Tabii gezecek yerlerin önceliği kişiden kişiye değişir mesela bana kalsa Pasifikteki tüm tropik adaları gezip dalış ve tropik ormanlarda trekking yapmak isterdim

Bu motora pek de uygun bir rota değil haliyle ;D
Bence A.B.D hem motorla hem de arabayla, müthiş bir keyifle gezilecek bir ülke. Ben öncelikle California'yı öneririm, motor meraklılarının anavatanıdır (belki de çok az yağmur yağdığından, güneş eyaleti olduğundan

). Lake Tahoe dünyanın en güzel gölü seçildi, Yosemitee çok iyidir, detaylı bilgi ve rota tarifini ROTALAR kısmında bulabilirsiniz. Ayrıca 1 numaralı karayolu(coastal highway) ile San Francisco'dan San Diego'ya muhteşem bir rota var, rota üstünde Santa Cruz, Monterey, Santa Barbara, LA, San Diego gibi şehirler mevcut, gezmeye doyum olmaz bence
Mısır çok değişik bir ülke, Kahire, Giza'da piramitleri görüp güneye doğru Nil nehri boyunca Luxor'a inilebilir, Luxor'da inanılmaz güzellikte tapınaklar var
Çin çok farklı bir ülke, Shanghai ve Pekin görülmeye değer, Pekin-Shanghai-Guangzhou-Hong Kong rotası süper
Guangzhou Gezi Rehberinde mevcut, ancak Çin halen dışa kapalı yaşayan bir ülke, döviz bozdurmak 1 saat sürüyor secereni çıkartıyor adamlar o yüzden motorla giriş çıkış konusunu bilemem
Avrupa'yı zaten herkes biliyor, Yunanistan'dan Bari'ye, Roma üzerinden Monaco, Paris, Londra muhteşem bir rota
Benim tek aklıma takılan bir Türk vatandaşı nasıl dünya turu yapar bunca ülkenin vizesi nasıl alınır? planlar muhtemelen bu vize saçmalığı yüzünden bayağı bir aksayacaktır, inşallah minimum zahmetle atlatırsınız vize işkencesini :-\