nedir bu cb-pmr-frs-gmrs..?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adventureman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,306
Ynt: nedir bu cb-pmr-frs-gmrs..?

Selamlar
izin verirseniz ben de , görüşümü paylaşmak istiyorum.

1) FRS ve GMRS cihazları, Amatör/Şahsi haberleşme için izin verilen frekanslarınn dışında çalışmaktadır. Yani, lisans da bir işe yaramıyor
2) PMR türü cihazlar da olduğu gibi, 0.5Watt'ı da aşmamak gerekiyor (CB frekansları hariç) , yoksa lisans gerekiyor..

Amma bence en önemlisi, zaten "lisansınız" olsa, "izin verilen frekanslarda" haberleşseniz de "zaten gelen görevliye" derdinizi anlatmanız gerekebiliyor. Bari, herşeyiniz "kitabına uygun" olsun.. diye düşünüyorum.

Zira, sizi sorgulayan kişi ve frekans bilir ne de lisans. Ama iş ciddiye biner ise, o zaman problem olur "bence".. reha

Etiketler

Reha bey ... Hoş geldiniz Sizi de BİZİM TARAFA ALALIM..

işte yılların savaşı , yıllar önce burada böyle başlamıştı...hala devam ediyor..

bu konuda MARKOPAŞA tecrübe sahibidir çünkü o telsiz ve trt kanununa muhalefetten yargılandı , 1 yıl hapis aldı ve beraaat etti
hiç kimse onun bildiği kanunları bilmez , çünkü yıllarca bu frekans yelpazesi için savaş verdi ve bildiğim kadarı ile hala veriyor

AMATÖR Frekansların yelpazesini genişletmek için ANKARA da bir dilekçesi var.
hatta daha fazlası var , onu da dün öğrendim.

bu arada ben OSMAN
görüşmek üzere

Selamlar
savaşmaya ne gerek var? maksat "hobi" değil mi? bir kamyon şöförünün dediği gibi..

"hayatı çok da ciddiye almayacaksın, daha sağ çıkan olmadı"

reha

ben telekominikasyon kurumunu aradım ve bilgi aldım ayrıca denetleme hizmeti yapan jandarmaylada görüştüm kanuni bi engel olmadığını söylediler gerisini bilemem ancak ben kendi adıma frs-gmrs telsiz kullanmıyorum pmr kullanıyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR