NavTURK mü GPS mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,528

Ynt: NavTURK mü yoksa GPS mi?

navturk iyi fena değilde, araziye gelmez o alet. avuçiçi bilgisayar gibiçok hassas bir cihaz. gps dediğin magellan platinum gibi suda bile yüzmeli gerektiğinde

Bence detaylı bir Türkiye haritası yüklediğin bir GPS iyi gibi duruyor. Benim araca NavTURK düşünüyordum ama GPS daha iyi gibi.

sadece haritaysa derdin navturk gayet iyi. 7-8 şehrin sokak haritaları mevcut vs vs... benim magellanda da var o haritalar ama navturk renkli mesela. ama çamura düşünce siyah beyaz oluyormuş benim magellan gibi çamurları musluk altında yıkayarak temizleyemiyorsun ;D anlatabildim mi yiğidim?

hocam navtürk şeherli adam için ideal...yol tarifiydi, sokaktı falan...ama magellan güsel bir alet..hele ki platinium yerine gold versiyonunu alırsan o da renkli gps daha detaylı ve kapsamlı verilere sahip...
oyumu gps ten yana kullanıyorum.

abi doğayla ilgilenip şehirde yaşayan herkesin cep telefonunda bile gps olmalı... bunun için ya bluetooth'lu küçük bi gps alıcısını cebinizde taşıyacaksınız yada benq-siemens p51 alacaksınız

1,5 senedir GARMİN e-trex kullanıyorum;çok da memnunum.
Geçtiğimiz kış Kemerburgaz da yarım metre su ve çamurun içine düşürdüm,banamısın demedi.

Aslında ikisine de ihtiyacım yok. Hasan abi sağolsun, sinyali direkt yukardan alıyorum ben ;D Ama her eve lazım bir alet tabii.

yok abi öyle deme, doğanın içinde olan herkese bi gps lazım. mesela ikinci el bi magellan platinum cihazı 500-600milyona bulabilirsin. belki de daha ucuza...

arazid ekullanılacagını varsayarsak tabii ki GPS,
ve Turkiye sartlarında harita desteğindne dolayı da Magellan ı şiddetle oneririm, 1/25.000 lik haritası koy isimleir ve koy yollarına kadar gosteriyor

magellan diyince aklıma geldi haritaların yeni versiyonu çıktı ve 45euro+KDV 'ye yükletilebiliyor. yeni versiyon topografik haritada en küçük tepeler bile detaylandırılmış. daha fazla bilgi için http://www.gpsturk.net/web/alt.htm adresine bakabilirsiniz.

Arkadaslar,
aslinda NAVTurk mu? yoksa GPS mi sorusu biraz eksik kalıyor.. hatta , bir başka soru ne tip GPS olabilr.. Tahmin etmişsinizdir, benim fikrim

1. ne yapmak istediğnize
2. teknoloji ile ne kadar ugrasmak istediginize
3. ne kadar esnek

bir cihaz almaniza baglidir.. Kısaca
1. sehiricinde yol bulmak
2. tenkoloji/meknoloji ugrasmak istemiyorsaniz
3. bana sokak gostersin

derseniz NAVTURK, yok
1. arazide , ev de, işyerinde ;-))) kullanmak istiyorum
2. orada burada harita peşine düşerim , haritada nerelere gitmişim bilgisayarda bakarım
3. beni limitlemesin

derseniz, cevap GPS dir... BENCE tabii.. selamlar, reha ???

Arkadaşlar,

Navigasyon ( yani sesle ve işaretle sizi yönlendiren GPS cihazları) şehir içinde her ne kadar kullanılabilir gibi görünse de günde 1 kavşağın değiştiği ve sürekli yol çalışmasının yapıldığı bir şehir(ler)de bu teknoloji malesef pek kullanışlı olamıyor. E maillerde de belirtildiği gibi arazi için üretilmiş ve de su geçirmezlik ve darbe - sarsıntı dayanıklılığı test edilmiş arazi tipi GPS ler her zaman için öne çıkıyor.

Bir de data paylaşımı konusu var ki arazide kaybolmadan kaybolmak isteyenler için çok önemli bir konu. Günümüzde bir çok kullanıcının ürettiği GPS rotaları elden ele dolaşıyor ve faaliyet planlanan yere gitmeden önce GPS e yükleyip gönül rahatlığı ile yola çıkabiliyorsunuz. GPS modelleri hakkında daha fazla bilgi için http://shop.mapist.com/index.php?cPath=73 adresine bir bakın derim.

SON KONULAR - FORUM