarak tüm Freelander 1 kullanıcılarını memnun edebilecek bir bilgi paylaşmak isterim...

Tüm ihtimalleri gözden geçirmenize rağmen kaynağını bulamadığınız, tak tak, tıkırtı, lakırtı, vuruntu hatta yatak sesi benzeri bir ses diye tarif etmeye çalıştığınız o sesin kaynağını açıklıyorum...

öncelikle korkmayın...
kesinlikle mekanik değil...

kaputunuzu açın...kaput çubuğunu takmayın ve elinizle kaputu açık tutun.
kaput çubuğunun ön panele bağlı olan plastik kısmına yakın bir yerden kaput çubuğunu sallayın...
işte aradığınız o ses...
o gevşek bağlantı sebebi ile hareket halinde sallanan o kısım delirtici sese sebep oluyor...

ben yaklaşık 7 cm uzunluğunda 1 parmak genişliğinde bir lastik hortumu ortadan yararak o beyaz plastik parçaya bir kılıf hazırladım...bağlantı noktasını sıkıştıran ve sallanmasını engelleyen yumuşak başka bir şey de kullanabilirsiniz...
o sinir bozucu sesten kurtulduğunuzda bana bir " allah razı olsun " derseniz çok makbule geçer...;)
hayırlı kazasız belasız arızasız sessiz seyirler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR