Ömerli, Kurtdoğmuş, Ballıca Ormanlarında Unimog (14 Aralık 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan expres Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,639

expres

Kamp II
Yer
istanbul
cumartesi akşamı yapılan ani bir planla ballıca tarafında güzel bir etap haberi aldık, pazar günü de yanımızda sadece bir jımmy bulduk ne işe yaradı diye sorarsanız sadece kişi sayımızda bize çok yardımcı oldu, malesef ilk orman etabına girdiğimizde jimmy i orda bir güzel batırıp onunla gidelemiyeceğini anladık,kasamız çok şükür geniş :smiley: jimmy i battığı yerden çıkartıp kaybolmasın diye bir ağacın dalına astık ve geziye devam ettik :smiley: etap mükemmel ötesiydi yaklaşık 20 km lik etap orman içinde sığ geçişler, bol çamur ve mog un tekerlerinin yarısından fazlasını batırabildik, batsak ne yapacaktık hiç bir fikrimiz yok ama en azından 6 kişiydik muabbet ede ede battığı yerde bırakıp aslan jimmy mizin yanına kadar gidecektik. bu gezide ufak tefek zayiat larımızda olmadı değil, jimmy i çekerken esneyen halat yerinden çıkıp aracın ön kaput köşesine 30 cm lik bir göçük olsada anladıkki halatla şaka olmaz. şimdi bir kaç foto ekliyelim iyi seyirler

ilk ormana girdiğimiz ve jımy nin battığı yer
Goruntu393.jpg

doğa güzeldi
14122008975.jpg

zeminin yumuşak olması aracın ağır olması her an batacakmış modunda devam ediyoruz
Goruntu395.jpg

14122008967.jpg

Goruntu402.jpg

14122008971.jpg

14122008965.jpg

14122008968.jpg

gözümüze kestirdiğimiz bir yer bulup sınırları zorluyoruz, sonuç pozitif ;)
14122008978.jpg

14122008979.jpg

Goruntu409-1.jpg

surat ifadesi değişiyor :smiley:
14122008976-1.jpg

mangalsız gezi olmaz derler
14122008970.jpg

14122008964.jpg

Etiketler
Ynt: Ömerli, Kurtdoğmuş, Ballıca Ormanlarında Unimog (14 Aralık 2008)

Halatla gerçekten şaka olmaz.Allah beterinden korumuş.Geçmiş olsun.
Mehmet o kadar uğraşacağınıza Jimny' i direk unimogun kasasına yükleseydiniz ya ? ;D
Resimleri bekliyoruz.

arkadaşlar gecmiş olsun bu halattı vinclemeydi işlerini hafife almamak lazım maksimum dikkat istiyor arac aları vinçlerken cekerken haltların cekilen noktasına bir miktar agırlık ve yumşak bir malzemeyle sarmakta fayda var cünki kopan halat bu şekilde havaya dogru degil yere dogru cekerek kendini atar cekim esnasında halat menzilinden uzak durmaktada fayda var tabiki bazen bu işin tenposuna insanlar kendini kaptırıyor ve dikatsiz davrana biliyorlar tekrar gecmiş olsun nadir abiye katılıyorum cimiyi kasa koysaydınız yanınızda gezdirridiniz fotoları bekliyorum

mogzilla' Alıntı:
Halatla gerçekten şaka olmaz.Allah beterinden korumuş.Geçmiş olsun.
Mehmet o kadar uğraşacağınıza Jimny' i direk unimogun kasasına yükleseydiniz ya ? ;D
Resimleri bekliyoruz.

çok doğru dedin nadir abi aklımızdan da geçmedi değil :smiley: sığıyo da tek kusur oraya tırmanamıyo, halat işine gelince malesef tecrübesisiz inkar etmem, tahmin ettim mogun arkasındaki romork bağlama yerine arkadaş bağladı ama çene gibi bişey, aslında herşey jimy nin sahibinin ileriye çekilmekten vazgeçip mog çekerken frene basmasıyla oldu, sonuç olarak gerçekten dikkat etmemiz gerektiğini anlamış olduk.

Büyük geçmiş olsun. Kapartoya 30 santimlik çukur açan halat, insandan çok şey götürebilirdi...

mog bambaşka bir dünya. geçmiş olsun arkadaşlar

Geçmiş olsun. İyi ki size bir şey olmamış.

Ballıca tarafları çok güzeldir. Pendik'te olduğum için Şile'ye giderken oraları gezerek gidiyorum. Aslında gezi bölgemizi oralara kaydırıp yeni yerler keşfedebiliriz.
Bu gezi ile oraları atladımığımızı fark ettim.
Paylaşım için teşekkürler.

Jeep34' Alıntı:
Geçmiş olsun. İyi ki size bir şey olmamış.

Ballıca tarafları çok güzeldir. Pendik'te olduğum için Şile'ye giderken oraları gezerek gidiyorum. Aslında gezi bölgemizi oralara kaydırıp yeni yerler keşfedebiliriz.
Bu gezi ile oraları atladımığımızı fark ettim.
Paylaşım için teşekkürler.

uğur abi gerçekten süprizlerle dolu,anadolu yakasına yakın mükemmel bir bölge, kesinlikle tavsiye ederim, orman yolları o kadar çatallı ki, I phone navisi olmasa zor çıkardık ordan, gittiğimizde hava günlük güneşlikti genede zorlanmadık desek yalan olur, bu yağmurlardan sonra ne olmuştur orası kimbilir !!! merak edenler önce beyza doğal kaynak su fabrikasını bulsun, geçtikden sonra 2. sol girişten ormana girin ve tadını çıkartın ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,214
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.