Nasıl Yapalım: İzole Artvin Gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,280

OR

Kamp I
Merhaba

Eşimle Ramazan Bayram'ında başlayıp 10 gün için Artvin ile sınırlı bir gezi planlıyoruz. Mümkün olduğu kadar arabayla gidebileceğimiz yerlere kadar gidip (Honda CRV) sonrasında yayla, göl, dağ vs yürümek istiyoruz. Daha önce Rizeye gitmiştik, ancak buralara ilk kez gideceğiz. Bilen arkadaşlara birkaç sorum olacak:

1) Bu dönem (Eylül) Artvin'in yayla, göl vs güzelliklerini dolaşmak için kötü bir dönem midir?
2) Standart malzemelerim dışında özellikle yanımıza almayı önereceğiniz malzmeler var mı?
3) Keyifli bir gezi için nerden başlayalım, nerelerde konaklayalım, nereleri kesin görelim?
4) Çadırda mı kalalım yoksa çadırı almadan belli merkezlerde pansiyon vs yerlerde kalıp günübirlik geziler mi yapalım? Çadır dışı seçeneklerde nerlerede konaklayabiliriz?
5) İkimizin de 55 lt ve 30 lt birer çantası var. Hangisini alalım? 55 lt çanta ile doğada yürüyüş zor olabilir ama dağada kalacaksak küçük çantalar da işimizi görmez diye düşünüyorum.
6) Arabamda 4 mevsim lastik var. Buradaki yollar için yeterli midir? Değilse ne tür lastiklerle değiştireyim?
7) Ne tür olumsuzluklarla karşılaşabiliriz. En önemlisi ben ve eşim yalnız olacağız ve bu konuda bazı kaygılarımız var. Buralarda eşinizle birlikte yapacağınız doğa yürüyüşleri güvenli midir? Güvenlik için (insana karşı) yanımıza herhangi bir caydırıcı alet vs alalım mı?

Teşekkürler

Orhan

Etiketler
Ynt: Nasıl Yapalım: İzole Artvin Gezisi

1-)Eylül ayı bence o bolge için en güzel ay.
2-)Çok özel bir malzeme taşımanıza gerek yok.
3-)Yusufelinden başlayın.Ardanuç-Ardahan-Şavşat-Artvin güzel bir rota olabilir.
4-)Belli merkezlerde otel/pansiyon tercih edilebilir.Ardanuç/Meşeköy ve Şavşat/Sahara kamp için çok uygun.Günü birlik yürüşler için çok güzel parkurlar bulabilirsiniz.
5-)Günübirlik geziler için ufak bir çanta işinizi görür.
6-)Lastik konusunda çok sıkıntı yaşamazsınız sanırım.En kötü yollar stabilize dir.
7-)Güvenlik konusu hep bir sıkıntı olmakla birlikte Artvin yaylalarında bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum.

Umarım güzel bir gezi yaparsınız.
Selamlar
Arif Hüküm

Arif Bey

Açıklamalar için çok teşekkürler. Özelikle Eylül ayının iyi bir dönem olmasına çok sevindim. Tüm önerilerinizi dikkate alacağım.

Orhan

Karadeniz için Ağustosun son iki haftası ile Eylülün ilk iki haftası yağmur bakımında istatistik olarak daha sakindir.
Tabi birde kismet var işin içinde. ;)

Arif bey dışında kimseden yorum gelmediğine göre Artvin ve yöresini pek de bilen yok diyebiliriz. Bu da bize bu konuda daha çok veriye ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Biz de gezimizde notlarımızı iyi tutup, dokümantasyonumuzu iyi yaparak bu soruların cevaplarını aramaya çalışacağız.

Teşekkürler

Orhan

Orhan bey,
Yaz sezonu ,çoğunluk şehir dışında onun için gözden kaçmıştır herhalde.
O bolgede 3-4 yıl gezindim başka yardım edebileceğim bir şey varsa yardımcı olmaya çaışırım.
Selamlar.

Artivndeydim yeni geldim eğer farklı yollar yerler istiyosanız Yusufelinden Başlayın Giderkenden İkizdereden İspir e ininin Ovit Dağını aşarak müthiş bi manzara ben ordan gittim endişeliydim ama sıkıntı yaılcak hiçbişey yok ,İspriden Yusufeli yoluna giriyonuz o kısımı bayaa bozuk yolun hep şantiye kamyonlar ve kepçelerle dolu ama sanırım 90 km civarı yusufeline giderken 4 kilise diye bir köy var orda sanırım Cemil's pansıon du adı orda konaklayabilirsiniz yada yusufelinde Şavşat sahara ya kesin gidin Ardanuçta Cehennem Kanyonu var görülebilir Borçkada kara göl Artvinde Macahel Kafkasör Hatilla Vadisi Hopa ve Arhavide zaten güzel ;D ;D ;D
Giriş i ispirden yapıp diğer yolla devam edebilirsiniz,
Lastikleriniz yeterli olur o mevsim Yağmur harici Bir sıkıntı yaşamazsınız yollarda
Sırt Çantası konusunda da bence ikisinide yanınıza alın duruma göre ayarlarsınız,
Konaklamak için yer bulursunuz çadır da başınızın belaya girceğini sanamam Artvinde,

Merhaba Serkan Bey

Açıklamalar için çok teşekkürler. Bahsettiğiniz rota aşağıda çizdiğim gibi mi? Eylül ayında oralar da dışarda çadırda kalınabilir mi? Ben ve eşim olacağız. Güvenlik için yanımıza bir şey alalım mı? (İnsana karşı).

Orhan

[attachment=1]

Artvin Rotası.jpg

Rota budur ispir yusufeli arası sıkıntılı biraz yol şantiye yolu ,ama diğer tarafa göre çok kısa ve arada ovit dağını görüyosunuz,Çadır için bişey söylemek zor Artvin çok nezih bir yerdir hani başınız belaya girmez ama serserinin biri denk gelir o yüzden bişey demek güç,Birazda serin olur geceleri o mevsimde yaylalar Çadırınızın da sağlam olması gerekli ,

Linkte gösterdiğim çadır;
http://www.yatego.com/internetshopdd/p,4829573c30e2f,4100b446b80099_0,husky-outdoor---bird---3-personen-zelt

ve uyku tulumu;
http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?CategoryId=1300946&productId=sporhusky10

işimi görür mü dersin.

Teşekkürler

Ben çok yeni bir üyeyim. Haftaya Artvin'de olacağız (tabii inşallah). İzlenimlerimi aktaracağım...

drerdemuz' Alıntı:
Ben çok yeni bir üyeyim. Haftaya Artvin'de olacağız (tabii inşallah). İzlenimlerimi aktaracağım...

Erdem Bey

Siz benden önce gidiyorsunuz. Artık sizinde yorumlarınızı aldıktan sonra sıra bize gelecek. Gezdiğiniz, gördüğünüz yerlere ait bol bol resim çekin ve burada paylaşın lütfen :smiley:. Umarım geziniz keyifli ve beklentilerinizi aşacak güzellikte olur.

Hopa'da 5 yıl kalmıştım ve fakat ha yarın ha öbürgün diyerek bir türlü etraflıca doyasıya gezemedim; Artvin merkezden öteye geçemedim.

Sahilde Arhavi ve Hopa da güzel. Gidebileceğiniz yakın yerler de var.Örneğin, Arhavi Mençuna Şelalesi...Sonra yine 3 köprünün birarada olduğu yakın bir yer vardı adı neydi hatırlayamadım şimdi.Oraya da gidilebilir.Ben gittim.

Bir de Borçka Karagöl var.Artvin'de 2 tane Karagöl var, biri Şavşat'ta diğeri Borçka'da.Ben Borçka'dakine gitmiştim, etrafı diğer Karagöl kadar geniş olmasa da, doğa harikası bir yer, gölde sandalla dolaşabilirsiniz, balık da tutabilirsiniz, gölün çevresindeki patikalarda yürüyüş yapabilirsiniz, piknik yapabilirsiniz, dikkat etmek koşuluyla gölde yüzebilirsiniz, ördeklerle ilgilenebilirsiniz......Uzak bir yer değil.Sadece son 5 km si toprak yoldur....Her iki Karagöle de gidilmelidir bence..

Bugünkü (16,08,2010) milliyet gazetesi Cafe ekinde Artvin gezisi hakkında bir yazı var, belki yardımcı olur...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR