Ne Tür Bisiklet Faaliyetlerini Tercih Ediyoruz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GokhanUzun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,485

GokhanUzun

Kamp I
Benim tercihim her zaman kamplı ve uzun mesafeli faaliyetlerden yana olmuştur ama
bu tip faaliyetleri de istediğim sıklıkta yapma şansım olmuyor maalesef.

Bisikletten uzak kalmamak için Vize - Kıyıköy - Vize , Hadımköy - Karaburun - Hadımköy , Aytepe - Orhangazi
benzeri günübirlik uzun mesafe sürüşleri yaptım ve fırsat buldukça da yapıyorum ama kamplı uzun mesafe
başka birşey :smiley:
Şehre özel tüm sıkıntılardan uzakta tenha bir yolda hiçbir yere yetişme kaygısı olmadan pedal çevirirsiniz.
Nerde akşam orda sabah :smiley: O yoldan otomobille vınnn diye geçmeye benzemez ; doğayı yaşayarak gidersiniz
aheste aheste. Kah susuz geçen kilometrelerden sonra bir çeşme molası kah yol kenarındaki bir meyve ağacı
gününüze anlam katar.
Hayat basitleşir birkaç günlüğüne de olsa :smiley:

Ynt: Ne Tür Bisiklet Faaliyetlerini Tercih Ediyoruz?

Evet bende bu olaya bayılıyorum ama yaşım ve bu tip bir işe kalkışacak bir çevrem olmaması nedeniyle şimdilik uzun mesafelere atılamadım.

Kerpe çevresinde yaz sıcağında tek başıma yaptığım bir sürü uzun günübirlik denemelerim oldu. Kerpe' den İzmit' e bisikleti sürerek gitmeyi çok ciddi olarak düşündüm ama henüz uygulamaya koyamadım.

Dediğiniz gibi bir meyve ağacıyla karşılaşmak, kaynaklardan su içmek, yol kenarlarındaki satış yerlerinden yeni toplanmış sebze meyveleri hemen oracıkta yıkayıp bisikleti sürerken yemek. Köylere has kokuları hissetmek çok güzel ama özellikle aktif trafiğin olmadığı yerlerde köpek tehlikesi nedeniyle en nefis inişlerde, düzlüklerde bile hızlı gitmeye korkmak, aktif trafiği olan yerlerde araçların tacizine maruz kalmak, kapalı virajlardan korkuyla geçmek işi biraz şey hale getirebiliyor ama kesinlikle kamplı uzun yol yapmayı çok istiyorum.

Köpekleri çok takmamak gerek bence. Onlar her daim olacaklar ve her fırsatta bizi kovalayacaklar.
En güzeli hiç tınmadan geçip gitmek.

Downhill (İniş) tarzını seven bir arkadaşım var.
Bisikletini ilk gördüğümde " bu ne la ! " tarzında bir tepki vermekten kendimi alamamıştım.
Hayvani süspansiyonlara sahip bir aletti. Asıl fiyatını duyunca hayretim tavan yapmıştı.
Meğer iniş bisikletleri ne kadar pahalı imiş :smiley:

Bu tarz sürüşü sevenler uzun kilometreler kat etmekten hoşlanmıyorlar.
Bulabildikleri en berbat ve dik zeminlerde kendilerini yokuş aşağı salıyorlar.
Arkadaşımın çok kolay dediği bir parkuru kendi bisikletim ile geçmiştim.
Bisikletin üzerinde durabilmek için harcadığım çabayı şimdi hatırlıyorum da demek ki o hayvani
süspansiyonlar bu işe yarıyormuş :smiley: Rodeo yapmak gibi birşey.
Bisiklet öyle bir sarsılıyor ki üzerinde durabilmek için olağanüstü bir çaba gerekiyor.
Aynı parkuru arkadaşımın bisikleti ile geçme şansım da oldu tabi :smiley:
Meğer adam bisikleti ben kullanıyorum diyerek beni yemiş :smiley:
Alet kendi gidiyor zaten sürücünün bir çaba harcamasına gerek yok ki.
Sarsıntı diye birşey hissedilmiyor.

