Off Road + Şehiriçi Kullanım Araç Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yigitalp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,117

yigitalp

Yeni Üye
Selamlar,

Off road + şehiriçi kullanımda bilhassa az yakan, parçaları bulunabilir ve sorun çıkarmayacak bir araç arıyorum. Şu ana kadar Suzuki Vitara, Suzuki SJ410, Mitsubishi Pajero, ve Daihatsu Feroza arasında kaldım. Bu araçlardan kullananlar ya da bilgi sahibi olanlar yardım edebilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Off Road + Şehiriçi Kullanım Araç Yardım

Merhaba,anladigim kadariyla tek arac olacak,hafta sonlari hafif arazi,piknik turu yol disi kullanilacak.
Burada aile veya kac kisi gezme sorusuna cevap aramak lazim.Samurai veya tek kapi araclari elemek icin.
Yok,kapi farketmez derseniz o zaman da yakit,vergi,konfor ve butce konulari gundeme gelir.
Biraz daha sorulara cevap verirseniz yardimci olmak kolaylasir.

evet tek araç olacak. haftasonları hafif arazi ve gezinti amaçlı kullanmak istiyorum. Aile aracı olarak düşünmüyorum. Kapı sayısı çok önemli değil o nedenle. 10-13 bin tl arası bütçem var. Cherokee'ler var bu fiyata ama onun hem yakıtı hem de vergisi yüksek. Samurai gözüme çok hoş görünmedi açıkçası. Şu an için Suzukiler ile Daihatsu arasında karar veremedim ve bu konuda yukarıda yazdığım araçlar için bir karşılaştırma çok faydalı olur. Sırf arazi olarak düşünmüyorum. Yüksek araçlardan hoşlanmamın da etkisi var. Yani aslında şehiriçi kullanım daha fazla olur herhalde. Sanırım yakıt ve konfor üzerinden gitmek mantıklı gibi duruyor.

Pajero eleniyor bu durumda cunku yakiti Vitara ve Feroza'ya gore fazladir.
Konfora gelince Vitara power direksiyon ve klima secenekleriyle one cikar.
Yedek parca konusu ile de Vitara belirlediginiz dort arac icinde tercih sebebi olur.
Samurai vergisi az,yakiti az,kivrak,hafif,saseli,dovuskendir.Kucuk ve yavastir,sigmak guc olur.
Pajero motoru buyuk,vergisi ve tuketimi yuksek,cok saglam agir ama basinca gider.
Feroza cok isler basarir,hafif,Toyota destekli ama nispeten az sayida bulunan aractir.
Vitara vergi,yakit,yedek parca,usta vs hepsinde en cok piyasada bulunan aractir.
Burada dikkat edilmesi gereken,kendi icindeki,karburatorlu mu enjektorlu mu gibi konulardir.
1.6 veya 2.0 motorlu olanlar,2000 yili oncesi sonrasi gibi durumlar soz konusudur.
Buradaki rakamlar gelisiguzel,ornek olarak verilmistir,baglayici degildir.
Sizin butcenize gore 90 larin basindan uc kapili modellerde ancak uygun araclar goruluyor.
Onlarda da motor secenegi yok sanirim.Klima,power direksiyon gibi konfor seceneklerine bakmalisiniz.
Kilometresi az,mumkunse offroad yapmamis,sizin tercihiniz gibi kullanilmis bir arac arayin.
En onemlisi eski sahibinin nerede trak orada birak turu bir surucu olmayisina dikkat edin.
Ilgili bir arac sahibi mumkun oldugunca aracini bakimli tutar.Sonucta 20 li yaslara yakin bu araclar.
Dagda bayirda,sehirden uzakta kalmak istemez kimse.Size iyi arastirmalar dilerim.
Bahsettiklerim tamamen kendi tecrube ve fikirlerimdir.Yardimci olursa ne mutlu.

Vitara ve Feroza arasında bir tercih yapacağım ve muhtemelen Vitara olacak gibi.
Bilgi ve tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler.

"Offroad"+şehir içi kullanılacak bir araç modifiye edilmemiş standart donanımlı bir suv'dur. Hangisi olduğu zevk renk meselesi, ama offroad için yapılacak modifiyelerin (yükseltme, MT lastik vs) herbirinin birer güvenlik riski olduğunu ve trafikte tehlikeli olabileceğini hatırlamakta fayda var. Şöyle düşünün: Bunlar güvenli olsaydı araç fabrikadan o şekilde çıkardı. Araç üreticisi pekala biliyor MT lastikli yerden 40cm yüksek aracın offroad performansının çok daha iyi olacağını... Hafta sonu gezintisi, piknik vs için bunların hiçbirine gerek yok. Hatta aracın altına metal karter koruma bile yaptırmayın, önden çarpmalı ilk kazada (Allah korusun), motor kucağınızda demektir bu.

Nasreddin Hoca oğlunun eline bir testi tutuşturup çeşmeden su getirmesini istemiş. Çocuk dışarı çıkarken de ensesine bir tokat atıp :
- Testiyi kırma ha ! diye öğüt vermiş .
Bunu gören komşulardan biri :
- Yahu Hocam demiş, henüz testiyi kırmadan niye dövüyorsun yavrucağızı ?
Hoca cevap vermiş :
- Testiyi kırdıktan sonra neye yarar be birader !

Benim mesaj da biraz buna benzemiş ama hadi neyse...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,909
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR