Nissan X-trail T31 Ön Vinç Uygulama

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aliozturko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,423

aliozturko

Yeni Üye
Mesajlar
8
Tepkime Puanı
9
Yer
İSTANBUL
Merhabalar,
Siteye zamanında X-trail ile ilgili bilgiler almak ve mümkün olduğunca neyi nerede nasıl yapabilir yada yaptırabilirim diye baya bir dolaştım. 2008 model T31 kasa 2.0 dci OV araç sahibiyim. Karavan cekmek herkesin rahat giremediği ama çokta zorlayıcı olmayan noktalar da kamp yapmak için aldım işin özünde ama tabi bazen 1 hafta önce gitmiş olduğumuz yollar bir hafta sonra hiçte hatırladığımız gibi olmaya biliyor. İlk önce lastik çapını değiştirip bir miktar yükselme sağladım. 2cm kadar. biraz yakıt arttı ama olsun. tabi bu değişikliğin ardından bir kaç çamura saplanma ve çiğ düşmüş çimenlik araziden çıkmaya çalışırken bu tarz yerlerde kendimce ön vinç olması gerektiğine karar verdim.
Verdim ama ne yurt içinde ne yurtdışında istediğim gibi bir montajın yapıldığı T31 dizel göremedim. Yapılmış uygulamalar var lakin ön tamponu kesip biçmişler acayip görüntülü bir şeyler çıkmıştı ortaya ama ben Orjinal görüntüsünden ödün vermek istemiyordum. En son Erhan isminde bir arkadaşım senin işini yapsa yapsa Bülent usta yapar dedi. ve İstanbul Bayrampaşa da olan iş yerinde aldım soluğu. Bülent usta elinde metre panjuru söküp, oradan ölçtü buradan ölçü baktı, düşündü ve bu iş olur hemde çok güzel olur dedi. Nitekim 12.000lb lik (yaklaşık 5.400kg) bir vinci tampon içine koymayı başardı. Dediğinden de vaad ettiğinden de iyi bir işçilik ve emek harcadı. sonuç ise aşağıdaki resimler gibi oldu.













 




kaça mal oldu size ? bende düşünüyorum da sizin usta işçilik çok iyi gözüküyor
Her şey dahil 2700tl gibi bir rakam ödedim. daha ucuza yapacak yerler var ama taktıkları vinç için garanti vermiyorlar ayrıca onlara kalırsa ön tampon yukarıdan kesilecek ve vincin büyük bölümü dışarıda kalacaktı. BK off-road dekor diye bir firması var. Yeni işyeri faliyete gecene kadar sokak arasında iş yapıyor ama ben yaptığı işten oldukça mutluyum.
 



Bülent ustanın iletişim bilgilerini yazabilir misiniz? Hayırlı olsun , çok temiz çalışmış
 



aracınızdan memnun musunuz aynı araçtan almayı düşünüyorum
Merhaba
Aracı bir yıl önce sattım. Bakımsız ve yüksek km 200k+ bir arac alırsanız biraz sorun yaşarsınız ama fiyat performans olarak düşünürsek iyi diyebilirim. Ben karavan cekiyordum ve karavanı büyüttüğüm için değiştirdim.
 

Ali bey,
2011 de makyajlı kasa t 31 ler var. bunlar ile makyajsız t 31 aynı mı ?
dizel otomatik modeldeki otomatik şanzıman cvt mi tork konvertörlü mü ?
 



Bir de satılık ilanlarında motor değişmiş araçlar görüyorum. bu kronik bir sorun muydu ?