Motosikletle Dünya Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan delizi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,937

özhancığım sen zaten biliyorsundur, araştırmışsındır ama aklıma ilk gelen petra oldu... ürdünde bulunan ve unesco'nun dünya miras listesinde yer alan petra, kayaların içine oyulmuş çok eski bir antik pazar yeri yada şehir. indiana jones'un bir filmi de burda çekilmişti.

new_petra_small.jpg


cobbled%20petra.JPG


Petra%203.jpg


Google Earth Placemark:
http://bbs.keyhole.com/ubb/showthreaded.php?Cat=&Number=50758&page=&vc=1&PHPSESSID=#Post50758
 

Tabii gezecek yerlerin önceliği kişiden kişiye değişir mesela bana kalsa Pasifikteki tüm tropik adaları gezip dalış ve tropik ormanlarda trekking yapmak isterdim :smiley:
Bu motora pek de uygun bir rota değil haliyle ;D
Bence A.B.D hem motorla hem de arabayla, müthiş bir keyifle gezilecek bir ülke. Ben öncelikle California'yı öneririm, motor meraklılarının anavatanıdır (belki de çok az yağmur yağdığından, güneş eyaleti olduğundan ;)). Lake Tahoe dünyanın en güzel gölü seçildi, Yosemitee çok iyidir, detaylı bilgi ve rota tarifini ROTALAR kısmında bulabilirsiniz. Ayrıca 1 numaralı karayolu(coastal highway) ile San Francisco'dan San Diego'ya muhteşem bir rota var, rota üstünde Santa Cruz, Monterey, Santa Barbara, LA, San Diego gibi şehirler mevcut, gezmeye doyum olmaz bence ;)

Mısır çok değişik bir ülke, Kahire, Giza'da piramitleri görüp güneye doğru Nil nehri boyunca Luxor'a inilebilir, Luxor'da inanılmaz güzellikte tapınaklar var
Çin çok farklı bir ülke, Shanghai ve Pekin görülmeye değer, Pekin-Shanghai-Guangzhou-Hong Kong rotası süper
Guangzhou Gezi Rehberinde mevcut, ancak Çin halen dışa kapalı yaşayan bir ülke, döviz bozdurmak 1 saat sürüyor secereni çıkartıyor adamlar o yüzden motorla giriş çıkış konusunu bilemem

Avrupa'yı zaten herkes biliyor, Yunanistan'dan Bari'ye, Roma üzerinden Monaco, Paris, Londra muhteşem bir rota

Benim tek aklıma takılan bir Türk vatandaşı nasıl dünya turu yapar bunca ülkenin vizesi nasıl alınır? planlar muhtemelen bu vize saçmalığı yüzünden bayağı bir aksayacaktır, inşallah minimum zahmetle atlatırsınız vize işkencesini :-\
 


merhabalar,

sedat hagi, patra aklimda elbette. bu baharda niyetlenmistik motor su koyunca olmadi. duraklardan biri patra tabiki.

deep, tavsiyelerin icin tesekkur ederim. amerika icin meksikadan girecegimden once dogusuna yonelip new york'a ulasmak oradan chicago;ya gecip route66'i takip edip la'ye ulasmak sekilinde. amerika buyuk ulke, her yerini gezmeye zaman yetmez. la'den de yukari cikip seattle'den kanada'ya gecmek sekilde. chin'e gelince. su anda motorla girmek neredeyse imkansiz gibi. 2 yil icinde ne olur bilemem. baksana pat diye tayland'ta ordu yonetime el koydu. avrupa'yi zaten bir kez gectim motorla. simdi baska rota uzerinde calisiyorum. afrika'ya gelince; afrika'ya ispanya uzerinden cebelitarik bogazindan girmeyi planliyorum ve boylu boyunca kuzey afrika'yi kat edip misir'dan asagiya sarkmak ve tum dogu afrika sahilleri boyunca guney afrika'nin bassehri cape town'a ulasmayi dusunuyorum.

son paragrafina digecegim bir cumle var: "engeller, gozumuzu hedeften ayirdigimizda gorduklerimizdir". sorunlari yazarsak o kadar cok cikar ki karsimiza, vize sorunu ortalarda kalir tum bu sorunlar icinde. hic niyetlenmemek en iyisi deriz en sonunda. cikabilecek tum sorumlar ki buna hayati tehlike de dahil bu gezinin bir parcasi. yoksa binerdik concorde'ye yapardik devr-i alemimizi viskimizi ice ice... hos, conconde'ler de kalmadi ya artik.

queensland ; sana misir ve italya'da mutluluklar diliyorum. "uyan superman, daha ucacaksin - y.erdogan, organize Isler"
 



Yalnız bahsettiğim vize engeli bazı imkansızlıklara yol açabilir bir Türk Vatandaşı için, baştan belirlenen ve vizeleri alınan rotaya bağlı kalmak zorunluluğu gibi. Ayrıca vizede verilen tarihte de oraya varma zorunluluğu da var. Konsolosluk bulamamak, bazı bürokratik imkansızlıklar görmezden gelemeyeceğin engeller olabilir, ben bundan bahsetmek istemiştim :smiley: Kendi azminle aşamayacağın engeller olabilir bunlar. Benim tavsiyem mümkün olduğunca vize uygulamayan ülkeleri seçerek bu engelleri ortadan kaldırmak yoksa vize çok problem olur dünya turuna çıkma demek istemiyorum :D
Güney Amerika'da bir çok ülke vize uygulamıyor, bence Şili'den başlayıp, Arjantin, Peru,Ekvator,Panama,Meksika üzerinden Amerika'ya geç, yalnız Meksika'da çok adam kaçırma ve hırsızlık olayı meydana geliyor dikkat et derim.
Tijuana'da günde ortalama 3 Amerikalı kaçırılıyor, 1 kişi öldürülüyordu :eek:
Ayrıca Meksika 3 güne kadar vize istemiyor
Keyifli seyehatler
 


Selamlar,

Tavsiye ve yorumlariniz dikkatle okuyorum. Tesekkur ederim. Vize sorunu biz Turk Vatandaslari'na hep oldu olacak da, o yuzden gerekli onlem, tedbirleri ve arastirmalari cok onceleri almak niyeetimdeyim. Yolda soyulma veya daha kotu seylerin basa gelmesi de hep goz onunde bulundurulan tehlikeler. Mumkun oldugunca uzak durulacak yokda topuklanacak :smiley: Mesksika hakkindaki vize bilgileriniz icin tesekkur ederim.

saglicakla
ozhan u.
 

bence sırasıyla küba, bora bora adaları, queretaro,

bu arada meksikda adam kaçırmaktan öldürülmekten ziyade meksika sınırından san diego geçerken türk pasaportu gördükleri zaman sizi 5 saat alıkoyuyorlar çünkü 11 eylülden sonra ellerine bi kara liste vermişler ve bu listede malesef türkiye de var, meksikaya gittiğinizde üzerinde az nakit para ve pasaporttan başka şey taşımayın ama görelesi harika yerlerden biri tijuana gerçek meksika deil zaten kendini amerikada gibi hissediosun ama meksikayı gerçekten hissetmek için queretaro ya gitmelisin nefis yer, bide fidel castro ölmeden kübayı herkes görmeli bence ;)
 




selamlar,

kubaya 100 km kadar yaklasmama ragmen malesef fidel baba olmeden goremedik. belki bu turla nasip olacak. bu turda daha onceden de dedigim gibi bir ton zorluklar var, hatta hesap edemediklerim de cikacak karsima. ama hepsi gezinin bir parcasi ki buna olum de dahil. o yuzden gozum korkmuyor zorluklardan. tek korkum buna baslayamamak.
su anda hayatim biraz baska yone kaydigi icin bu turun planlarina istemeden de olsa ara verdim. 2-3 aya kalmaz kaldigim yerden ve turkiye'den plan ve program calismalarima devam edecegim. rota kesinlesince sizlerle de paylasip daha somut fikirlerinizi isteyecegim.

simdilik amac 5 kitaya (evet evet antartika dahil -sakin nasil gidecen ki diye sormayin-) motorun tekerlerini degdirmek.

gorus ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

ozhan u.
 

Bu inanılmaz geziyi planlamak bile oldukça keyiflidir, sizi şimdiden tebrik ediyorum. Bi belgesel haline dönüştürmek gibi bir plan var mı? Motorla Antartika'ya gitmek gerçekten fantastik! :eek: başarılar diliyorum :smiley:
 


selamlar,

gunden gune daha da heyecanlaniyorum aslinda. bir an evvel planlari yapmak, rotayi hazirlamak, ekipmanlari almak, bilgi toplamak, sponsor bulmak istiyorum. ama cok iyi biliyorum ki sifirdan baslanmasa bile dunya turu hazirliklari en az 2 yil suruyor.

belgesel cekme, kitap cikartma, dvd hazirlama gibi sonuclari da olacak elbet gezinin. ama su anda hayatimin baska bir donemecinde oldugum icin acikcasi bunlarin hicbirini yapmaya firsatim kalmiyor. 2 hafta sonra ana karargahim ve harekat merkezim ankara olacak sekilde ilk adimi atacagim.

once rotayi cikartacagim, sonra rota uzerindeki ugrayacagim sehirler ve gorulecek yerleri cikartacagim. bundan sonra gerekli burokratik belgeler ile ilgili bilgiler toplayacagim, sonra teknik ekipman listesi, maliyet hesabi yapacagim. tum bunlari yaptiktan sonra hepsini guzelce bir dosya haline getirip sponsor aramaya cikacagim.

nasip olursa da 2009'un ilkbahar veya sonbahar mevsiminde de gazi cevirecegim.

tum bu asamalar gecilirken en buyuk destedigim sizlerin yardimi olacak. bu site ana bulusma yerimiz ve herseyin adim adim yayinlanacagi yer olacak.

simdiden hepinize cok tesekkur ediyorum.

gorusmek uzere
ozhan u.
 





SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Mesajlar
1,525,377
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst