Nokia Cihazlardaki Fotoğraflara Otomatik Konum Bilgisi Ekleme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dummyman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,137

dummyman

Yeni Üye
Aşağıdaki modellerde test edilmiş www.nokia.com/betalabs/locationtagger sitesinden indirebileceğiniz bir uygulama
Fotograf çekildiğinde bulunulan konum bilgilerinizi fotograflara ilave ediyor.

http://www.nokia.com/betalabs/locationtagger
Tested with: Nokia N95, N95 8GB, N82, E90, N73. Should work but not fully tested with: all Nokia devices based on S60 3rd edition.

Etiketler
Ynt: Nokia Cihazlardaki Fotoğraflara Otomatik Konum Bilgisi Ekleme

Nokia E71 dede test ettim çalışıyor.. ;)

Selam,

Nokia 6210 Navigator'da denedim ve çalışıyor. Uygulamayı sürekli açık tutmak sanırım pil tüketimini artıracaktır. Kapatıp her fotoğraf çekimi öncesinde açmak da biraz zahmetli... keşke bu yazılımla beraber, fotoğraf çekme kısmında fotoğraf çekimi öncesi Location Tagger uygulamasını otomatik olarak çalıştırma seçeneği sunuluyor olsaydı.

çok şey mi istedim ? ;D

Şöyle bir açıklama yazmışlar altına.

"Q: What happens if I take pictures while the GPS module is not active yet?
A: Nokia Location Tagger tries to tag pictures to the last "known" coordinates in the last 10 minutes. Since GPS module normally takes some time to initialize, it’s better to launch Camera application a couple of seconds before taking pictures. Launching Camera application will activate Nokia Location Tagger; which will initialize GPS module. You can also bring Nokia Location Tagger window to the foreground to initialize GPS module."

Fotoğraf çekerken otomatik açıyormuş yani. ;D

Iııh, açmıyor. Onu da denedim. fotoğrafı çekiyorum, ama tagged mesajı gelmiyor. Yani LT programını çalıştırmıyor.

Açıklamada yazan, LT henüz GPS lokasyon bilgisini hazırlayamadı ise, ne olacak sorusuna cevap.

Ayarlar menüsünde otomatik açılma seçeneği var. Onu deneyin.

Ben de bir ara dışarı çıkıp denerim.

Belki telefon modeline göre değişiyordur.

Otomatik açılma seçeneği var. Onu ON yaptım ama fotoğraf çekerken LT'yi açmadı. Ben o otomatik açılmayı, cep telefonumu kapalıyken açtığımda kendiliğinden LT programını çalıştırması şeklinde yorumlamıştım.

modelden modele değişiyor da olabilir, dediğiniz gibi.. 6210 Nav.'de düzgün çalışmıyor da olabilir, ama Symbian S60 V3 benimki, mantıken çalışmalı.

E71 modelde en düzgün çalışan program hangisi? Yardımcı olursanız sevinirim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR