nivada ses yalıtımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yaylalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,865

yaylalı

Yeni Üye
aranıza yeni katılmış biri olarak harkese merhaba iki gün önce 1998 model bi niva aldım araba gayet toplu çürük çarık yok ama bu arabaların hepsimi böyle yoksa benim nivamı çok ses yapıyor icerde ugultudan durulmuyor acil yardım ne yapmam lazım

Etiketler
Ynt: nivada ses yalıtımı

öncelikle aramıza hosgeldin diyorum sonra forumdaki izalasyon konularını incelemeni tavsiye ederim
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=83400.0
bu uygulama benim sadece alt kısım pütür uygulaması kaldı iceri gelen yol motor her türlü ses yüzde 50 azaldı diyebilirim
ama ise baslamadan önce sana tavsiyem kullanacagın malzemeyi iyi sec tasyünü izocam kece gibi eski den kullanılan malzemeler cok az is yarıyo bunların yerine daha kaliteli malzemeler var

demekki en yakın zamanda tornavida anahtar takımımı alıp arabanın içine dalmam lazım..... üstü aliminyum kaplı mebranlar bu iş için uygunmudur.ne dersiniz

aynen öyle ;D bu işe basladıgına belki biraz pisman olacaksın ama is bittikten sonra ugrastıgına degecegine emin ol
alüminyum kaplamalı membran ben bitüself kullandım titresim alıcı ve birazda ses kesici özelligi var bunun üzerinede ses kesici esas malzeme kullanman gerek arac tabanını komple kaplamayı unutma kapı icleri dahil simdiden kolay gelsin

Bende Niva kullanıyorum ancak öyle rahatsız edecek ölçüde ses yok. Uzun yolda 5. viteste kaptırdığınızda eskiden otobüslerde duyduğumuz ( onlarında kaptırmış vaziyetteki) alttan şanzımandan gelen tatlı bir ses oluyor...

Lastiklerde sese sebep olabiliyormuş okuduklarıma göre. Benimkinde hala orjinal lastikler var ancak 4 yaşına geldikleri için idare edecek vaziyette olmalarına rağmen değiştirmek için arayıştayım. Dört mevsimde iş yapacak, sese sebep olmayacak lastik denk getirirsem değiştireceğim. Bir kerede sesi lastik yönünden araştırmanızda yarar var.

Arkadaşlar bende kışlık michelin lastikleri çıkarıp ok 144 leri taktım. Ses 2 kat arttı. Sesin en önemli faktörü kesinlikle lastikler.

valla benimm redbull da gürültüü senfonii gibiii..eskiden rahatsız oluyordumm ama artık olmuyorumm.ses nivanın ayrılmaz bi parçası bence...

bende ses yalıtımı yaptırdım. abartısız ok 144 ler takılıyken araç içinde konuşulanı duyamıyordum. şu an yine ok144 var ses % 50 oranında azaldı. membran kaplama ziftli keçe gerçekten işe yarıyor bazı yerlerinede akustik sünger yaptırdım. canavar gibi oldu. tavsiye ederim özellikle şanzumanın olduğu bölümler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR