Motokaravan Yapmak İcin Bilgi ve Yardima İhtiyacim Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sahinkral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,313
Ynt: Motokaravan Yapmak İcin Bilgi ve Yardima İhtiyacim Var

"İçinde yaşanır hale gelmek" aslında muğlak bir kavram...

Olası karavanınızı nasıl koşullara sahip bir yere koyacağınızı (sabit yer olacak mı, elektrik alacak mısınız, temiz/atık su sorununu kolayca çözebilecek misiniz vb.)

Kaç kişi yaşayacağınızı?

İçinde yaşanır diye adlandırdığınız zorunlulukların neler olduğunu (geniş oturma grubu, geniş wc/duş, TV, kitaplık, mutfak, buzdolabı, fırın kısaca daha detay)

Bu türde soruların yanıtını verirseniz inanın hepimiz daha çabuk yardımcı olabiliriz.

Not: Çekme karavan her koşulda motokaravana göre çok daha ferahtır ve sık sık yer değiştirmeyecekseniz sürekli yaşamaya daha uygun bir seçenektir.

Etiketler

Sayın "Sahinkral";

Anlıyorum ki zor durumdasınız; bu zor durumda olmak, size dönüşü zor ya da büyük zararlar yaratabilecek karar(lar) aldırmak üzere gibi geliyor bana. Panik içindesiniz, bu da size yanlış(lar) yaptırabilir. Umarım yanılırım.

25-26 yaşında ve evlisiniz. İstanbul'a taşınacaksınız anladığım. İşinizi, mesleğinizi ve İstanbul'da ne iş yapacağınızı yazmamışsınız. (Yazmak zorunda değilsiniz ayrıca, bunu belirtmeliyim. Öyleyse niçin yazdım diye düşünebilirsiniz; sizi daha iyi tanımak, öneri ve salık vermeleri daha belirgin kılar.) Ve yine anladığım, elinizde küçük bir maddi kaynak var. İyi düşünün ve çok çabuk, dönüşü sorunlu bir karar vermeyin; "Dimyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan olmayın" Elinizdeki tek fişeği, olur olmaz, belirsiz, ne olduğunu iyi bilmediğiniz bir hedefe atmayın; o tek fişek, ancak bir "kaz"a atılabilir, "serçe"ye değil...

Pekiyi, sizin karavan yapmanıza/yaptırmanıza karşı mıyım? Böyle birşey, usunuza az da olsa gelirse, üzülürüm. Çok gençsiniz ve evlisiniz, sorumluluğunuz daha çok artık; ne olur yanlış bir adım atmayasınız diye yazıyorum. Bu acımasız ortamda, Düşen insanların bağışlayın böcek gibi ezildiği, bu vahşi kapitalist sömürünün/ilşkilerin egemen olduğu bu dünyada elinizdeki olanakları, bir heves uğruna ya da iyi bilmediğiniz bir konuda heba etmeyin lütfen!.. Bir kez daha söylüyorum; umarım yanılıyorumdur.

"Ne yapmalısınız?"a gelirsek, durun, sakin olun, bir süre düşük kiralı mütevazı bir ev bulun ve orada barının. Bu süre içerisinde, karavan konusunu da araştırır, bilgi sahibi olur ve daha doğru bir karar verirsiniz; ne dersiniz, sizce de uygun mu? :smiley: Lütfen dikkat!...

Cavid Sezen
Not: Sizden daha büyük bir oğlumun olduğunu da belirtmeliyim; babalık ve mesleğim, yine ağır bastı...

bende Cavid beyin yazdıklarına katılıyorum,
anladığım kadarı ile 20000tl bütçe var bu bütçe ile İstanbul'da belki ulaşımı zor bir semt olabilir ama 1+1 veya 2+1 başınızı sokabileceğiniz gecekondu dahi olsa bir yer almanız mümkün

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR