nedir bu cb-pmr-frs-gmrs..?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adventureman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,307

adventureman

İnsan tabiattan uzaklaştıkça kalbi katılaşır.
Yer
Ankara
Değerli arkadaşlar,ilk telsizlerim olan switel 5 km menzilli telsizlerimi satıp yerine uzun mesafeden çeksin diye bilmeden amerika menşeili 40 km menzilli motorola frs-gmrs telsiz setinden bilgisizce aldım ancak bi türlü diğer basit telsizlerle iletişim kuramadım kendi arasında konuşuluyor ama diğer telsizlerle konuşamıyorum açıkcası kafam çok karıştı birisi bana bu cb-pmr-frs-gmrs ayrımını açıklarsa çok sevinirim.

Etiketler
Ynt: nedir bu cb-pmr-frs-gmrs..?

serdar bey merhaba
hafta sonu sorgunda yardımcı olmaya çalışırım size

GMRS ve FRS telsizler ile , Bazı PMR El Telsizleri görüşebilirler ;D
Bilginiz olsun ::smiley:

Bu arada
- CB
- PMR
- GMRS / FRS
konusunda ben açıklama yapmayayım nasıl olsa kimse dinlemiyor :mad:

Forumda bu konuda en azından 5 açıklama var ama herhalde herkes Telsizi aldıktan sonra foruma giriyor ve Pişman oluyor..
Neyse bilenler anlatsın ben eksikleri tamamlarım... ;D

Bilgi almak için
www.turkeyradiooperators.org adresinden A.Tevfik ATABEY'i arayabilirsiniz

Saygılarımla
Ali AKSOY
Haberleşme Uzmanı

Merhaba,

Engin bilgilerinizden bizi mahrum bırakmayın Ali Bey. Zira arama alışkanlığı olmayan arkadaşlarımız vardır, bu bilgiler her yerde yazsın ki arkadaşlar kolayca ulaşabilsinler.

Selamlar

"Nasıl olmuş Türkçe, güzel mi?"

ali aksoy' Alıntı:
Bilgi almak için
www.turkeyradiooperators.org adresinden A.Tevfik ATABEY'i arayabilirsiniz

Saygılarımla
Ali AKSOY
Haberleşme Uzmanı

bu siteye üyelik paralı yani siz bilgiyi parayla satıyorsunuz! o zaman bilginin bedava olduğu bir yerde kendi reklamınızı yapmayın!

akarli' Alıntı:
bu siteye üyelik paralı yani siz bilgiyi parayla satıyorsunuz! o zaman bilginin bedava olduğu bir yerde kendi reklamınızı yapmayın!

Sadece palavra bir isimle Forumda Mesaj yazmış olmak için yazı yazanlara cevap verilmez
genellikle YALANCILAR ve PALAVRACILAR bu tip yazı yazarlar :mad:

onu için Kim Bizden ( bu forumdan ) Ücretli bilgi almış bunu açıklayın veya YALAN SÖYLEMEYİ BIRAKIN... :mad:

Veritabanı , Sadece Okuma yazması olan TELSİZ OPERATÖRLERİ içindir :smiley:

Siz Telsiz Operatörümüsünüz....eğer Operatör iseniz
Bir açıklama yapın , Kişisel ve gerçek bilgi ile kayıt olun ki
Bizim gibi herşeyiniz açık olsun birilerini yağcılık yapmak için yazı yazmayın... ;D

Daha sonra sizede Giriş şifresi verelim
Bahsi Konu site'ye Üyelik yoktur , Bu site Radyo Amatörleri için değildir.

sitedeki bilgiler TELSİZCİLER için gerektiğinde kullanılacak bilgilerdir
sıradan kişiler için gerekli değildir.. ;)

Herkese açık olmayacak kadar Detaylıdır
Sizin MERAK kapsamınıza GİRMEZ, sizin tarzınızda birileri için fazla BÜYÜKTÜR.!!!!! ;D

Ali AKSOY
Haberleşme UZMANI
www.turkeyradioopeerators.org

Değerli Tevfik beye telefonda aklıma takılan tüm soruları sordum kendisine verdiği bilgilerden ötürü çok teşekkür ediyorum Ali beye de vesile olduğu için çok teşekkür ederim.
Yalnız ülke adına üzüldüğüm konu şu malesef bizim milletimizin geneline özgü bi özellik var oda her alanda birbirini anlamadan dinlemeden önyargılı fikir sahibi olmak ve nedense bilenin bilgisine saygı duymamak bende yıllardır dalış ve çeşitli kara sporları yapıyorum bazı alanlarda tecrübem ve bilgim epey olmasına rağmen hala kendimi çok amatör olarak görüyorum ancak birde çok az bilgi ve tecrübe sahibi olduğu halde kendinden çok daha fazla bilgi ve tecrübeye sahip olanlara karşı çekememezlik olgusu var millet olarak hala aşmamız gereken çok konular olduğunu düşünüyorum...

Serdar Bey ;
İyi akşamlar

Tevfik Bey ile görüşmüşsünüz yazdığınız yazıdan anladığım kadarı ile , herhalde tüm sorularınıza cevap bulmuş gibisiniz.. ;)

yani yanılmadığımı anladım , çünkü Tevfik Hocamız bugüne kadar hiç kimseyi ( TERBİYESİZLER dışında ) geri çevirmedi :-\

Ders verdiği okullarda ve Danışmanlık yaptığı kurumlarda ve Kamu kuruluşlarında , bu güne kadar kimse Şikayetçi olmadı zaten olsa idi

Şu anda bulunduğu yerde olmazdı.. ;D

Bu arada sayın BROTHERS kodlu arkadaşımızın herhangi bir sorusunun olup olmadığını sormayı unuttuk
Ayrıca CİNCİN kodlu arkadaşımızın sorununun ne olduğunu sormadık
Arkadaşlar kusura bakmayın ;)

Görüşmek üzere
saygılarımla
Ali AKSOY
Haberleşme Uzmanı

Telsizcilik konusuda ayrı bi okyanus ancak şuan için aklıma takılan soruların cevaplarını aldım çok teşekkür ederim lütfen değerli kardeşlerim ve abilerim birbirimizi kırıp incitmeyelim bilenin bilgisine saygı duyalım onların bilgilerinden istifade etmeye bakalım saygılar...

ali bey tamam siz yüce ve seçilmiş insansınız başkalarını küçük görmede üstünüze yok daha benim kim olduğumu bile bilmeden bilgiçlik taslıyorsunuz doğrudur bazı konularda daha bilgili olabilirsiniz saygı duyarım ama unutmayın ki karşınızdaki (sizce ne kadar aptal olursa olsun) sizden üztün yanları muhakkak vardır

Günaydın;

Öncelikle SAYIN Akarlı,
akarli' Alıntı:
ali bey tamam siz yüce ve seçilmiş insansınız başkalarını küçük görmede üstünüze yok daha benim kim olduğumu bile bilmeden bilgiçlik taslıyorsunuz doğrudur bazı konularda daha bilgili olabilirsiniz saygı duyarım ama unutmayın ki karşınızdaki (sizce ne kadar aptal olursa olsun) sizden üztün yanları muhakkak vardır
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu YÜCE ve SEÇİLMİŞLİK kelimelerini kabul etmiyorum,
sizin kim olduğunuzu bilmem gerekmiyor, bilgiçlik ve Küçük görmek değil ,
tecrübelerimi birilerine yanılmadan önce anlatıyorum, AKIL VERMİYORUM,
karşımdakini hiç APTAL görmedim ::smiley:

Bence öğrenci aptal olabilir , fakat ona öğretemeyen Öğretmen APTAL olamaz , buna hakkı yoktur,

Çünkü ben Hocalarıma aynı şeyleri söyledim ve hala söylüyorum " hocam ben aptalım gerçekten bu konuyu bana öğretebilirmisiniz"
onların hemen hemen hepsi " Tabii sizin gibi akıllı birisi bunları rahat öğrenir demişlerdi" fakat sorun benim öğrenmem değildi...

ONLARIN ANLATMASI idi... şimdi sizce YANLIŞ NEREDE.. ;D
İşte bunun için sizin kim olduğunuzu bilmem gerekmiyor ,
sadece yazdığınız yazıyı ve bu konuları bilmediğiniz halde ELEŞTİRİR iken ALAYCI tavırlarınızı ve Üslubunuzu beğenmediğim için yazdım

Bazı kişilerin yazdıkları yazılarından etkilenip benimle ALAY etmeye kalkan kişilere cevap vermediğimi bilmenizi isterim, :(
bu kişiler kendilerine verilen değeri hak etmeyen kişilerdir, hatır için dahi olsa kimsenin SALAKLIKLARINA katlanmam.. :mad:

Yazınızda bahsettiğiniz konuların hepsi bence yanlış idi, hata yaptığınızı sizde biliyorsunuz bende,
bana veya Tevfik Hoca'ya Telefon açtınızda sizi veya bu forumdan kimseyi TERSLEDİK mi.???

Eğer cevap HAYIR veya EVET ise ...Lütfen buraya yazın..
Bazı KİŞİLERİN küçük gören yazılarına aldanmayın :-\
Bu arada yaşınız benden GENÇ olduğunu tahmin ettiğim için fazla derinlere inmiyorum :smiley:

Bilgi Paylaşarak Büyümez, Sadece gelişebilir, çünkü Bilgi KAYNAKTIR, Gerçek bilgi değişmez.

Fakat bunu söyleyenler

Her DALKAVUK bir ENAYİNİN sırtından geçinir

Bazı konularda kendilerine bu sloganı uygun görenler , kendi tembelliklerinii örtmeye çalışanlardır
Araştırma yapmayı sevmeyenler ve cahiller , birileri nasıl olsa bu işi yapııyor bende ondan geçinirim diyenlerdir
Gerçekleri bulmak için , bir yerlerden yardım isteyenler ile , Asalak sınıfına giren DALKAVUK tipleri birbirinden ayırmak gerekir.

eğer bahsi konu web sitesindeki ( www.turkeyradiooperators.org ) PDF dökümanları alsaydınız ne demek istediğimi çok iyi anlardınız

Saygılarımla
Ali AKSOY
Haberleşme UZMANI

ali aksoy' Alıntı:
Bu YÜCE ve SEÇİLMİŞLİK kelimelerini kabul etmiyorum,
sizin kim olduğunuzu bilmem gerekmiyor, bilgiçlik ve Küçük görmek değil ,
tecrübelerimi birilerine yanılmadan önce anlatıyorum, AKIL VERMİYORUM,
karşımdakini hiç APTAL görmedim ::smiley:

bu yazdıklarınızla hala çeliştiğinizin bilmem farkındamızınız

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR