Ynt: Nihayet Cherokee Xj Alıyorum...
Aracınız güzel görünüyor, eğer temiz ve bakımlı ise fiyat olarakta gayet iyi anlaşmışsınız. Fiyat yüksek gibi düşünmemek lazım, araç almaya kalkınca bu paralara temiz 2.bir araç bulamayabilirsiniz, daha uygun bulacağınız araçlarda bir kaç içerisinde zaten fazlası ile aradaki farkı ödetir size. bildiğim kadarı ile Akgün - Aydın otodan kötü bir araç çıkmaz. Sport modeli olduğu için donanım eksikliği vardır, bende 98 Country var, tavan bilgisayarında bende anlık yakıt, ortalama, trip, pusula ve saat var.
Konfor konusunda içiniz rahat olsun, tabiki bir grand cherokee gibi konforlu olamaz ama sonuçta bu bir amerikan, piyasadaki bir çok sıfır araçtan konforludur. Arkanın makas olması biraz sarsıyor ve 2 çeker gidebildiği için yağışla havalarda dönüşlerde gaza dikkatli basınız kendini çok dağıtır ama bu bir süre sonra eğlence olmaya başlar ;D
Şanzımanları çok sağlam ve uzun ömürlüdür fakat bakımlarının düzenli yapılması lazım, yapmaya kalktığınızda 2 grand cherokee şanzımanı masrafı çıkartır. Japon şanzımandır. Arazisi, diferansiyelleri, şaftları, aksları, motoru sorunsuzdur. Radyatörü mutlaka kontrol ettirin, yaş ile alakalı tıkanmakta ve hararet yaptırmakta.
3" yükseltme kiti ile 31x10.5x15 lastik sorunsuz kullanırsınız, 4.5" flexi kit ile 32x11.5x15 rahat kullanılıyor, 33x10.5x15 te lastik tipine göre sorun çıkartmıyor. Bu yükseklikte offsetli jant ile 33x12.5x15 te kullanabilirsiniz. Yükseltme konusunda sorun yaşatmaz 4" GET ile yay-amortisör kombinasyonu yaparak güzelce yükseltip 35 lastik kullanan arkadaşlar da var (ayna mahruti gerektirir). Tercih meselesi. Ben 3" skyjaker kit ve üstüne 2" get kullanıyorum. Şuan 31 Bf AT var, 33 e geçiş yapacağım. Tavsiyem durumunuz müsait ise direk 4.5" flexi full içerikli bir kit kullanmanız.