Muayene Geçti Hala Sıkıntı Var.yardım Lütfen .

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sercandincer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,123

sercandincer

Ana Kamp
52 willys cj5 görüntü revizeli audi dizel motorlu jeepim.Şanzıman küpeleri kopmuştu ve şanzıman traversin üstüne oturmuştu.Viteslerde atma ve arazilere geçmeme vardı.Travers ve takozlar yerine takıldı.Bu sefer de biraz süratli gittiğimde tak tak tak diye ses gelmeye başladı.Şaft diye tahmin ettim ve ustanın yolunu tuttum.Anlattım durumu.Ben yaptığımda ona göre ayarladım mümkün değil dedi.Hakikaten ustanın yanına gittik.Sanki dişçiye gittiğinde acısı geçer ya aynen öyle.Ses yok.Ayrıldım 1 saat sonra yine var:smiley:Neden olabilir sizce?Sanki şaft ayarı bozulmuş bir yere vuruyor her döndüğünde.Bir de asıl önemli olan fren.Dört tekerde kampana.Baştan sola çekiyordu.4 merkez değişti.4 balata yeni.Sağ aks kaynaklıymış.Usta tornacıda ayarlattı.Az önce bi konuda okudum.Fren sorunu yaratabilir diye.Hortumlar değişti.Yine hafif sola çekme var.Frenciler aracı görünce bakmıyor.Dükkan boş.İş var yapamayız diyorlar.Bıktım artık laf anlatmaktan.Tazyik yok frenlerde.Ancak 2. pompalamada fren tutuyor.O da çekiyor.Nasıl halledebilirim bu işleri.Lütfen yardım. ::smiley:

Etiketler
Ynt: Muayene Geçti Hala Sıkıntı Var.yardım Lütfen .

bendede aynı sorun var on merkezler değişti gene sola çekıyor eger sorunu çozebıldıysen bızıde bılgılendır

Bu tür fren sorunları ile sıkça karşılaşıyoruz sayın dinçer.jiplerin orijinal ve sonradan uydurulan doç fren sistemlerinde çekme olayı sıradan bi olay .30 yılı aşkın jiplerle uğraşan birisi olarak size tavsiyelerim olacak anladığım kadarı ile usta bulamamışsın ki bu durum jiplerde her yerde olağandır hiç bir usta kesin yapamayacağı araçla uğraşmaz çünki sıkıntılıdır.her neyse şimdi beni iyi dinle........anladığım kadarı ile balataların yeni merkezlerin iyi ama sağa veya sola çekiyo.tekerleri bijonlardan değilde poryalardan söküyosun tekerleklerle kampanaları sabit olarak balatacıda torna yaptırıyosun.sebebide kampanaların eksantrik yapmış olması.eksantrik olmayan hiçbir araç çekme yapmaz yapamaz.bir müddet az tutabilir frenlerin ama çekme ortadan kalkar istersen 3 pompada tutsun pompasorunuda ayrı bi arıza ana merkezin içinde sorun var tek pedal be jipte 2 pompa çok nadir gördüm senin bakımına fren tek pedal olması lazım.tlefonla yardım istersen 0 543 6225145 çok parçalarıda bende mevcuttur.samsun bafra jipci ismail usta

Ismail usta cok tesekkur ederim.Deneyimlerinize sonsuz guvenerek bu hafta sonu ilk isim dediklerinizi yapmak olacak.Dedigim gibi ustalar ya anlamiyor ya fa ugrasmaktan korkuyorlar.Tel.ile gorusup biraz rahatsiz etmek isterim :DTekrar tesekkurler.

İsmail usta gibi ustalar memlekette az kaldı ,
onun gibilere cok tesekkür ederim.
yeniler alınmasın,sök tak işine alısmıslar eskisini cıkar yenisini tak.iş emek ve tecrübe gerektirince orada tıkanıyorlar.
51 model willyimiz vardı saseden topladık is frenlere gelince herkesin dediginiz gibi isi cıktı bir yaslı abimiz vardı kayseride
babamı cok sever eski ahbaplar kamyonculuk zamanından dayı seni kırmam bilirsin beni sıkbogaz etmezsen yaparım bırak arabayı iceri dedi ,
arabaya ne yaptı hic bilmiyoruz iki hafta sonra aradı dayı gel arabanı götür diye inanmayacaksınız belki ama muayeneden tek seferde gecti ve bütün merkezler hersey orjinaldi ve yeni araba gibi frene bastınmı milim cekme yok oldugu yere cakardı.
Alan gule gule kullansın.
yeni ustalara selam olsun ,isini severek yapan eski ustalarımızada hörmetler eder yenilerinde onlardan biseyler almasını ümid ederim.
selam ve saygılarımla

O kadar hazıra alışmış bir millet olduk ki her konuda malesef dediğiniz gibi.Uğraşma , tamir yok yenisi ile değiştirme modası.Bakalım halledeceğiz inşallah fren olayını.

hocam ikinci pompa ana merkezle alakalı sanırsam sağa sola çekmeyide kampanayı sildirin balatalarıda çakma deil orjinal alın boruları ve tabladaki merkezleri kontrol etttikten sonra sorun kalmaz ama zaten kampanalı fren sağa sola çekmesi çok normal

Tesekkur ederim bilgi icin.Peki disk frene donusum yapsam tuvturkte problem cikarmi sonradan yapilma birsey proje lazim diye.

tüvde problem olmaz sanirim niva disklerini araya tornada yapilan flanslarla uyduyolarlar sanirim 400-500 gibi maliyeti var diyorlar sitede yapanlar var

Peki onleri disk frene cevirsem tuvde sorun cikar mi? Sonradan yapilan bir islem oldugundan proje falan isterler mi?

Az once tuvturk ile gorustum disk fren icin.Kayit olusturup daha sonra teknik servisten aradilar.52 model jipin ozelliklerine bakip ona gore muayene ediyoruz diyor.Eger disk gibi bir degisiklik yapacaksaniz MMO dan proje almaniz lazim kafaniza gore yapamazsiniz diyor.Yani kaldi bu is.Belki muayeneden sonra.Bilgiyi paylasmak istedim.

BENCE SACMA
51 model aracta cam suyu fiskiyesi yok ,emniyet kemeride yok,bulundurma zorunluluguda yok
kanunun hangi maddesi bilmiyorum ama sunu okumustum aract var ama isli degilse sorun olmamakta
ama aracta ruhsata islide sende yok ise onu istiyorlar.
abs li aracı normale cevirsen tamam tuv ister abs calısmıyor diye
senin aracın standart fren sistemi sadece yenilemisin teknigini.bunun hesabı sorulmamalı.
benim cj5 e vestinghouse koydurdum nie orjinali olacak demediler.
arabaya hidrolik direksiyon taktık ona da birsey denmedi.
freni az tutuyorduda kampanayı diske cevirdim onane ben tebir amaclı iyilestirme yaptım.
ayrıca emniyet kemeri olmadan muayeneden gecmistir.

Kesinlikle katılıyorum ama o kadar masraf yaptıktan sonra tüvden geri dönmemek adına sorayım işimi garantiye alayım dedim.Malesef cevap böyle.Daha sağlıklı fren sistemi olsun diye uğraşıyorsun bir de MMO ya git proje yaptır en az 1000 TL tutar.Mecbur kampana ile muayeneye gircez sonrasında yaptırabilirim.

Suya çamura vs girdiğin zaman veya yağmurlu havalarda kampanalar ıslanıyor ve daha çok çeker sağa sola üzellikle çamura girersen kuruyana kadar dikkatli kullan Allah korusun kaza yaptırır eğerki müsaitsen o anda 20 yle falan giderken hafiften frene basarak git balatalar ısınıp kurusun sonra devam et çekme eskisi gibi olmaz

Kampananın kronik sorunlarını biliyorum fakat bakımları yapılmış kontrollü bir araçta bu kadar sorun olacağını sanmıyorum.
Fren merkezlerini,hortumlarını,balataları kapmanaları kısacası kontrollü araçta bu kadar sorunlu olacağını zannetmem.Disk en iyisidir ama bütçe yetmiyorsa bakımlı kampanayı tercih ederim.
Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri