Ynt: Motorkaravan Olarak Ford Transit Hakkında Herşey...
Değerli arkadaşlar, bu son model 200PS transiti kullanıyorum.Felaket güçlü seri bir araç,inanın zapt olmuyor.Rampalarda binekler bile yetişemiyor.Crafter, sprinter hepsi nal topluyor,ne gerek var diyorum bukadar güçlü motora,yük nakli için tamam,atarsın iki ton yük banamısın demez.Yakıtına gelince şehir içi kullanıyorum 50krş.yakıyor, şehirdışı 40 krş.
Arkadaşlar aile kişi sayısı ve kullanım amacınıza ve maddi imkanlara göre karavan değişiyor. Benim çocuklarım küçük iken çekme karavan kullandım.Yazlık ev gibi kullandık,benden sonraki dönem kardeşim ondan sonra bir arkadaş,yaz bitiminde ebeveynlerim kullandı.Sezon sonunda getirdim evin önüne,güzel günlerimiz geçti. Sonraki yıllarda motokaravan ile uzun geziler yaptık,yurtdışına çıktık. Son yıllarda çocuklar büyüdü bizle tatil yapmamaya başladı. Yazlık eve döndüm ama karavandan kopamadık,tekrar küçük motokaravana dönmeyi düşünüyorum.Şimdiki küçük hem binek olarak, hemde tatil ve haftasonu kısa geziler için kullanabileceğim bir araç olsun diyerek bu kısa şaseyi sectim.[attachment=3] Amacım az ağırlık az yakıt fazla km.Mardin i ,Nemrut u,keşke imkanım olsa gidebilsem Tibet i düşünüyorum.İdeal bir araç.On yaş üzeri olanları çok uygun fiyatlara alabilirsiniz. Yedek parça,bakım,bol ve ucuz.Gümrüklerde 10-20 yaş arası olanları,6-12 bin TL.arası alınabiliyor.http://www.tasis.gov.tr/yeni/neotas/aracs.asp Bu gözüken araçların üzerine tıkladığınızda resimlerini görebilirsiniz.Fiyatlara aldanmayın,araçlların çıkış maliyetleri dışarıdaki gerçek fiyatı bulur, hatta üzerine çıkar.
İşte bu araç diesel 1991 model yılı,[attachment=2] benim aracın yanında satıldı yaklaşık 7000.-TL. ye çıktı gümrükden,tabi daha masrafı var ama 10 u geçmez,çekidemirli.Benimkini alamasaydım niyetim bunu almakdı.
Haydi gelin keselim tavanı,adamlar kutu profilden tavana şase yapmışlar[attachment=1].Alalım benim aracın tavan şablonunu,yapalım fiberden oturtalım tavana.Alalım onayını projeci ağabeylerimiz var işletelim ruhsata tavanı.Kendi imalatımız olsun.
Ne dedi değerli arkadaşım benim ankastre ocağıma, ESER dedi.Kendimi sanatcı gibi hissettim ve sanatcılığın nekadar değerli olduğunu anladım. Ben tekli ankastraya baktıkca büyük zevk alıyorum,benim imalatım montajım,bana büyük zevk veriyor.
Uğraşmayı seviyorsanız,düşük maliyetler ile kendi montajınızı yapabilir bu zevki tadabilirsiniz.
Bol karavan muhabbetli,sağlıklı günler dilerim.Sami Göktürk . Ankara .05324725803