Motor Heyecanı Tekrar Sardı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beaconsfield Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,089

beaconsfield

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Web
www.diyetcenter.com
Herkese merhabalar,
Havalar şimdilik İstanbul'da tam olarak ısınmasada yakında güneşli günler bizim olacak. Her baharda olduğu gibi bende tekrar motorsiklet isteği depreşti. ;D Evet motor satın almak istiyorum. Öncelikle sizlere danışmak istedim.

Kişisel özellikler:
1. Motor ehlietim yok. B sınıfı ehliyetim var. A2 sınıfı ehliyete ihtiyacım var.
2. Motor kullanmam sadece küçüklüğümdeki bir kaç deneyimden ibaret. Uzun süre motor kullanmış değilim. Arabam kullanıyorum, bisikleti iyi kullanırım ve severim. Bu arada yaş 38. ;)
3. Neden motor kullanmak istiyorum. Önce İstanbul yakın yerler, sonra Marmara Bölgesi ve daha sonra canım nereye gitmek isterse gidip gezmek. Meraklıyımdır, macerayı severim.
4. Teknik konularından anlamam. Hangisi dah az yakar, en iyi soğutma nedir, hangi fren sistemi daha emniyetli vs. vs.
5. Öyle araziye gireyim, dere tepe düz gideyim diye isteğim yok. Asfallta ve biraz da köy yolllarında idare edecek motor istiyorum.
6. İstanbul'da ise eşimi arka koltuğa atıp Belgrad Ormanı, Polonez Köy vs. gezelim istiyorum. İstiyorum abiii ;D ;D

Ee ne alayım diyorum. Görüp beğendiğim(İnternetten..) Motor Yamaha XVS 950A 2009 model yeni çıkmış. Fırından yeni çıkmış sıcak ekmek gibi... ;D

12469644_450211_ky36202.jpg

Benim ilk kullanacağım motor olarak uygun mu sizce? Fiyatı pahalı. Nasıl alırım bilmiyorum ama teknik ve diğer konulardaki tavsiyelerinizi bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Motor Heyecanı Tekrar Sardı

Sayın beaconsfield

herhangi bir nedenle herhangi bir motorun selesine temas olduysa virüs bulaşmıştır ve ömrün bir bölümünde bir makine illaki alınacaktır.

ilk makine alınırken
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10327.0
bu yukarıdaki gibi yazıları ve forumdaki diger ilk adım üzerine olan yazıları okumanızı tavsiye ederim

Ayrıca motosiklet teorisi isimli kitabı bulup okumanızı (internette de mevcut) ondan sonra motor almanızı tavsiye ederim

Benim yas 33 ve 30umda basladım motosiklet sürmeye; hanım bu kitabı hediye etti ve bu sayede , mahallenin cocukları tarafından yere düşürülen 150 200 kiloluk motoru okuduğun teknikle ilk denemede yerden kaldırmak insana müthiş bir duygu veriyor (kendine olan güven ve kitaptan aldığın teknik ön plana çıkıyor ve motorun başına gelenlere üzülme fırsatı bulamıyorsun)

saygılar ümit

Aşağıda verdiğim konu tam size göre,okursanız tüm sorularınıza yanıt almış olursunuz.Hala kafanıza takılan bir soru varsa herzaman yardımcı olmaya hazırım.

beaconsfield' Alıntı:
Herkese merhabalar,
Havalar şimdilik İstanbul'da tam olarak ısınmasada yakında güneşli günler bizim olacak. Her baharda olduğu gibi bende tekrar motorsiklet isteği depreşti. ;D Evet motor satın almak istiyorum. Öncelikle sizlere danışmak istedim.

Kişisel özellikler:
1. Motor ehlietim yok. B sınıfı ehliyetim var. A2 sınıfı ehliyete ihtiyacım var.
2. Motor kullanmam sadece küçüklüğümdeki bir kaç deneyimden ibaret. Uzun süre motor kullanmış değilim. Arabam kullanıyorum, bisikleti iyi kullanırım ve severim. Bu arada yaş 38. ;)
3. Neden motor kullanmak istiyorum. Önce İstanbul yakın yerler, sonra Marmara Bölgesi ve daha sonra canım nereye gitmek isterse gidip gezmek. Meraklıyımdır, macerayı severim.
4. Teknik konularından anlamam. Hangisi dah az yakar, en iyi soğutma nedir, hangi fren sistemi daha emniyetli vs. vs.
5. Öyle araziye gireyim, dere tepe düz gideyim diye isteğim yok. Asfallta ve biraz da köy yolllarında idare edecek motor istiyorum.
6. İstanbul'da ise eşimi arka koltuğa atıp Belgrad Ormanı, Polonez Köy vs. gezelim istiyorum. İstiyorum abiii ;D ;D

Ee ne alayım diyorum. Görüp beğendiğim(İnternetten..) Motor Yamaha XVS 950A 2009 model yeni çıkmış. Fırından yeni çıkmış sıcak ekmek gibi... ;D

12469644_450211_ky36202.jpg

Benim ilk kullanacağım motor olarak uygun mu sizce? Fiyatı pahalı. Nasıl alırım bilmiyorum ama teknik ve diğer konulardaki tavsiyelerinizi bekliyorum.
motor sevdasına bulaşmışsınız anlaşılan bunun dönüşü olmaz bana motor alırken abilerimin dediğni size takrarlamak istiyorum ehliyetsiz trafiğe çıkma ilk önce düşük cc li motor larla başla direk büyükle başlarsanız tehlikesi daha fazla zaten zaman geçtiikçe motorun yetmediğini anlayıp ne istediğinizi çözüp motoru değiştireceksiniz.
benim tavsiyem 250cc yi aşmayan 1 sene kadar kullanabileceğiniz chopper yada naked tarzı motorlar haysung un 250 lik motor ları güzel

Merhaba Ümit,

Bir gün motor alıcam, bakalım ne zaman olur bilmiyorum. Bahsettiğin kitabı araştırayım, okuyayım. Forumda motor ile ilgili tüm yazıları okudum. Arkadaşlarımda ilk motor için 250ccyi aşma sonra yükseltirsin diyorlar. Önce bir ehliyet alalım bakalım. Eşim İstanbulda motor tehlikeli deyip vaz geçirmeye çalışıyor ama ikna edebilirsek yapıcaz bi şeyler.

mrstar' Alıntı:
Sayın beaconsfield

herhangi bir nedenle herhangi bir motorun selesine temas olduysa virüs bulaşmıştır ve ömrün bir bölümünde bir makine illaki alınacaktır.

ilk makine alınırken
bu yukarıdaki gibi yazıları ve forumdaki diger ilk adım üzerine olan yazıları okumanızı tavsiye ederim

Ayrıca motosiklet teorisi isimli kitabı bulup okumanızı (internette de mevcut) ondan sonra motor almanızı tavsiye ederim

Benim yas 33 ve 30umda basladım motosiklet sürmeye; hanım bu kitabı hediye etti ve bu sayede , mahallenin cocukları tarafından yere düşürülen 150 200 kiloluk motoru okuduğun teknikle ilk denemede yerden kaldırmak insana müthiş bir duygu veriyor (kendine olan güven ve kitaptan aldığın teknik ön plana çıkıyor ve motorun başına gelenlere üzülme fırsatı bulamıyorsun)

saygılar ümit

Bahsettiğiniz konuyu okumuştum. Gerçekten çok faydalı. Teşekkür ederim.

Mobyletteboy' Alıntı:
Aşağıda verdiğim konu tam size göre,okursanız tüm sorularınıza yanıt almış olursunuz.Hala kafanıza takılan bir soru varsa herzaman yardımcı olmaya hazırım.

250cc.yi aşma diye arkadaşlarım da söylüyor. Aslında fazla uçmadan mütevazi bir motorla başlamak en iyisi. Sonra dediğiniz gibi istenen motorla değiştirilebilir.

wanted' Alıntı:
motor sevdasına bulaşmışsınız anlaşılan bunun dönüşü olmaz bana motor alırken abilerimin dediğni size takrarlamak istiyorum ehliyetsiz trafiğe çıkma ilk önce düşük cc li motor larla başla direk büyükle başlarsanız tehlikesi daha fazla zaten zaman geçtiikçe motorun yetmediğini anlayıp ne istediğinizi çözüp motoru değiştireceksiniz.
benim tavsiyem 250cc yi aşmayan 1 sene kadar kullanabileceğiniz chopper yada naked tarzı motorlar haysung un 250 lik motor ları güzel

eşinizde motora bindikten sonra istanbulun trafiğinden nasıl kurtulduğunuzu gördükten sonra emin olun oda sevecektir
bence istanbul trafiğinin tek çözümü motorsiklet

beaconsfield' Alıntı:
Eşim İstanbulda motor tehlikeli deyip vaz geçirmeye çalışıyor ama ikna edebilirsek yapıcaz bi şeyler.

Kitabı bulunuz
kitap yeterli motivasyonu (gazı), teoriyi, tehlikeleri, uygun motosikleti, artçıyı ve riski mükemmel anlatıyor.
sadece acemiye değil herkese lazım bir kitap
sevgiler

Sanırım bahsedilen kitabı "Donald Duck" lakaplı biri yazmıştı, aynı konu da Honda'nın bir kitabı var o da çok faydalı.

Imhoof' Alıntı:
Sanırım bahsedilen kitabı "Donald Duck" lakaplı biri yazmıştı, aynı konu da Honda'nın bir kitabı var o da çok faydalı.
doğru D.D. kitabıdır.
Hondanın kitabınıda gordüm biraz göz gezdirdim hemen hemen aynı konular var ancak D.D. kitabındaki anlatım- okuyucuya hitap şekli daha güzel ve motive ediciydi

Arkadaşlar bugün ehliyet kursuna yazılarak Motosiklet camiasına ilk adımımı atmış oldum. Bundan sonra motosiklet almaya sıra geldi. Bakıcaz bakalım bi şeyler. Başlangıç seviyesi için tavsiyeleriniz olursa memnun olurum.

Hayırlı olsun, size tavsiyem en az 250cclik bir street yada naked la başlamanızdır. Kendinizi onda geliştirip sonra kendinize en uygun tarzı seçersiniz.

Abı her motorun ayrıbirı karizması ayrı bir keyfı ayrı bir maniıtası oluyor nedense :::DDDDD araba ehliyetin yoksa ikisini bir arada alırsan daha ıyı olur motor ehlıyeti için tek sınava gırersın abı
daha uygun bı fıyat cıkar sıze de

Döndüm, dolaştım, düşündüm, taşındım ve araştırdım nihayet motosiklet camiasına adımımı attım. ;D

Başlangıç olarak Villa Levent Sürücü Kursundan Güvenli Sürüş Eğitimi aldım. Eğitimenim Galip TOZ, sabırla ve özveriyle, profesyonel bir sürüş eğitimi verdi. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Benim gibi yeni başlayanlara yola çıkmadan önce eğitim almalarını tavsiye ediyorum. Yaklaşık bir haftadır İstanbul caddelerinde çoğunlukla orta şeritte, bazen sol şeritte seyrediyorum. ;D

Allah kaza bela vermesin diyorum.

İşte motosikletim, 2011 Honda XL 700.

EEeeee yıllar geçiyorrr. Motosiklet kullanmayı düşünenlere fazla zaman kaybetmeden bir yerden başlamalarını tavsiye ediyorum. 2013 yılı Mart'ında yeni motosikletimi aldım. 12.000km'yi geçtim bile.

Motosiklet kullanmak özgürlüktür....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR