Nikon Lens İçin Teknik Destek İhtiyacı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mesru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,894

mesru

Ana Kamp
Arkadaşlar merhaba,

Ne zamandır aranıza katılamıyorum.
Şimdi bi derdim olduğundan iğrenç bi arkadaş olarak buraya mesaj yazıyorum, hiç utanmadan :smiley:
ya da... bi miktar utanıyorum aslında, yoksa bu kadar dil dökmezdim di mi? :smiley:
aslında her zaman aklımda ve gönlümdesiniz... şartlar işte... :p

mevzumuz şudur arkadaşlar:
Aşağıda resmini gördüğünüz NIKON AF 28-100/3.5-5.6 G lensimin body'ye temas ettiği noktadaki tutucu dişlerini kırdım.
nasıl oldu derseniz, anlatıyım. fotoğraf makinesi çantasını düşürdüm, çanta da dönerek düştü ve lens ön çaprazdan darbe yedi.
body ile lensi birarada tutan dişler kırıldı.

lensin üzerinde bu mekanizma ayrı bir parça. Tam adını bilmiyorum ama Bilezik dendiğini duydum. Velakin, lens üzerinde hareket eden her halkaya bilezik dendiği için, pek itibar etmiyorum :smiley: o yüzden tarif yoluna gittim.

Sirkeci'deki fotoğrafçılarda aldım tabii soluğu... Ama 2 haftadır parça bulamadılar... Acaba böyle birşeyin parçasını nereden bulabilirim? bileniniz var mı?
mesela bir eski lensler mezarlığı falan olsa, oradan kesinlikle bulabilriim ama... eski lensler mezarlığı var mı onu bilemiyorum :D

selamlar, sevgiler

mesru

afg28100.jpg

Ynt: Nikon Lens için Teknik Destek İhtiyacı

Aradığım şeyin adını öürendim:smiley:
lens mount veya bayonet mount diyorlar.
ayrıca, bulunması zor bir parça olduğunu da öğrendim.
ancak aynı tip (plastik, Nikon F-Mount, 3 vidalı) ve kullanılamayacak durumda bir lensten çıkma parça bulabilme ihtimalim varmış.
bu tip malzemeleri bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?

Hayyam pasajı. Lensi ellettiğin ustaya güvenmen lazım. Çok zor bir iş o değişim. Ayrıca iyi yapılsa dahi yine de açılmış bir lens iyi sonuç vermeyebilir. Oldukça standart bir lensten bahsediyoruz. 2. el ucuza bulabilirsin. Kolay gelsin.

geçmiş olsun.
eger dişlileri çok fena paralamadıysan bi tavsiyem olabilir. uzatma tüpü edin ve bu tüpü dişliye oturtuktan sonra japonla, slikonla ne yaparsan yap sabit hale getir. eh biraz kayıp olacak onuda idare ediver 28-100 ün üzeri birşey olacak. dslr lerde hepimiz buna katlanmayı öğrendik nasılolsa. olmuyorsa hayyamda macro fotografta murat'a uğrayabilirsin. iyi pratik bir ustadır.

bu tarz üzücü bir olay ile yakın dönemde bir arkadaşım karşılaştı ve yaklaşık bir hafta içerisinde makinasını tamir ettirebildi.
tamir ettirdiği yer karfo karacasulu'nun teknik servisiydi, biraz maliyetli oldu ama sonuçta problemi halloldu.
öncelikle macro fotoğraf Murat Kepoğlu'na uğramanızı bende tavsiye ederim, tedavi edemese bile en azından yönlendirme yapacaktır.

Ynt: Nikon Lens İçin Teknik Destek İhtiyacı

Sayın Ömer bey,
Aynı kaza dün benim başıma geldi, nikon d90 ı yere düşürdüm ve üzerindeki kit lensi olan 18-105 in plastik dişleri kırıldı.Ankarada servisi yokmuş ve karacasuluya yollamam tavsiye edildi.Rıca etsem arkadaşınızın bu tamiratı kaça yaptırdığını ve servisin verdiği hizmetten memnun kalıp kalmadığını bildirirmisiniz? Birde Macro fotoğrafın varsa telefonunu yazarmısınız?

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
cekmeceli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR