Niva Cİft el fireni uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan reis28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,068

reis28

Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.
Yer
istanbul
Niva aracların arazide askıda kalma sorununa basıt ve etkili bir cözüm

DSC04733.jpg

DSC04736.jpg

DSC04737.jpg

DSC04743.jpg

DSC04720.jpg

DSC04721.jpg

DSC04722.jpg

DSC04723.jpg

Etiketler
Ynt: Niva Cİft el fireni uygulaması

Çok güzel fikir-deneme... test ettiniz mi...

Bu arada panelde de 2 ışık olsa daha da iyi olur... teki çekili unutulursa tehlikeli olabilir (traktörlerde de fren pedalı sağ-sol yada birleştirince 2 teker birden özelliklidir... gerçi onlarda patinaj kilidi de vardır).

panel ışıgı paralel baglana bilir firenlerden herangibiri cekilse ışık ikazı yanar sonuc cift el fireni tek ışık bir kac kez sistemi denedik oldukca başarılı askıda kalma durumlarında sonuc mükemmel

işte usta diye buna derim ben.amaç çözümse eğer milyon dolarlık yatırım yapmaya elektronik sistemlerle bu işi yapmaya gerek olmadan da çözüm yolu bulunuyormuş demekki.buna çift pedallı fren sistemi de dahil edilemezmi peki.

Evet paralel bağlama daha iyi...

Bu iş askı dışında dönüş çapını da azaltacaktır (olmazya lazım olursa çok dar keskin dönüşlerde)... traktörlerde bu amaçla kullanılır arka herhangi bir fren tam tutuyorken o teker üzerinde olduğu yerde çember çizer...

Tebrikler gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Videosunu merak etmiyor değilim. Bekleriz en kısa zamanda...

sword7' Alıntı:
Tebrikler gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Videosunu merak etmiyor değilim. Bekleriz en kısa zamanda...

en kısa zamanda ekliycem videolarını pratik ve cözümsel bir calışma arazide cok güzel iş görüyor

Elden kumandalı diff kilidi işte . Nivatr de daha önce gündeme gelmişti , işte kanlı canlı uygulaması .Üstelik maliyette komik denecek seviye olur sanırım . Sayın ustam uygulama sırasında özellikle dikkat etmemiz gereken noktalar var mıdır ? Malum buralarda biraz kendi başımızın çaresinde bakmak durumunda kalıyoruz ...

Aslında iki el freni de önlere akuple edebilsek tam süper olur ;D

barış uygulaması cok basit sadece bir tane daha el firen tabancası alı yorsun arac üzerinde yeri cok musayit hazır el firen telini ortadan ikiye bölü yorsun ucalrına birar tane stoper ve halka gecirdinmi işlem bitiyor her kez kendi imkanlarıyla cok rahat yapa bilir bu işlemi cok ta kullanışlı basit ama işlevsel

barış uygulaması cok basit sadece bir tane daha el firen tabancası alı yorsun arac üzerinde yeri cok musayit hazır el firen telini ortadan ikiye bölü yorsun ucalrına birar tane stoper ve halka gecirdinmi işlem bitiyor her kez kendi imkanlarıyla cok rahat yapa bilir bu işlemi cok ta kullanışlı basit ama işlevsel (Sanırım sizin evde yaşayanlar sizden ekmek beklemiyor.herkes kendisi yaparsa bu işlemi veya buna benzer işlemi siz eve ekmek yerine ne götürmeyi düşünüyorsunuz acaba.saygılarımla)

Özay bey herkez kolayca bu işlemi uygalar becrmeyen arkadaşlarada biz yardımcı oluruz biz herkezin yapamadıgı işleri yaparak nafakamızı cıkartırız ;) ;)

ustam sizi gerçekten saygıyla selamlıyorum ve nasip olursa birgün çayınızı içmeyi umuyorum.demekki USTALIK böyle bişey.ustayım diye geçinenler sizden bişeyler öğrensin saygılarımla (aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış) ;) ;) ;)

ne zaman dilerseniz buyrun gelin memnun olurum

Dursun usta çok teşekkürler . İyi niyetini ve dürüstlüğünü zaten hepimiz biliyoruz ve takdir ediyoruz sonuna kadar . Bende en kısa zamanda uygulayacağım .

barış bey ben burda yeni sayılırım ve şuana kadar herhangi bir organizasyona katılma imkanım olmadı ve balıkesir şartlarını gözönünde bulundurusanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.kendine usta diyen beceriksizleri gördükçe ve yapamadıkları iş için dahi para istedikçe insan çıldırıyor inanın.benim başıma gelen bir olay oldu aracımın motorundan ses geldi bende biraz zorladım kenara alayım diye ve sonra motor kitlendi.eksantrik zinciri gergi rulmanı dağılmış ve ustaya götürdüm benden tahminen 600-650 tl para istedi bende motoru açın ben bir göreyim dedim ve başında bekledim sonuç mu 350 tl ye maloldu.sadece 120 tl işçilik için pazarlık yapamadım ama parçaları kendim araştırdım ve hangisinin değişip değişmeyeceğini ben söyledim,usta motoru topladıktan sonra sen başında olmazsan onuda değiştirdim bunuda diyerek hesabı şişiriyorlar çünkü.yoksa gerçekten dürüst olan ve USTALIĞINI kanıtlayan kişilere sözümüz yok ve bende ustamı tekrar saygıyla selamlıyorum ve inşallah çayını içmeye uğrayacağım saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR