Merhabalar,
Tercihiniz bence güzel. Ama bir çok atasözümüz var sonrasında yapmak istedikleriniz ile ilgili. Doğmamış çocuğa don biçilmez mesela.
2.0 dCi Renault un çok iyi motorlarından. 140 PS olarak Traffic de kullandım. Qashqai de 150 HP yapmışlar. Ben sıfırken alır almaz yazılım da yaptırmıştım, 170 HP den fazla olmuştu. 300 bini geçmişti sattığımda ve hala gram yağ yakma veya kronik bir sorunu yoktu. Sattığım taşeronum da uzun yıllar hiç masrafsız bindi. 500 ü devirmişti sattığında. CVT şanzuman lı olanlar problemli imiş, ama dizellerde tork konvertörlü kullanılmış. Bu şanzuman da kronik sorunları olan bir şanzuman değil. Bence temiz bir araç bakın. Yetkili serviste gerekenleri yaptırın. Enjektörleri direkt değiştirin mesela. Başka da ağır masrafı eksantirik dişliler, zincir vb, yağ pompası, devirdaim pompası olabilir. Hepsini değiştirin. Tüm sıvıları, fren ve direksiyon hidrolikleri, şanzuman ve difransiyel yağları, eskimiş tüm hortumları değişmesi yeterli olur. Ben extradan radyatörleri de değiştirirdim. EGR ve DPF iptali gerekir. Maslak 2CR performans Ümit Bey ile görüşün. O size iptaller konusunda gerekeni söyler. Başka masraf yapmanıza gerek yok kanaatimce. Sandık motor falan 400-500.000 km lerde lazım olur. O yaşlarda 150-200.000 km de çok temiz araçlar var. +2 modeli var tam dolu, 7 kişiliği var. Temiz araç alıp, dediklerimi yapın en az 100-150.000 km de siz binersiniz sadece periyodik bakımla.
Hakkınızda hayırlısı olsun.