Nissan Patrol Arka Diferansiyelden Ses Geliyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan davidu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,780

davidu

Yeni Üye
Herkese selamlar,

Nissan Patrol aracimin arka diferansiyelinden hizlanirken 70-80 km/s arasinda (vuuuu seklinde) cok hafif ses geliyor. 80km/s'den sonra ses kesiliyor. Eger 70-80 arasinda gaza basmazsam herhangi bir ses gelmiyor.

Arabistanda yasadigim icin buralarda usta bulmak hele ki iyisini bulmak imkansiz(cunku yok...) Arac su anda 56000 km'de. Aracin eski sahibi 50.000'de arka diferansiyel yagini degistirmis. Yanlis yag koyulmus olma ihtimaline karsi 140 numara yag ile degistirttim ama herhangi bir katki koydurtmadim. Benzer problemi yasayan yada tecrubesi olan arkadaslardan tavsiye istiyorum. Nissan servisi difrensiyali komle degistirmek lazim diyor ama buralarda servisteki insanlara pek guvenilmiyor(ticari kaygilar)...

Bu sesi tamamen kesmenin bir yolu varmidir ve bu ses neden olmus olabilir ?

Sevgi saygi

Etiketler
Ynt: Nissan Patrol Arka Diferansiyelden Ses Geliyor

davidu bey arac kaç model , diff.kilidi varmıki 140 yağ koydunuz konuyu biraz açarmısınız.

Caglar Bey selamlar,

Arac 2006 Nissan Super Safari 4.8. Otomatik/tiptronik vitesli. On panelde Diff kilidi dugmesi var, gerekince devreye aliniyor. Sanirim normal suruste Limited Slip Differansiyel kullaniyor. Koydurdugum yag Fuchs SAE 140. Forumda belki daha once tartisilmistir, bu yag konusu biraz karisik...

merhaba sizin araçta kilitli defransiyel var
koyduğunuz yağı hemen çıkarın
75-85 hipolitli yağ koyucaksınız
yoksa kilittende olursunuz

Fuch yaglarinin sitesinde de sizin dediginiz gibi oneriyor aslinda( http://www.olyslager-lubricants.nl/FuchsEurope/product.asp ). Bu bolge cok sicak oldugu icin 140 numara yag koydurttum. Yagin kilitlii diferansiyele nasil zarar verdigini kisaca aciklayabilirmisiniz ? Bu bahsettigniz 75W-85 midir ?

Bir de ses ile ilgili oneriniz nedir ?

tesekkurler,

Pardon link calismiyormus. Merak eden arkadaslar icin http://www.olyslager-lubricants.nl/FuchsEurope/Select.asp

davidu' Alıntı:
Fuch yaglarinin sitesinde de sizin dediginiz gibi oneriyor aslinda( http://www.olyslager-lubricants.nl/FuchsEurope/product.asp ). Bu bolge cok sicak oldugu icin 140 numara yag koydurttum. Yagin kilitlii diferansiyele nasil zarar verdigini kisaca aciklayabilirmisiniz ? Bu bahsettigniz 75W-85 midir ?

Bir de ses ile ilgili oneriniz nedir ?

tesekkurler,

sizin defransiyel dişlerinde öpüşme(mekanikçilerin tabiriyle) noktalarında yeni aşınma başlamış ileride ses çoğalacak
hipolit yağın özelliği ise kilitli defransiyellerde istavroz dişlilerinin yerine otomatik şanzımanların içindeki gibi balata ve pleytlerden oluşmaktadır
farklı yağlarda balataların özelliğinden dolayı bozulur

parça resimleri 044.jpg

Merhabalar,

75w-85'e katki koymaya gerek var mi yoksa sadece yag yeterli mi ?

özel katkı yağları var bulabilirseniz koyun ama üzerinde kilitli defransiyeller için yazısı olmasına dikkat edin

Uğultunun kaynağından emin misiniz ? Otomatik türibini yada turbo olabilir mi ? Bende aracımdaki ilk uğultuyu duyduğumda defransiyel gibi gelmişti ancak boşta ( n ) gaz verince ve uğultu sesini duymaya devam edince turbo ve otomatik vites türbin arızası olabileceğini öğrendim. Aklınızda olsun diye. sessiz bir ortamda özellikle kapalı ortamda n konumunda gaz vererek dinleyin o ses var mı diye bence kontrol açısından. iyi bayramlar bu arada :D

otomatik vites türbini arızası olduğunu sanmam ben. yanlış yağ, kilitli defransiyeli kilitsize çeviriyor hemde sonsuza dek. umarım bozulmamıştır.

çok benzer bir sorun benim 96 Tahoe'da var..keçeden yağ kaçırmış ve yağsız 200 km yol yapmış...hız arttıkça ses de artıyor...bilgi sahibi olanlardan yorum alabilirmiyim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR