Neden Fotograf? Why Photography!..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan modern kaşif Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,772

modern kaşif

Yeni Üye
Web
www.nijatayvaz.com
Bulutlar...
Daha çok küçükken bulutların çok farklı renk ve şekilleri vardı. Ve birinin bunların fotograflarını çekmesi gerekir dedim. Bu kişi olmak istedim. Büyüdüğümde ise olağanüstü olanın güzel olmak zorunda olmadığını fark ettim… Sıradan olanda bir o kadar güzel olabilir. Dünya böyle işliyor, bir şeye karar verdiğin an, cazibeli bir şeyler karşına çıkıyor. Tıpkı makinenin vizöründen baktığın andaki gibi…
Açtığım her Fotograf sergisi sonrası -Senin işin Müzik neden Fotograf? sorusuyla çok karşılaşıyorum. Nedenini gerçi yukarıda kısaca anlatmaya çalıştım. Fakat; her zaman dediğim gibi
-Neden olmasın?
- evet yaşam denen insanın kendini keşfetme sürecinde, neleri yapabilirliğini öğrenmek kadar güzel bir şey olabilir mi? Hem Sanatı dev bir ağaç olarak betimleyecek olursak, dallarının her birini de onun türleri. Gövde asıldır ve tüm dallarını kapsar size sadece hangi dalda ya da dallarda tutunmak istediğinize karar vermek kalıyor. Yapılan işlev, ruhun boşalımıdır. Dolayısı ile de iç itkileriyle insan resim yapmak istiyorsa, Müzik yapmak istiyorsa yada heykel yontmak istiyorsa buna kimin itirazı olabilir ki? Hem yetenek denen merhale kimin ipoteğinde olabilir? İnsan yapmak istedikten sonra… Bende Fotoğrafın belge niteliğini ve anlatılmak isteneni kolaylaştıran yanını ve o anı, gözümün gördüğü şekliyle paylaşmak istedim. Ve gözümün gördüğüne biraz olsun yaklaştığım anlarda ki mutluluğumu kelimelere dökebileceğimi sanmıyorum.
Müjdat Gezen Sanat Merkezinde okurken Öğretmenlerimin mezun olurken söyledikleri bir cümle hep kulağımda yankılanır durur "Git Yapman Gerekeni Yap" Sanatın bir çok alanında beni cesaretlendirende hep bu cümle olmuştur… İçimdeki "Ben'i" keşfetme sürecimi hızlandıran siz değerli öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Bir gün bir yerde tekrar karşılaşmak dileğiyle…
Kendi üretmeden başkalarının üretimini eleştiren; Kendi yapmadan başkalarına yaptırmayan; Kendi problemini çözmeden başkasının problemini çözmeye kalkan; Kendi dansını etmesini bilmeden başkasına dans öğretmeye kalkanlara göre değil benim hayat felsefem. Onlar bugüne kadar nasıl yapmışlarsa, o şekilde devam edebilirler.
Dünya akıllı olduklarını kanıtlamaya çalışanlarla, deli olduklarını kabul edenlerin düellosuna her sabah yeniden şahit olurken; İnsanların yaşama haklarına olduğu kadar, Sanat yapma isteklerine de saygı duyulması gerekir. Üreten, ürettiğini paylaşan, berab de dönüşen nice özgür ruha sevgilerimle…

Clouds …
When I was a child clouds had very different colour and shape And I said that one should take their photographs I wanted to be this person when I grew up I realised taht the extraordinary one does not have to be beautiful . The ordinary one culd be such beautiful The world turns in this way and once you decide to do something you face someting attractive.
Live the moment when you look from the visor of the machine after every exibition I force this question Your field is music why photography ? I tried shortly to explain the reason above . But as always I say
–Why not ?
– Yes the life and the period of the human while discovering himself coint be such a beautiful thing to know what he can do?
And we can consider the Art as a hugetree and all the branches as its spacies. The trunk is the origin and it covers all the branches and it remains for you to decide which branch to hold the process is spirtual vacoint. Because of this with the inner impulse if the person wants to point pictures to deal with music or to chip statues who can object to this . And who can hold the talent under his control if only person wants to do I wanted to share as my eye observes the photograph as a document and the way to make easy the thing you want to Express at that moment . I dont think that when I peel near to want I see I can use words to Express that happiness. While I was atteading Müjdat Gezen Art Center while gradwating I never forget what my leturers said. Go and do what it should be done And this sentence was encourogoing me in every field of the art . Thanks a lot to you my lecturers who accelareted time of discovering my self Hope to meet you one day in any place again without producing by himself a person who critisizes, without doing by himself and not allowing for the others to do without solving his problem trying to solve the problems of the others without knowing to dance but trying to teuch to the others is not the philosophy of my life . Those people may go an such a way Everyday the world withess the dual between wise and the people who accept that they are crazy We should respect the person who wants to do Art in the way asd we show respect to humans rights With lots of love to the people who produce who share what they produce who share what they produce and to free spirits.

Nijat Ayvaz.jpg

Etiketler
Ynt: Neden Fotograf? Why Photography!..

Müzik ve fotograf, ne mutlu size. Fotograflarınızın yayınlandığı bir site varsa, lütfen adresini verin, izlemekten zevk alacağız. Keşke birkaç fotografınızı da ekleseydiniz, bu güzel ifadelerin altına. Bizlerle paylaştığın için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR