Off Road Kullanımı için Yapılmış G

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motogezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,222

motogezgin

Kamp II
Mesajlar
450
Tepkime Puanı
19
Aracın zaten var olan off road özelliklerinden dolayı ek olarak sadece ORC den Einbach yaptırılmış +40 mm yay ve Bilstein amortisör ile öne 9000 vinç koydum.Snorkel yolda.Hi Jackin lastikten bağlantılı kaldırma sistemi de extreme yerlerde yeterli olur diye düşünüyorum.Vinç gücünü artırmak için 2 makara vardı belki 3 lemek gerekebilir araç ağır olduğu için.
Ama bütün bunlardan evvel 4 teker bilya, aks körüğü değişimi, yağlamaları ,sıyırıcılar vs değişti,motor bakımı tüm kayış filtre kelepçe gibi elemanlar vites kollarındaki fiberli parçalar,ön şaft balansı,şaftlardaki kayıcıların iyice yağlanarak düzgün çalışması sağlandı vibrasyon için önemli,far rölesi yeni ampul ıvır zıvır cam suyu pompası bozuk silecek frezesi tamiri,marş şarj bakımı,enjektör değişimi sibop ayarı 105 amper akü takılması gibi işleri tabi ki yapıldı.
araç boyandı içine koltuk koruyucu cabellas kılıflar kondu.
Orjinal jantta mevcut 4 adet bridgestone 31-10,5x15 şimdilik kenara kondu yerine 4 adet sprinter jantına takılı cooper 265--75 x16 takıldı yaklaşık 32 gye tekabül ediyor.

DSCN4401


DSCN4363
 

Etiketler
Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

ilk kullanımda eşim kolay binsin diye deneme amaçlı tuttuğum yan basamağı kaldırıp attım

DSCN4370
 

Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

tırmanması çok iyi ama bu kadar zorlayınca serbest olan taşlar yüzünden vinç gerekiyor.cooperler ile aynı yeri daha uzun çıkabildim

DSCN4371
 

Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G



Aracınız hayırlı olsun..


Güle güle kullanın..


kaç model ve motor olarak kac cc ?
 




Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

Güzel araba daha çok yapılmış G görmek isterim. Sanki 33 lastik daha iyi olurmuş gibi duruyor.
 

Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

yakışıklı omuş güle güle kullanın renkde ayrı güzel olmuş
 

Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

hayırlı olsun..çok yakışıklı ;)
 





Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

teşekkürler arkadaşlar.cevap vermeye çalışayım...

1986 model 5cyl dizel 300gd.5 ileri manuel.

lastiklerin ebadı yazıyordu göremediniz herhale.

Lastik ebadı konusunda görüntü için değişik şeyler yapılır muhakkak ama amaç motorun çevirebildiği ve oranları karıştırmayacak bir lastik seçmekti max ı bu olmalı bu araca diye düşünüyorum.
 


Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

aracınız hayırlı olsun doğru söylediniz motorun çevirebileceği ebatta lastik ama küçük kalmış sanki büyük olsa daha yakışıklı olur bence...Saygılar
 


Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

yazıyı baştaki paragraftan okursanız 2 takım lastik olduğunu göreceksiniz.biri daha düz profilli bf olan ki onlar 15 jantta orjinal ebat diğeri 16 jantta yaklaşık 33 olan onların ufak olmadığını düşünüyorum.

Evet ön tampon orjinal ve bildiğiniz gibi yaklaşık 3 mm den belki kalın ve iç içe geçme 2 profilden oluşuyor.Vincin içine oturduğu sacı ön barın alt orta bağlantısını keserek oraya oturttuk sadece delik delmek gerekti.Yardımcı olacaksa yakın fotoğraf çekip koyabilirim

DSCN4368
 



Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

Motogezgin arkadaşım,

Aracınız çok güzel olmuş güle güle kullanın,
Lastikler uygun bence, daha büyüğüne giderseniz diff oranları ile oynamak gerekebilir. Bildiğiniz gibi lastik çapının her "inch" büyümesi için performansdan%3,5 kaybedilir.
Sizin oranlar kaçtır.
Bende GE300 var. . ORC'den (iyi tanışırız kendileriyle) 4 adet yay gelecek ondan sonra bende basamağı çıkarmayı düşünüyorum.
Egzos sorun oldumu? Malum kısa araçlarda egzos şöför tarafı yandan çıkıyor.
İstanbul'da iseniz görüşmek isterim.

Doğan Çelen
532 485 71 95
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,621
Mesajlar
1,521,168
Kayıtlı Üye Sayımız
172,266
Kaydolan Son Üyemiz
tomas1984.cat@gmail.

SON KONULAR



Geri
Üst