Off-Road Trike, Tamamen Kendi El Emeğim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TRİKESAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,020
Ynt: Off-Road Trike, Tamamen Kendi El Emeğim

Kendi maşasına ilave yapılması gerekiyor ,yani disk freni ve dişliyi ayrıca milin bağlanması için rulmanlarda monte olmalı mada güçlendirilmeli sonuç olarak kendi maşasına birçok kaynay gerekiyor şöyle olur ancak ikinci bir maşa ,dişli,fren,alınır ona işlem yapılır o dediğiz gibi sökülüp takılır ama firen hortumuda sökülüp takılması lazım birde kendi amörtisörünün dayanıp dayanmıyacagı şüpheli benimkiler dayanmadı sonra enduronunkilerle degiştirdim onlarda benimkilerden çok uzun olunca maşayı tekrar yaptım ,aracın kendi dişlisiyle çok zorlanıcanı söylememe gerek yok ben yüzde 62.5 oranında dişliyi küçülterek güç kazandım buda 70 hp olan aracım için yeter yini sonuç olarak sizin motorunuza da olur dediğiniz gibi söküp takarak ama trafiğe çıkamazsınız.

Etiketler

Ayrıntılı cevap için teşekkür ederim estetik açıdan çok güzel ama bir o kadar da külfetli olan bir iş.
Bana çok uzakmış onu anladım sizin emek ve el becerinize saygılar
görüşmek üzere

Asvalta yani kuru zeminlerde çamur,toprakta problem yok lastikler fazla dişli değiştirsem dada düz olanlarla oda hallolur ama güçlü oldugu için no problem.

Emeğinize sağlık. Gerçekten harika olmuş.

çok güzel bir çalışma olmuş motorla gezileriniz oluyosa arazideki performansını görmek isteriz resimlerle

mrstar' Alıntı:
Selam bende şu alttaki kırmızı makine gibi istesem tek tekeri çıkarıp lastik değişir gibi yani motorun orjinalliği bozulmadan diferansiyelli 2 teker takılabilirmi
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Bu makinalar insanoğlunun görsel zevklerini tatmin edebilecek ancak işlevsel olarak verim alınamayacak makinalar, 3 tekerlek genel olarak güvenli offroad sürüşü mantığına aykırı bir yapı ortaya çıkartıyor.
Belirli limitler dahilinde ve kısıtlı ortamlarda bu makinalar kullanılabilir bence.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,715
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

SON KONULAR

Geri