Motosikletle Balkanlar Ne Dersiniz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozsen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,768

ozsen

Ana Kamp
Selamlar Herkese,

Geçen sene tek motorla eşimle birlikte Bütün Yunanistanı gezdik bu yıl ki planımız yine şimdilik tek motor 1-16 Haziran arası Balkanlar.Zaman yaklaştıkça çok heyecanlanıyorum ama kafamda iki tip rota var.On beş gün yeterse birinci rota cazip.
Biriİstanbul- Selanik-Ohrid-Tiran-Kotor-Dubrovnik-Zadar-Zagrep-Mostar-Bosna-Prizren-Üsküp-Sofya.
Diğeri acaba on beşgün daha rahat gezerim diye Pendikten Motoru Ro-ro ya yükleyip uçakla Trieste den limandan motoru alma Rijeka-Zagrep-Zadar aşağı sonra Dalmaçya kıyılarına uğrayarak Türkiye.

Uğrayacağım şehirlerde notlarımı aldım fakat.Ben Yunan vizesi almayı düşünüyorum oldu ki kararımı son hafta değiştirdim gemiyle gittim.İtalya sorun çıkarırmı vize konusunda.Yada tam tersi olursa.

Arnavutluğu tek günde gündüz geçmek ve Durmıtor ve Tara kanyonu yolları tek motor olduğum için beni biraz ürkütüyor fakat çekinmeme gerek varmıdır.

Balkanlar hakkında fikirlerinize ihtiyacım var

Saygılarımla.Şener

Ynt: Motosikletle Balkanlar Ne Dersiniz.

Bugün İtalya Vizesine başvurdum,Ay sonuna kadar çıkacak şimdiki fikrim Un ro-ro ile Triesteye motoru gönderip kendimiz uçakla gidip on beşgünde doya doya Balkanları gezerek gelmek,Trieste-Zagrep-Zadar-Dubrovnik-Kotor-sonra Arnavutluk veya Kosavadan Makedona geçiş sonra Sofya veya Selanik üzeri eve dönüş.Bu güzergah hakkında ince detaylara ihtiyacım var.

Uluslararası Ehliyetim 14 Haziranda bitiyor bende 15 Haziran Yunanistan kapısından girersem bir gün yüzünden sorun çıkarmı?

Birde Arnavutluk Kukes-Rreshen otoyolunu kullanan var mı işlek bir otoyol mu?Tek motor olcağım için sıkıntı olan yerler ve Arnavutluk ve Makedonyada dikkat etmem gereken bir şey varmı?

Selamlar

Fikri olan bir arkadaş yokmu koca sitede anlamadım,

Ülkemizden ilk kez uzak ve farklı ülkelerden motor kullanacağım.Yol durumunu-Güvenlik durumu ve yaşantı hakkında hiç bilgim yok.
Mesela İtalyada Venedik -Triesteye yakınken Özlem'e sürpriz yapıp bir gece kalalım istiyorum.Otoyola girmeden gideceğim yinede Vignet almalımıyım.?.Dönüşte Bled gölünü görüp artık Zagrep'den Dalmaçya kıyılarından Zadar-Splıt-Brac-Hvar-Korcula-Dubrovnik-Mosta-Sarejevo-Kotor-Budva göreceği yerler.Karadağdan Mecburen Arnavutluğa girip İşkodra-Tiran-Elbasandan Ohrid'e gecelip-Prizren-Üsküp yolda netleşecek.En çekindiğim yol Tiran -Elbasan.
Arnavutlukdan Yunana geçerken U.Ehliyet soruluyormu?Benim ki 14 Haziranda bitiyor ben 15 de geçeceğim.
Slovenyada ve İtalya Vignet almalımıyım?
Aklıma gelenleri ara ara sorarım bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.Hertürlü bilgiye açığım.

Selam. Bu yolların bir bölümünü motosikletle değil ama otomobilimle 2009'da geçtim. 2012 Eylül'de de karavanla 12 günlük Yunanistan turu yaptım. Yunanistan'a Türkiye sınırından girerseniz uluslararası ehliyet soruyorlar ama diğer ülkelerden girişte sormuyorlar. İlginç ama öyle... 2009'da Slovenya'da vinyet yoktu. Avusturya'da var ve sınırda mutlaka almalısınız, yoksa sınırdan hemen ileride çevirip 120 Euro ceza yazıyorlar. İtalya'yı trenle geçtiğim için bilgim yok. Ohrid-Struga güzel ve ucuz. Mutlaka kalın. Arnavutluk yolunun karavan-otomobil için kötü olduğu söyleniyor ama motosiklet için aynı sorunun olacağını sanmıyorum. Bence gidin. Ben daha önce gitmedim, ama gitmek istiyorum. Dalmaçya (Adriyatik) kıyıları harika. Mutlaka gidin. Dubrovnik, Split, Kotor mükemmel.... Seyahat notlarım arasında işinize yarayan bilgiler bulacağınızı umuyorum. http://avrupaseyahati.blogspot.com/ yalnızca son yazılara değil, özellikle 2009'daki yazılara göz atın. Güzel bir seyahat diliyorum.

Bünyamin bey Selam,
Bilgiler için teşekkürlerler,sizin yazılarınızı okumuştum tekrar okurum.Avusturya ya girmeyeceğiz,İtalyada otoyol girmeyeceğim.Bir tek Slovenya kalıyor onuda araştıracağım değişiklik varmı diye.Adriyatik notlarımı aldım.Birde İtalya ve Balkanlar hangi priz kullanıyor bilginiz var mı .Üç giriş li priz almalımıyım.Aklınıza gelen bir şeyi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler

Motorumu Ro-Ro ya yükledim,Kısmetse Cumartesi teslim alıp Avrupa yollarında kullanmanın heyecanı çok büyük.

1-16 Haziran Motosikletle Venedik-Bled gölü-Zagrep-Plitviçke-Adriyatik kıyıları-Bosna-hersek-Karadağ-Arnavutluk-Makedonya-Yunanistan üzeri 3846 km yolumuz sorunsuz mutlu bir şekilde tamamlanmıştır,Güzel tecrubelerle yeni gezilerin hayelleri başladı bile.

SON KONULAR - FORUM