Nasıl Bir Bisiklet Almalıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,800

endy

LaNd RoVeR SeRiEs III - Discovery I 1995 3,9 v8ies
Yer
istanbul
Web
www.gokalpteknik.com
Arkadaşlar,

Bu baharı ve yazı bisiklet idmanları yaparak geçirmek istiyorum, çünkü sporu günlük hayatımın bir kısmına adapte edemezsem yapamıyorum istediğim kadar, bir çok günlük işimi bisiklet ile halletmeyi düşünüyorum, bunun yanı sıra kısa bisiklet gezileri de yapmak istiyorum. iş nasıl bir bisklet almam gerektiğine gelince çok uzun zamandır ayrı kaldığım bir konu olduğu için kafam baya karıştı, bir çok yeni marka ve model görüyorum. işin içinden çıkamadım.

Ama ne istediğimi biliyorum,

olabildiğince hafif olmalı, güzel hızlanmalı, rampa ve yamaçlarda vitesi süper işe yaramalı,
Boyum uzun 190 cm ona uygun olmalı,
Şehir kullanımına uygun olmalı

Şimdiden değerli fikirleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Marka Model belirtirseniz rahat inceleme imkanı bulabilirim

Herkese çok teşekkür ederim.

Ynt: Nasıl Bir Bisiklet Almalıyım?

endy' Alıntı:
Arkadaşlar,

Bu baharı ve yazı bisiklet idmanları yaparak geçirmek istiyorum, çünkü sporu günlük hayatımın bir kısmına adapte edemezsem yapamıyorum istediğim kadar, bir çok günlük işimi bisiklet ile halletmeyi düşünüyorum, bunun yanı sıra kısa bisiklet gezileri de yapmak istiyorum. iş nasıl bir bisklet almam gerektiğine gelince çok uzun zamandır ayrı kaldığım bir konu olduğu için kafam baya karıştı, bir çok yeni marka ve model görüyorum. işin içinden çıkamadım.

Ama ne istediğimi biliyorum,

olabildiğince hafif olmalı, güzel hızlanmalı, rampa ve yamaçlarda vitesi süper işe yaramalı,
Boyum uzun 190 cm ona uygun olmalı,
Şehir kullanımına uygun olmalı

Şimdiden değerli fikirleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Marka Model belirtirseniz rahat inceleme imkanı bulabilirim

Herkese çok teşekkür ederim.

Mrb salcano nun İstanbul Moderlleri sizin için uygun diye düşünüyorum şehir bisikleti grubunda bir model isteklerinizi tamamiyle karşılayacağını düşünüyorum..
Ayrıca fiyat performansıda çok iyi olduğunu duymuştum.

Bu ara unutmadan işten anlayan bir bisikletçiye giderseniz boyunuz ve kilonuzu zaten size soracaktır ve buna göre büyük ihtimalle XL boyutta bir bisiklet verecektir size.
Ankarada yiba çarşısında işten anlayan bisikletçiler var ben ordan gidip aldım gayette memnunum benim bisiklet wishtel 1123 D modeli bakın isterseniz.

Mustafa E' Alıntı:
Bu ara unutmadan işten anlayan bir bisikletçiye giderseniz boyunuz ve kilonuzu zaten size soracaktır ve buna göre büyük ihtimalle XL boyutta bir bisiklet verecektir size.
Ankarada yiba çarşısında işten anlayan bisikletçiler var ben ordan gidip aldım gayette memnunum benim bisiklet wishtel 1123 D modeli bakın isterseniz.

Çok teşekkür ederim, verdiğiniz marka modeli inceliyorum ,

selamlar

Konu açılmışken bende sormak isterim. Uzun zamandır bisiklet kullanmıyorum ve bende bir bisiklet almaya karar verdim. Malum çoğunlukla şehir içinde kullanıcağım için daha çok hibrit modellere bakıyorum. Carraro sportive 221 modeli hoşuma gitti şu ana kadar fakat çok da anlamadığımdan marka ve model konusunda bir bilgim yok. :smiley: Tavsiye eder misiniz veya bu fiyat kategorisinde tavsiye edebileceğiniz farklı marka ve modeller varmıdır?

Teşekkürler

Bisiklet almayı düşünüyorum ama konu hakkında pek bilgim yok açıkçası, birkaç araştırma ve tecrübeli arkadaşlara sorma yoluyla aşağıda linkini verdiğim gibi bir şey düşünüyorum.

Kullanılacak alan olarak şehir içi, ama sınırlarını biraz zorlayacağım için dağ, bayır, merdiven, toprak yol bunların gibi koşulları göz önünde bulundurarak dağ bisikleti daha iyi olur diye düşündük

Boy:1,82 cm
Kilo:72 kg

Linktekine eşdeğer önerebileceğiniz bir bisiklet varsa beklerim, birde önereceğiniz bisikletin nedenini yazarsanız sevinirim...

http://www.erdoganlarbi...-50-bisiklet-siyah.html

Scott 2012 Aspect 50 Bisiklet Siyah (M-L)

Bütçe Max. 1000 TL kadardır.

Şimdiden Teşekkürler...

qweasd31' Alıntı:
Bisiklet almayı düşünüyorum ama konu hakkında pek bilgim yok açıkçası, birkaç araştırma ve tecrübeli arkadaşlara sorma yoluyla aşağıda linkini verdiğim gibi bir şey düşünüyorum.

Kullanılacak alan olarak şehir içi, ama sınırlarını biraz zorlayacağım için dağ, bayır, merdiven, toprak yol bunların gibi koşulları göz önünde bulundurarak dağ bisikleti daha iyi olur diye düşündük

Boy:1,82 cm
Kilo:72 kg

Linktekine eşdeğer önerebileceğiniz bir bisiklet varsa beklerim, birde önereceğiniz bisikletin nedenini yazarsanız sevinirim...

http://www.erdoganlarbi...-50-bisiklet-siyah.html

Scott 2012 Aspect 50 Bisiklet Siyah (M-L)

Bütçe Max. 1000 TL kadardır.

Şimdiden Teşekkürler...

Mrb linklerini vereceğim bisikletlere bir bakın derim bu bisikletleri pazarlıkla 50-100 tl daha ucuza alabilirsiniz nacizane benim sectiklerim bunlar çok profosyonel değilim 3 yıldır profosyonel seri bisiklet kulanıyorum.

1- http://www.bianchi.com.tr/urunler.aspx?kat=2&akat=2&urunid=357
bence fiyat gayet uygun ve başlangıç için güzel bisiklet servis ve parça sıkıntısıda çekmezsiniz.

2- http://www.bianchi.com.tr/urunler.aspx?kat=2&akat=2&urunid=357
buda aynı modelin hidrolik disk olanı ben hidrolik hiç kullanmadım ama bundan sonraki bisikletim kesinlikle hidrolik disk olacak

3- http://www.kackarbisiklet.com/tr/product_details.asp?ID=14&CID=8&PID=1077&probrand=&prosize=&procolour=
Özelliklede bunu iyi inceleyin hem fiyatı çok iyi hemde kullanılan malzame kalitesi yüksek vites takımı acera olması bence avantaj acera sorunsuz bir makina ben 2 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum ayrıca hidrolik disk.

Bunlara bir bakın derim ben sizin için ufak bir araştırma yaptım daha detaylı bakmak isterim ama iş yerinde kullandığım internet sınırlı her siteyi açmıyor.
Şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Mustafa E' Alıntı:
Mrb linklerini vereceğim bisikletlere bir bakın derim bu bisikletleri pazarlıkla 50-100 tl daha ucuza alabilirsiniz nacizane benim sectiklerim bunlar çok profosyonel değilim 3 yıldır profosyonel seri bisiklet kulanıyorum.

1- http://www.bianchi.com.tr/urunler.aspx?kat=2&akat=2&urunid=357
bence fiyat gayet uygun ve başlangıç için güzel bisiklet servis ve parça sıkıntısıda çekmezsiniz.

2- http://www.bianchi.com.tr/urunler.aspx?kat=2&akat=2&urunid=357
buda aynı modelin hidrolik disk olanı ben hidrolik hiç kullanmadım ama bundan sonraki bisikletim kesinlikle hidrolik disk olacak

3- http://www.kackarbisiklet.com/tr/product_details.asp?ID=14&CID=8&PID=1077&probrand=&prosize=&procolour=
Özelliklede bunu iyi inceleyin hem fiyatı çok iyi hemde kullanılan malzame kalitesi yüksek vites takımı acera olması bence avantaj acera sorunsuz bir makina ben 2 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum ayrıca hidrolik disk.

Bunlara bir bakın derim ben sizin için ufak bir araştırma yaptım daha detaylı bakmak isterim ama iş yerinde kullandığım internet sınırlı her siteyi açmıyor.
Şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Eyw Kardeşim emeğine sağlık verdiğin tavsiyeleri inceledim.

Bianchi iyi ama söylediğim gibi performansa öncelik verdiğim için KRON daha bi aklıma yattı.Sürüş tarzımı desem alışkanlık mı desem artık bisiklet ile ani kalkışlar ve hızlanmalar yapan birisiyim.Ani kalkış esnasında ayakta olduğumdan ve bisikleti sağa sola fazla salladığımdan dolayı pedala çok fazla baskı uyguluyorum.Bu konuyu arkadaşlarıma da açtığımda şöyle bir istişare sonucunda pedalların dayanıklılık konusunda yetmeye bileceğini belirttiler.Bu konuda sizin fikriniz nedir_?

qweasd31' Alıntı:
Eyw Kardeşim emeğine sağlık verdiğin tavsiyeleri inceledim.

Bianchi iyi ama söylediğim gibi performansa öncelik verdiğim için KRON daha bi aklıma yattı.Sürüş tarzımı desem alışkanlık mı desem artık bisiklet ile ani kalkışlar ve hızlanmalar yapan birisiyim.Ani kalkış esnasında ayakta olduğumdan ve bisikleti sağa sola fazla salladığımdan dolayı pedala çok fazla baskı uyguluyorum.Bu konuyu arkadaşlarıma da açtığımda şöyle bir istişare sonucunda pedalların dayanıklılık konusunda yetmeye bileceğini belirttiler.Bu konuda sizin fikriniz nedir_?

aslında aynı sıkıntı bendede var bende yokuş çıkışlarında ani kalkışlarda pedala çok yükleniyorum o yüzden ikinci pedalıda pert ettim. Ama bu benim hatam pedalın ucuzuna kaçıyorum sen kaliteli bir pedal al derim.
Ayrıca arazide kullanacaksan bisikleti pedal yüzeyi geniş modeller daha iyi bence inişlerde ayakta uzun süre durmayı kolaylaştırıyo diye düşünüyorum.

bide buna bak kardeş şahsen ben bayıldım bence malzemeye göre fiyat gayet iyi.

http://www.sporfirsati.com/U571,97,salcano-insomnia-50-dag-bisikleti-ucretsiz-kargo-dag-bisikletleri-salcano.htm

Merhaba Arkadaşlar tavsiyeler için teşekkürler.Özellikle Mustafa E Kardeşim hakkını helal et çok yardımcı oldun bu konuda.

Sonuç olarak hiç bakmadığımız bir modeli tercih ettim aslında ama olsun en azından yapılan istişareler sonucunda farklı fikirler edinmiş olduk...

Model Olarak Insomnia 10 almış bulunmaktayım.Memnun kalacağıma inanıyorum.İnşallah pişman olmayız :smiley:

qweasd31' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar tavsiyeler için teşekkürler.Özellikle Mustafa E Kardeşim hakkını helal et çok yardımcı oldun bu konuda.

Sonuç olarak hiç bakmadığımız bir modeli tercih ettim aslında ama olsun en azından yapılan istişareler sonucunda farklı fikirler edinmiş olduk...

Model Olarak Insomnia 10 almış bulunmaktayım.Memnun kalacağıma inanıyorum.İnşallah pişman olmayız :smiley:

Rica ederim nedemek helal olsun tabiki.
Bisikletin hayırlı ugurlu olsun bence pişman olmayacan bir model seçmişsin benimkine yakın bir model ama seninki benimkinden üstün çok memnun kalacagını düsünüyorum.

Herkese merhaba,(yeni bir başlık açmak istemedim)
Motosiklete binen biri olarak bisiklete adeta hayranım.2 tekerlekli her vasıtayı doğal olarak seviyorum.2005 yılında satın aldığım Bianchi Vega MTB bisikletimi halen kullanmaktayım ve çok da keyif alıyorum ancak bilen bilir vega oldukça ağır hantal ve şehir koşullarına ayak uydurmakta zorlanan bir bisiklet.Bu yüzden asfalta daha uygun bir şehir bisikleti düşünüyorum.Trek fx 7.x serilerini çok beğendim.Ancak bu fxlerin birden cok modeli var.Bütçe olarak herhangi bir kısıtlamam yok ancak gidip de en pahalı olan en iyidir mantığı ile ezberden en pahalı fx i almak istemiyorum.Aklımda yavaş yavaş 7.5 olarak şekillense de benden daha tecrübeli arkadaşlara 7.0 .71 7.2 7.3 7.4 gibi modelleri tecrübeleri ve bilgileri ile kıyaslamalarını istiyorum.Fiyat performans olarak en iyisi hangisidir.Kafamdaki en önemli ölçüt 1.90 boyuma sıkıntı yaratmaması ve aşağı yukarı 10kg civarında olmasıdır.Şimdiden teşekkürler.
not:7.6 ve 7.7 gibi modellere pek çıkmak istemiyorum ama zorlarsam çıkabilirim bunları da dahilmedersek ortaya nasıl bir tablo çıkar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,928
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
psikanak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR