O Bir Hayvan Ama O İnsana Güvenmek İstiyor !!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,924

seyyah-34

Zirve
Yer
istanbul
Evet o bir hayvan.fakat kendisinden daha üstün yaratılan bir başka canlıya yani insanoğluna güvenmek istiyor.istiyor istemesine ama malesef hiç zaman bu istenen güveni veremiyor.her ne kadar kendisinden üstün dedim isede bazı hallerde bazı özellikleri elbette insandan çok daha önde. bu önde olan özelliklerinin başında geleni ise karşı taraftan gelebilecek tehlikeleri bilebilmesi ve kesin sezebilmesi bu sebeb ilede çoğu hayvana insanlar belli bir mesafeden fazla yaklaşamazlar.bu yaklaşmayı yakınlaşamayı hayvan diğer tabir etmek zorunda kaldığımız o canlılar yaparlar ve isterler bu video da bunun çok güzel bir ispatı niteliğinde.ayrıca ev,süs,av,doğal yaşam,hayvanları canlıları bitkiler dahil hepsi bellidir ve bilinir bundan sebeb ile insan neye göre hareket edeceğini çoğu zaman düşünemez.
bunula ilgili kitaplarda geçen bir hikayeyi kısaca yazmak istiyorum aklımda kalan kadarı ile ve çok kısa.
Süleyman a.s. zamanında malum süleyman a.s. bütün canlıların bitkiler dahil hepsinin lisanını bilir onlar ile konuşurdu.günlerden bir gün bir çeşme kenarına su içmeye gelen bir kuş su ihtiyacını giderirken o esnada ak sakallı bir yaşlı adam oradan geçmekte iken geçerken elinde baston ile kuşa şöyle biraz vurur. fakat bu vurma sonucu kuşun kanadı malesef kırılır.kuş doğruca süleyman a.s. durumu anlatır hemen yaşlı adam bulunur bunu neden yaptığı sorulur. yaşlı adam öylesine kaçsın diye yaptığını söyler. hemen kuşa sorulur neden kaçmadın diye kuş ise ben böyle ak sakallı yaşlı bir adamdan bu hareketi beklemiyordum ve ona güvendim der.sonuç olarak yaşlı adam suçlu bulunur ve kendisine kısasa kısas yapılacağı söylenir fakat kuş bu verilen cezaya razı olmaz ve süleyman a.s. ne kuşa istediğini sorunca kuşta hayır onun kolunu kırmayalım onun içini dışına çevirelimki hayvanları sevmediği ortaya çıksın ve benim gibi bir canlı ona güvenmesinki oda başkalarına zarar veremesin der. ve bu ceza uygulanır ortaya çok kötü bir insan tipi çıkar bundan sonra onu gören ondan korkar.
Doğa ile denge kuramayanlar ve barışık olamayanlar bu hikaye gibi olan gerçeği defalarca okusunlar.çünkü elimizden dilimizden zuhur eden hiç bir iş karşılıksız kalmaz.
saygılar. ayrıca bu güzel videoyu zahmet ile yakalayıp başka insanlar ile paylaşan video sahibine buradan teşekkür ediyorum
Buyrun birlikte izleyelim:

http://www.dailymotion.com/video/x7nbd6_nekadar-guzel-biye-idi-bi-bilseniz

Etiketler

Ynt: O Bir Hayvan Ama O İnsana Güvenmek İstiyor !!

Teşekkür ederiz Kemal bey

Yaşar hocam bu bizim "elleviş" dediğimiz karga cinsi değilmi. Bizim elma bahçelerinin baş düşmanı ;)

Babam rahmetli armut,ceviz, elmaları toplarken mutlaka kuşların payını ağaçta bırakmamızı isterdi. Tamamını toplatmazdı.

Sevgiyle gelen güzel bir dostluk .... :smiley:
Bu güzel paylaşım için teşekkürler,

güzel paylaşım bir o kadar :smiley:da düşündürücü,kuş deyip geçmeyip derin düşünmek lazım.

acemi80' Alıntı:
Teşekkür ederiz Kemal bey

Yaşar hocam bu bizim "elleviş" dediğimiz karga cinsi değilmi. Bizim elma bahçelerinin baş düşmanı ;)

Babam rahmetli armut,ceviz, elmaları toplarken mutlaka kuşların payını ağaçta bırakmamızı isterdi. Tamamını toplatmazdı.
Toprağı bol olsun babanızın Mete bey. Ne kadar ince bir düşünceye sahipmiş. Bir babanın çocuklarına bırakabileceği değerli bir miras.

Çok güzel video Kemal bey :smiley:

34sel' Alıntı:
Toprağı bol olsun babanızın Mete bey. Ne kadar ince bir düşünceye sahipmiş. Bir babanın çocuklarına bırakabileceği değerli bir miras.

Teşekkür ederim Nursel hanım babamın öğrettiği o geleneği hala devam ettiriyoruz ve bende kendi çocuklarıma aynı şekilde öğrettim. Bizde hiç bir mevya ağacı son meyvasına kadar toplanmaz mutlaka kurdun kuşun hakkı bırakılır.

İnce düşünceleriniz ve katkılarınız için ben sizlere teşekkür ederim. Bursadan sonra Balıkesirden saygılar,sevgiler mola verdiğim bir yerden yazıyorum.akdenize doğru yola devam.daha önümüzde 3bin kilometremiz var. forumlarda görüşmek üzre.

amcam yaralı bir kargayı iyileştirdiğini ve doğaya saldığını fakat hayvanın evden çıkıp merkeze merkezden eve gelişte hatta bazen şehre kadar kendisiyle gidip geldiğini ve bunun uzun bir süre devam ettiğini anlatmıştı. Hayvan diyip Geçenler malesef onlar kadar bile olamıyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR