Nokta (2008)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eLf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,428

eLf

Gezenbilir Fotoğraf Grubu
Mesajlar
513
Tepkime Puanı
0
Yer
İstanbul
[attachment=1]

Yönetmen : Derviş Zaim
Senaryo : Derviş Zaim
Yapım : 2008, Türkiye
Tür : Dram

Oyuncular
Mehmet Ali Nuroğlu , Settar Tanrıöğen , Mustafa Uzunyılmaz , Şener Kökkaya

Nokta , bir zamanlar işlediği bir suç yüzünden azap çeken ve çektiği azaptan kurtulmaya çalışan bir adamın hikayesi. Ahmet yakın bir arkadaşının ön ayak olması ile tarihi değeri yüksek bir Kuran hırsızlığına bulaşır. Ancak kalkıştığı iş onu hiç istemediği bir noktaya sürükler.

Filmin bir suç ve ceza ekseni üzerinde ilerleyen hikaye çizgisi Türkiye’nin geleneksel sanat formlarından birini, Osmanlı hat sanatını, cinayet öyküsünün içine inandırıcı ve etkileyici biçimde dahil ediyor. Osmanlı hat sanatının filmin biçim ve içeriğine olan etkisini gözlemleyebileceğimiz en önemli hususlardan biri ise filmin tek ve kesintisiz bir plandan oluşması.

Nokta içeriğinde suç ve ceza, görev ve sorumluluk, kötülük sorunu, gelenekten yararlanma konularının üzerinde tartışma açarken seyir zevki vermeyi de ihmal etmemeye çalışıyor.

 

Etiketler

SON KONULAR - FORUM