Köpek kovucular gerçekten işe yarıyorlar mı? Parayı verip kovuculardan almaya değer mi?

Köpek kovucuların pitbull gibi bazı saldırgan türlerde ters etki yapıp aksine bize daha çok saldırganlaştıklarına dair bir şey duymuştum.

Köpek kovucular hakkında tek bildiğim bizim duyamadığımız fakat köpekleri çok rahatsız eden bir frekansta ses dalgaları yayıyor oldukları. Hiç kullanmadım. Ne derecede işe yaradıklarını veya bahsettiğin saldırgan cinslerde nasıl bir etki yarattığını bilmiyorum.

Dazzer denilen köpek kovucularından bir dönem satmıştık (askeri malzeme satarken) faydalı ama sağır köpeklerde bir işe yaramıyor ki kullandığımız 4hayvandan 2si sağır çıkınca topuklamaktan başka çaresi kalmıyor insanın :smiley:
benimde tercihim arazide kullanmak ve uzun yol yapmak..
dağ bisikleti ile uğraştığım dönemde down hill yapmak güzeldi :smiley:

queensland' Alıntı:
sessiz sakin deniz kenarı yada orman süper keyifli oluo bide yalnızsan

Özellikle Türkiye koşullarında bu pek tercih edilmez. Her ihtimale karşı yanında birinin olması sana güven verdiği kadar yolu daha da keyifli kılıyor bana kalırsa. Aynı zamanda birden fazla kişi olarak gitmek insanda rehavet yapıp aptalca hatalar yapmasına sebebiyet verebiliyor. Mesela arkadaşla yazın uzun bir tur yaparken lastiği fazla şişirip jantla beraber patlatmam ve bu yüzden 10 km kadar bisikleti elde götürmek zorunda kalmam gibi.

Merhaba;

Bende uzun yolculuklara bayılıyorum... Bugüne kadar;
Fethiye-antalya arası 450 km tarihi likya yolunu 9 gun
Gokceadayı - 190km 2 gun
Gelibolu tarihi yarım adasını 250km 4 gun
Hırvatistan'ın Zadar-Dubrovnik arasını 450 km 10 sehir 3 ada... 11 gun

gezdim...

Hepsinin detaylarını ve 1300'den fazla fotografı www.geziyorum.net'te bulabilirsiniz...

Selamlar arkadaşlar...

EMRE
www.geziyorum.net

Bisiklete bindiğim dönemlerde şehirlerarası kamplı turları tercih ediyordum.
Evlendikten sonra camper hayatına geçtim. Ama hala yolda giderken, çantaları yüklemiş bir bisikletli görsem heyecanlanıyorum.

bike02.jpg

O yıllara ait bir fotograf: Erciyes Dağı / Tekir Yaylasında yörük çadırlarında kahvaltı sonrası yola devam için hazırlanırken...

Emre dostum,

çok güzel bir link vermişsin, çok teşekkür ederim, tek tek hepsini büyütüp bakıyorum. Birazdan ben de fotograf göndereceğim, senin fotografı da gördüm...

selamlar / Özdal

Eski bir bisiklet müptelası olarak yukarıdaki fotoğrafı Yeşil Bisiklet dergisinden çok net hatırlıyorum.

Ben de hep uzun yol düşledim durdum bisikletle. Bir kısmını da yaptım bu yolların. Şimdi motosiklet tepesinde planlıyorum aynı yolları. Ama yollarda ne zaman bir uzun yol bisikletçisi görsem, durdurur konuşurum onunla.

cannondale1.jpg

Fotoğraf, Kale Finike arasındaki yoldan. 2000'de gerçekleştirdiğim sahil şeridinden Antalya İzmir yolundan. Avatarım da aynı seyahettin Kuşadası durağından.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.